Van het aardgas af zonder ingrijpende verbouwing

Deze warmtepomp stelt minder eisen aan uw woning
46 thumbnail

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Van de Gevel
  Van de Gevel 9 dagen geleden

  Wij denken binnenkort onze cv-ketel te gaan vervangen. Is dit misschien niet verstandig nu er getest wordt met de ht-warmtepomp? Wordt deze in 2022 aangeboden? En/of kunnen wij nog meedoen ad pilot? Wat is de prijsverwachting vd ht-warmtepomp?

 • Gravatar for Rob Bosch
  Rob Bosch 16 dagen geleden

  Ik wil graag extra informatie info incl montage

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   Feenstra Webcare Rob Bosch 14 dagen geleden

   Beste meneer Bosch,

   Op dit moment is de hoge-tempratuur-warmtepomp nog niet verkrijgbaar. Blijf hiervoor ons Zorgeloos Wonen platform in de gaten houden. Zodra het zover is, vindt u hier meer informatie.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Steven
  Steven 27 dagen geleden

  Ik woon in een stadsmonument uit 1920 waar ik aan de buitenkant (voorkant) geen aanpassingen mag aanbrengen. Onze HR ketel is over 3-5 jaar aan vervanging toe. Daarom kijk ik wat er mogelijk is om van het aardgas af te gaan. Het huis heeft ongeveer 480 m3. Zou een hoge temperatuur warmtepomp zou een goed alternatief kunnen zijn?

  • Gravatar for
   moderator
   Feenstra Webcare Steven 26 dagen geleden

   Goedemorgen Steven,

   Leuk dat u interesse heeft in de hoog temperatuur-warmtepomp. Helaas is op dit moment het systeem nog niet verkrijgbaar voor de particuliere markt.
   Wij verwachten dat we in de tweede helft van volgend jaar meer weten over de beschikbaarheid. Houd ons platform dus goed in de gaten, of meld u aan voor het volgen van thema’s, zo bent u als eerste op de hoogte.

   Mocht u nog vragen hebben dan kunt u dit altijd mailen naar: [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Martin
  Martin 60 dagen geleden

  Feenstra biedt nu geen warmtepomp oplossingen. Waarom eigenlijk niet? Slechte ervaringen? Wachten op de hoge temperatuur warmtepomp?

 • Gravatar for Rob Bakker Bolhaar
  Rob Bakker Bolhaar 5 maanden geleden

  Van een VvE in Meerzicht in Zoetermeer ben ik bestuurslid. De Vve bestaat uit 281 appartementen met bouwjaar 1972. De appartementen hebben allen blokverwarming en de centrale cv-ketels (6 stuks, 2 per appartement) hebben hun levensduur meer dan bereikt en staan voor vervanging. Wij staan voor een moeilijke keus. Vervangen we de 6 centrale ketels op aardgas weer voor een soortgelijke ketel op aardgas of gaan we voor een alternatief als b.v. een warmtepomp. Dez zomer moet hierover een besluit worden genomen voor de komende winterperiode. Wie o wie heeft goede suggesties voor ons. Ook aan een pilot willen wij graag meewerken.

  • Gravatar for Theo Schaasberg
   Theo Schaasberg Rob Bakker Bolhaar 4 maanden geleden

   Hallo Rob Bakker in onze 4 blokken zijn in totaal 8 ketels en geen 6.

  • Gravatar for roger aarts
   roger aarts Rob Bakker Bolhaar 5 maanden geleden

   Goedemiddag heer Bakker Bolhaar, beste Rob,
   Wellicht dat ik u verder kan helpen met een duurzame en betaalbare oplossing voor uw situatie. U kunt me rechtsreeks mailen naar [email protected] om een afspraak (wellicht op locatie) te plannen. Dank voor uw aanvraag.
   Vriendelijke groeten,
   Roger Aarts, Feenstra.

 • Gravatar for Rob van der Sande
  Rob van der Sande 5 maanden geleden

  Ik ben geïnteresseerd in de hoge temperatuur warmtepomp. Ik bezit een jaren '30 huis en heb vloer, muur en dakisolatie; en gebruik nog een HR CV gasketel. Een gewone warmtepomp wordt me ontraden.
  Is het mogelijk om te bekijken of die hoge-temperatuur warmtepomp bij mij thuis ,mogelijk is?
  met vr groet
  Rob van der Sande

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Rob van der Sande 5 maanden geleden

   Beste meneer Van der Sande,

   Bedankt voor uw bericht. Op dit moment zijn wij nog bezig in de proefwoningen. Zodra de hoge-temperatuur-warmtepomp verkrijgbaar is, zullen wij dit melden op Zorgeloos Wonen. Houd dit dus goed in de gaten.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for A.C. Rensen
  A.C. Rensen 7 maanden geleden

  Ik heb nu een jaar gedraaid met een warmtepomp voor hoge temperaturen en onbeperkt warm tapwater van 58 tot 62 graden. De radiatoren in huis hoefden niet vervangen te worden. De warmtepomp levert volop warmte, zelfs zoveel dat ik de temperatuur moet temperen. Bij de sneeuwstorm van kortgeleden bij temperaturen van -10 tot -12 graden en een stormachtige wind, bleef alles gewoon werken. Deze warmtepomp werkt tussen temperaturen van -21 graden tot + 40 graden Celsius en heeft ook voor nood een elektrisch verwarmingselement aan boord. Het was in het hele huis 22 graden (iets te warm). Zelfs op zolder haalde ik deze temperatuur. Ik heb een warmtepomp die fluisterstil is. Merk: Alpha Innotec (Duitse kwaliteit) en een bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring met warmtepompen. Ik ben volledig van het gas af en heb alleen stroomkosten. Na 1 jaar kan ik concluderen dat het stroomverbruik in huis met een warmtepomp ongeveer verdubbelt, maar met zonnepanelen lever ik weer terug en ben ik met stroom iets goedkoper uit dan in voorgaande jaren, terwijl de gasrekening vervallen is. Bij elkaar een stuk minder energiekosten. Op de warmtepomp kreeg ik van het ministerie een subsidie van circa 2100 euro, terwijl ik bij de zonnepanelen de BTW terug heb gevraagd bij de belastingdienst. Bij elkaar kreeg ik ruim 3000 euro terug, terwijl de warmtepomp circa 10.000 euro heeft gekost (exclusief aanlegkosten). De buitenunit staat op mijn platte dak en is voor onderhoud via een dakluik simpel bereikbaar. De binnenunit is niet groter dan een boiler van 180 liter en staat op de overloop op zolder.
  Ik kan dit systeem aanbevelen. Zoals gezegd is het een Duits systeem en dus volledig Duitse kwaliteit. In Duitsland geven ze zelfs 10 jaar garantie op deze warmtepompen. In Nederland is de garantie nog in behandeling, maar 10 jaar geeft veel vertrouwen. De Nederlandse vertegenwoordiger, die ook de opleidingen voor installateurs verzorgt, is Nathan Systems uit Zevenaar. Dit type warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Het betreft type LWDV.

  • Gravatar for Robert D Werk
   Robert D Werk A.C. Rensen 15 dagen geleden

   Wie heeft t bij je geïnstalleerd?

 • Gravatar for Fred Zijlstra
  Fred Zijlstra 9 maanden geleden

  Ik ben benieuwd hoeveel zo'n hoge-temperatuur-warmtepomp gaat kosten en hoe groot dat apparaat is. Kan je met een kleinere woning ook met een goedkopere versie toe?

  • Gravatar for A.C. Rensen
   A.C. Rensen Fred Zijlstra 7 maanden geleden

   Zie mijn zojuist geschreven recensie.

 • Gravatar for Thanh
  Thanh 9 maanden geleden

  Goedemorgen, zou ik hierover meer informatie kunnen krijgen?
  Mvg, Thanh

  • Gravatar for A.C. Rensen
   A.C. Rensen Thanh 7 maanden geleden

   Zie mijn reactie

 • Gravatar for Jan
  Jan 9 maanden geleden

  Is het ook bekend wat de eventuele onderhoudskosten van een HTWatmtepomp .
  Zijn de warmtepompen ook geschikt voor woningen met bijvoorbeeld indirect gestookte luchtverwarming?