Wat vindt Nederland van de klimaatplannen?

Klimaatakkoord langs meetlat Feenstra Bewonerspanel

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Gosse jensma
  Gosse jensma 3 jaren geleden

  Dit artikel is van december 2018. Het overzicht van maatregelen is verouderd.

 • Gravatar for Annette Berendsen
  Annette Berendsen 3 jaren geleden

  Begin bij het goed isoleren (zelf : gehuurd of koop), daarna licht bronnen veranderen en sneller uit doen als je er toch niet bent. Korter douchen en wachten tot je echt de wasmachine vol hebt. Droog in de wintermaanden binnen de was, niet zo veel in de droger.

  • Gravatar for Rob Prins
   Rob Prins Annette Berendsen 3 jaren geleden

   Beste Annette. Dit vind ik nu de juiste benadering. Energiezuinig zijn begint bij jezelf. Ik isoleer ook, heb zonnepanelen en geen droger. In de zomer heb ik een hele grote droger buiten (een droogmolen) en in de winter hangen we was op zolder. En korter douchen en zuinige verlichting zijn inkoppertjes. Nog een inkoppertje: vervang je oude koelkast. De nieuwe zijn veel zuiniger.

 • Gravatar for R. .J. bink
  R. .J. bink 3 jaren geleden

  pak eerst het vliegverkeer aan en de grote cruise en vrachtshepen deze vervuilen meer als een
  gewone burger die overal voor op moet draaien.

 • Gravatar for Roelof
  Roelof 3 jaren geleden

  Uit de bovenstaande reacties op het klimaatplan valt op te maken dat we nogal op de overheid zijn georiënteerd; subsidie of verlaging van lasten. Ik vrees dat dit niet de juiste weg is. Het zal een beetje helpen, maar we (kopers en huurders) moeten het zelf ook willen en kunnen doen. Daarbij komt dat er veel verwarring en ongeloof is over de technische maatregelen (investering versus rendement). Voor kopers geldt dat de meest praktische investeringen (wetenschappelijk bewezen) prima renderen en voor huurders het stimuleren van hun verhuurder tot het nemen van … Echter ook hier gaat de kost voor de baat uit en kun je niet bij voorbaat een soort van nullijn verwachten. Over windmolens en zonneparken hebben we het maar even niet; een zeer complexe materie.

 • Gravatar for P.M.Jansen van Veen
  P.M.Jansen van Veen 4 jaren geleden

  Ook als huurder is het vaak rendabel om zelf je woning te verduurzamen / energiesparend te maken. Toen de Euro ingevoerd werd verbruikten wij Euro 181,- aan energie, en met alle energiemaatregelen die wij onafhankelijk van de verhuurder genomen hebben, komt ons maandelijkse voorschot aan Greenchoise nu op Euro 72,-. Wij hebben onze eigen genomen maatregelen er dus al ruimschoots uit.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare P.M.Jansen van Veen 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Jansen van Veen,

   Het is goed te lezen dat u zich bezig houd met de energietransitie. De woningcorporaties en de gemeente zijn nauw aan het samenwerken om te voldoen aan het klimaatakkoord.

   Als huurder kunt u zelf ook een bijdrage leveren. Beperk de energievraag. Denk hierbij aan led verlichting in de woning, beperk warm water behoefte tijdens het douchen en wees bewust van de stookkosten in de wintermaanden. Alles begint met een eerste stap.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for xfg
  xfg 4 jaren geleden

  . Het kabinet is niet goed wijs

 • Gravatar for Manderveld
  Manderveld 4 jaren geleden

  Het mkb wordt te weinig beschermd, deze kunnen ook die lasten niet meer ophoesten. een slecht voorbeeld is de overdreven openingstijden van winkels. De horizon vervuiling van woonboulevard. en industrie terreinen die s'nachts niet gebruikt worden en puur uit reclame oogpunt branden.