Geiser onderhoud voor warm water

Een geiser is uitstekend geschikt voor warm water en wordt meestal gebruikt in de keuken. Een geiser werkt op gas en als u de warmwaterkraan opent, ontsteekt een waakvlam of vonkje de gasbrander waarna er onmiddellijk warm tapwater uitstroomt. Er zijn keukengeisers, met name geschikt voor het (af)wassen of douchen en badgeisers die geschikt zijn voor het vullen van een bad of gelijktijdig douchen en (af)wassen.

 

Geiser onderhoud is belangrijk voor uw veiligheid

Als een geiser normaal functioneert, is het een prima apparaat voor uw warm water voorziening. Voor een geiser is periodiek onderhoud wel belangrijk voor zorgeloos gebruik. Afvoerloze geisers bijvoorbeeld, brengen de verbrandingsgassen in de ruimte zelf tijdens het gebruik. Als er onvoldoende geventileerd wordt, of er wordt onvoldoende onderhoud verricht, dan bestaat de kans dat het levensgevaarlijke koolmonoxide in de ruimte ontstaat. Want uw geiser verbrandt gas en heeft ten behoeve van de verbranding verse lucht nodig. 

 

Voor een veilig gebruik van uw geiser:

  • Zorg altijd voor continue ventilatie.
  • Zorg voor jaarlijks geiser onderhoud. 

 

Op de sticker op uw geiser kunt u zien wanneer voor het laatst onderhoud is geweest. Als uw woning bijvoorbeeld wordt geïsoleerd dan is dat het moment om een open en afvoerloze geiser te vervangen.

 

Wat zit er in een geiser onderhoudscontract?

Contract

Service & Onderhoud WarmteGarantie
Prijs 

€ 2,10 per maand

 € 3,94 per maand

2-jaarlijks onderhoud aan
gesloten geiser

Storing voor 10.00 uur gemeld 

dezelfde dag geholpen

Onderhouds- en voorrijkosten 

volledig gedekt

Uurloon bij reparatie

Materiaalkosten bij reparaties

 

Geiser service abonnement afsluiten

Een service abonnement kan alleen afgesloten worden voor toestellen niet ouder dan 9 jaar en in combinatie met een service abonnement voor een cv-ketel, moederhaard of luchtverwarming. Voor een open geiser is het verplicht jaarlijks onderhoud uit te voeren. De kosten voor dit Service en Onderhoud contract bedragen € 2,76 per maand. 

 

Een aanvullend ServiceAbonnement kunt u helaas niet online afsluiten. Bel met 088 845 5000 en wij helpen u graag! Voor meer informatie over de verschillende abonnementen en prijzen, verwijzen wij u naar de brochure Feenstra Service- & Onderhoudsabonnementen.

 

Nieuwe geiser nodig? Kies voor een cv-ketel of boiler

Geisers zijn open toestellen. Vanwege veiligheidsoverwegingen zal Feenstra geen nieuwe toestellen plaatsen. Feenstra heeft uiteraard vele andere oplossingen om toch in uw warm water te voorzien. Hierbij kunt u denken aan een cv-ketel of een boiler

Waarom Feenstra?

 Landelijke dekking, altijd in de buurt

 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
 65 jaar marktleider in verwarming 
 800 volledig gecertificeerde monteurs

 Wij servicen meer dan 800.000 woningen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.