De elektrische cv-ketel

Is het enthousiasme over de elektrische cv-ketel terecht?
Elektrische cv ketel

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Jacob Lohof
  Jacob Lohof 6 dagen geleden

  Wij hebben een pelletkachel , is dan een elektrische Cv ketel een optie. Omdat ik nu alleen cv gebruik voor warm water en verwarming boven in de winter. Of is electrische boiler of warmtepompboiler een beter alternatief .
  En dan verwarmen met elektrische radiatoren boven ( niet vaak ) en dan cv helemaal verwijderen, dan moeten zeker ook alle radiatoren uit huis Verwijder worden. Of heeft u beter idee
  Dit idee in combinatie met aanschaf zonnepanelen
  Gr Jacob

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Jacob Lohof 6 dagen geleden

   Beste meneer Lohof,

   Bedankt voor uw bericht.
   Wat de beste optie voor u zou zijn hangt van een aantal dingen af, is uw huis bijvoorbeeld geïsoleerd?
   Voordat wij u een goed advies zouden kunnen geven zou eerst dat bekend moeten zijn.
   Op dit moment verkoopt/verhuurt Feenstra nog geen elektrische ketels en de warmtepompen zijn ook voorlopig nog niet leverbaar.
   Zou u toch graag meerdere informatie willen raad ik u aan een mail te sturen via de website dan komt de aanvraag bij de juiste afdeling en zij nemen dan contact met u op om alles met u door te nemen.

   Met vriendelijke groet,

   Feenstra webcare • Gravatar for Ronald
  Ronald 9 dagen geleden

  Ik begrijp best dat elektrische CV ketels niet efficient zijn.
  Toch heb ik een bias gevoel bij dit schrijven. De nadelen van een warmtepomp zijn imo enorm.
  - Investering is zo groot dat het voor velen niet te doen is.
  - Je belast je omgeving en fauna met geluidsoverlast.
  - Grote aanpassingen, met fikse footprint. Denk aan de onderdelen die vervangen moeten worden (radiatoren etc). Kapitaalvernietiging.
  - Veel ruimte nodig die niet iedereen heeft en esthetisch wanstaltig.
  Warmtepompen zijn op zijn best een tijdelijke oplossing met restgevolgen voor het milieu.
  Elektrische CV's en inzet van waterstof lijken me meer toekomst gericht, mits er vorderingen worden gemaakt in efficiëntie.

 • Gravatar for H.Gas
  H.Gas 20 dagen geleden

  Wat about de combi waterstof CV ketel? De toekomst? Ons gasnet ligt eral en er wordt zelfs een > hoeveelheid stroom geproduceerd. Mijn visie: Waterstof fabrieken bouwen vlak bij de energieopwekkers en aansluiten op het bestaande gasnet.

 • Gravatar for Ton Nies
  Ton Nies 34 dagen geleden

  Heel duidelijk verhaal over deze vorm van elektra-gebruik. Was in overweging over te gaan maar wacht na dit verslag nu nog maar even. Dank jullie wel.

 • Gravatar for Gerjan
  Gerjan 47 dagen geleden

  Zou een elektrische ketel met voorraadvat dan wel een mooie rendabele oplossing zijn als je je woonkamer en slaapkamers verwarmt met een pelletkachel met kanalisatie? Kortom alleen een ketel nodig met voorraadvat voor warm water?

  • Gravatar for Jacob
   Jacob Gerjan 6 dagen geleden

   Al reactie gehad . Ik heb zelf ook pelletkachel en wil dit combineren met elektrische boiler of elektrische cv en eventueel elektrische radiatoren boven

 • Gravatar for Andre La Grand
  Andre La Grand 57 dagen geleden

  Elektrisch cv-ketels zijn zeker niet de oplossing voor alle gevallen, net zoals de warmtepomp dat niet is. Echter in dit artikel zijn zeker niet de juiste gegevens gebruikt voor het bepalen van de kosten. Als ervarings deskundige gebruik ik al 3 jaar een elektrisch cv-ketel ingesteld op 3 kW en een 2 kW 100 liter boiler met een netaansluiting van 1x 35A. Als je zou kiezen voor een 3x 25A netaansluiting is capaciteitstarief gelijk aan 1x 35A. Wanneer je ook nog gebruik maak van een slimme prioriteits schakelaar kan je ook nog comfortabel gebruik maken van bijvoorbeeld elektrisch koken of de cv-ketel op een hoger vermogen instellen. Het is raadzaam om zo veel mogelijk informatie in te winnen, niet elke woonsituatie is gelijk.

 • Gravatar for Branderhorst.J.
  Branderhorst.J. 4 maanden geleden

  Mijn CV moet vervangen worden. De meest voor de handliggende oplossing is weer een gasgestookte versie. Bij het zoeken naar de electrische variant worden de verbruikskosten( naast de aanpassingen) hoger ingeschat als dat van gas. Evenwel is dit artikel gedateerd en er zou een update nodig zijn, waardoor het verbruik versus de kosten weer eens vergeleken kunnen worden. Nu ontbreekt deze info en ik moet gissen naar het rendement.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Branderhorst.J. 4 maanden geleden

   Beste meneer/ mevrouw Branderhorst,

   Bedankt voor u bericht. voor meer informatie verijs ik naar het artikel: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/wie-kan-de-gasrekening-nog-betalen/ De energieprijzen breken het ene record na het andere. Gezien de marktwerking is het lastig in het artikel nu een goede kostenvergelijking te geven. Feit is wel dat niet alleen gas, maar zeker ook elektrakosten stijgen.
   Echter, de totale energierekening verschilt sterk per huishouden, door verschillen in het verbruik en in de afgesloten contractvormen.

   Meer info over de prijzen van energie zijn onder andere hier terug te vinden: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/07/prijs-van-energie-86-procent-hoger#:~:text=Hogere%20variabele%20leveringstarieven&text=Deze%20tarieven%20stegen%20in%20een,625%20euro%20meer%20voor%20elektriciteit.

   Met vriendelijke groet,

   Feenstra webcare

 • Gravatar for van der Meulen
  van der Meulen 5 maanden geleden

  Wat ik interessant vind (en niet begrijp) is dat de elektrische CV overal wordt afgeraden vanwege het 1kwh erin = 1kwh energie eruit. Uit 1m3 gas zou je omgerekend 7.9kwh energie kunnen halen. Onze hoekwoning gebruikt 1250m3 gas en 2.500kwh stroom per jaar. Tel ik dat op 1250*7,8 + 2.500kwh = +/- 12.500kwh per jaar aan stroom.

  Doe je dit geintje met een warmtepomp dan wordt mij verteld dat een warmtepomp super efficient is, en we ongeveer rond de 10.000kwh kwijt zijn per jaar.

  De investering van een elektrische cv is echter minder dan de helft(!) van een warmtepomp... heb geen buitendeel nodig en een stuk minder gevoelige techniek in huis met een elektrische cv ketel. Welke professional weet hier nou echt iets van? Help!

 • Gravatar for wijbrand boon
  wijbrand boon 5 maanden geleden

  Wij hebben 14000 Watt piekvermogen aan zonnepanelen.
  Genoeg opbrengst om een hybrideverwarming met een elektrische ketel te combineren.
  En x 35 amp. aansluiting heb ik ook al i.v.m. de werkplaats.
  Dat geeft toch een mooi plaatje om van het steeds duurdere gas Poetin af te komen?

 • Gravatar for Leo Knotter
  Leo Knotter 6 maanden geleden

  Met een electrische verwaming moet je nog steeds electriciteit opwekken met Gas en/of kolen.