Alles wordt elektrisch

Kent u uw meterkast?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Martin van Kralingen
  Martin van Kralingen 7 maanden geleden

  Momenteel is er veel aandacht voor opslag van zelf opgewekte energie in accu's. Een oplossing die vooralsnog tamelijk kostbaar is.
  Ik mis in veel beschouwingen de mogelijkheid om energie op te slaan in warmtebuffers. Als particuliere woningbezitter kan dat al vrij gemakkelijk, met investeringen die binnen enkele jaren worden terugverdiend. Wij hebben onlangs de groepenkast laten vervangen en zijn van 1 naar 3 fasen aansluiting gegaan. In de nieuwe groepenkast zit nu een tijdklokje met magneetschakelaar die de elektrische boiler aanstuurt. Het gaat om een 'domme' boiler (120 liter) die ons vooral in staat stelt 's morgens te douchen. De genoemde schakelaar zorgt ervoor dat de boiler niet eerder dan 12:00 uur 's middags begint met opwarmen. Vanaf dat tijdstip is de kans op zon het grootst en gebruiken we zelf opgewekte energie (zo'n 6 a 7 kWh) voor onze warmwatervoorziening. Als er geen zo'n is dan trekt de boiler elektriciteit van het net.
  Bij een veilige schatting van gemiddeld 200 dagen met zon vanaf 12:00 uur wordt op deze manier 1200 tot 1400 kWh omgezet in warm water. Bij ons huidige elektriciteitstarief komt dat neer op een bedrag tussen de 333 en 389 euro besparing per jaar. Als particulier kan je met dergelijke bedragen heel wat investeringen doen die in korte tijd worden inverdiend.
  Ook energiebedrijven zouden een surplus aan lokaal opgewekte energie kunnen opslaan in warmwaterbuffers en vervolgens kunnen inzetten voor stadsverwarming en/of levering van warm water. Met slimme opslagmethoden kan op deze manier veel warmte worden geleverd en veel gas worden bespaard.

 • Gravatar for Hans Vlottes
  Hans Vlottes 3 jaren geleden

  Snel kernenergie opstarten, Nederland doet moeilijk, zonder verstand over de juist zeer vriendelijke kernenergie.

  • Gravatar for Germeraad
   Germeraad Hans Vlottes 7 maanden geleden

   Helemaal eens, weg met de afschuwelijke windmolens die alles verzieken en op naar kernenergie!!

  • Gravatar for lineke
   lineke Hans Vlottes 3 jaren geleden

   Een groot twistpunt rondom kernenergie is wat er met het radioactieve afval van een kerncentrale gebeurt. Het radioactieve afval is een milieu- en gezondheidsrisico. De straling van dit afval is erg gevaarlijk voor levende wezens, zodat veilige en langdurige opslag noodzakelijk is. Hier is (nog) geen definitieve oplossing voor.

 • Gravatar for Hans de Roos
  Hans de Roos 3 jaren geleden

  Wanneer gaan we over op het veel betere en goedkopere KERNENERGIE?
  Stokpaardjes berijden is niet de taak van de overheid!!!

 • Gravatar for Paul
  Paul 3 jaren geleden

  Zo zien we waar deze klimaathysterie toe leidt. De installatiebedrijven en leveranciers van warmtepompen en zonnepanelen spinnen er garen bij! Dat er iets gedaan moet worden aan gebruik fossiele brandstoffen is duidelijk, maar nu met rigoreuze maatregelen komen in plaats van een geleidelijke overgang. In grote delen van de wereld gaat men eerst over op aardgas, maar hier wordt dit kabinet het gas subiet in de ban gedaan en van kernenergie wil men niets horen. Ieder weldenkend mens snapt, dat de energie die we uit elektriciteit nodige hebben niet uit windmolens of zonnepanelen kan komen in een land met 17mln inwoners op 40.000km2. Het enige zinvolle alternatief is kernenergie.

 • Gravatar for Aart.
  Aart. 3 jaren geleden

  Wanneer gaan jullie kernenergie leveren?

 • Gravatar for Jan
  Jan 3 jaren geleden

  Laat ik nou denken dat zonnepanelen stroom leverden maar volgens bovenstaan verhaal gebruiken ze electriciteit. Net als warmtepompdroger, inductieplaten , electrische auto’s.????

 • Gravatar for Wim Stevenhagen
  Wim Stevenhagen 3 jaren geleden

  Als je je eigen Energie opwekt met: PV-Panelen en een muisstille Windside windturbine (0-5dB), dan krijg je een bredere (in tijd) opwekking.
  Neem je ook nog een Huis-accu erbij, om hiermee je pieken & dalen goed verwerken, dan heb je mogelijk helemaal geen Meter verzwaring nodig.
  Zie Windside.

 • Gravatar for Saskia
  Saskia 3 jaren geleden

  Misschien een idee om een foto van de genoemde verschillende meterkasten erbij te plaatsen?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Saskia 3 jaren geleden

   Beste mevrouw Saskia,

   Hartelijk dank voor uw feedback.
   Wij gaan hier in de toekomst rekening mee houden, nogmaals bedankt!

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Brands. P
  Brands. P 3 jaren geleden

  Feenstra zou snel mogelijk langs hun klanten kunnen gaan om daar de nodige informatie te verschaffen,
  Bv. over de toestand van de meterkast, groepen kast 1 of 3 fase. Aanschaf en kosten van een warmtepomp.
  Misschien een aanbieding doen over een maandelijkse betaling gelijk met de maandelijkse afschrijving.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Brands. P 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Brands,

   Het advies is om contact op te nemen met uw netwerkbeheerder voor verdere vragen over uw meterkast.

   Heeft u op onze website de warmtepompcheck al doorlopen? Binnen één minuut weet u of uw woning geschikt is. Is uw woning geschikt voor een warmtepomp, dan kunt u een warmtepomp Advies aanvragen. De kosten hiervan zijn eenmalig € 199,-. U ontvangt een maatwerkteofferte voor het duurzamer verwarmen van de woning. Klik op de volgende link voor meer informatie over warmtepompen en de aanvraag hiervan. https://www.feenstra.com/warmtepomp/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare