Alles wat u moet weten over de Klimaatwet

De Klimaatwet: wat moeten we ermee?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Harrievegan
  Harrievegan 4 jaren geleden

  Het (wereld-)klimaat is écht het meest gebaat bij een ingrijpende en voor velen pijnlijke ingreep, namelijk: het einde van de veeteelt. Over een of twee generaties zullen we smakelijk lachen om hoe onoverkomelijk moeilijk de consument het in de 21e eeuw had met het opgeven van de dier-exploitatie. Het milieu vind ik echter niet de belangrijkste reden voor beëindiging van de veeteelt, de gezondheid van mensen evenmin. Het morele aspect, de abolitie, is van het hoogste belang; milieu en volksgezondheid zijn bonussen.

 • Gravatar for Jager
  Jager 4 jaren geleden

  En dan te bedenken dat het een hele hoax is de zogenaamde klimaatverandering

 • Gravatar for Jan
  Jan 4 jaren geleden

  Opwarming van de aarde en klimaat verandereing is een mondiaal probleem en wellicht niet eens geheel toe teschrijven aan de mensheid. Het probleem moet dus mondiaal aangepakt worden anders bereik je niks behalve dat het hier de mensen een hoop geld kost maar een druppel op de gloeinde aarde is. Daarbij worden mensen hier op onkosten gejaagd en het niet eens bewezen is dat het ook maar iets zal helpen.

 • Gravatar for Ed
  Ed 4 jaren geleden

  Op een kuub aardgas zit (nu al) een opslag van € 0,34 en op een kWh aan elektriciteit € 0,14. Reken maar uit wat dat een gemiddeld huishouden kost (energiesite.nl; zeg € 1050,-/jaar). Een gemiddeld huishouden - voor huishoudelijk gebruik - produceert 4 ton CO2 per jaar (site VEH, 2015). De kosten van afvangen en opslaan van CO2 bedragen - afhankelijk van de bron van die gegevens - $, maar we maken er € van: € 100,- tot € 25,- per ton. Trend: dalend. Dus voor € 400,- per jaar - minder dan de helft van wat we nu al betalen aan heffingen 'voor het milieu' - komt er van de huishoudens geen CO2 meer in de atmosfeer. Of, misschien komt het er wel, maar zo'n installatie voor afvangen en opslaan haalt die CO2 er gewoon weer uit. Het doel van het akkoord van Parijs was alleen het terugdringen van CO2 in de atmosfeer. Dus waarom tienduizenden euro's investeren, in isolatie en in apparatuur die zowel in afschrijving als onderhoud duurder is dan onze CV-ketel en gasfornuis, als we voor € 400,-/jaar nu, en naar verwachting € 100,-/jaar in 2025, het probleem kunnen oplossen? En daarbij: we betalen er al voor.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Ed 4 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   De saldering regeling geldt tot 2020. In juli 2018 heeft minister Wiebes aangegeven dat de overheid na 2020 een vergelijkbaar financieel voordeel zal blijven bieden. De toekomst zal het uitwijzen hoe dit verder zal uitpakken.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for lol
   lol Ed 4 jaren geleden

   ok en wanneer gaat de saldering compleet verdwijnen bij terugleveren ???
   Belasting overal op , tja 1 kW stroom kost 23 cent kale prijs is 7 cent reken maar uit wie hier aan verdient !!!! (nog geen transport en netwerk kosten meegerekend !!!)
   maak stroom spotgoedkoop zonder belasting en ik verwarm gelijk huis met elektra ipv gas

 • Gravatar for Karreman
  Karreman 4 jaren geleden

  Wat ze eerst moeten aanpakken zijn de brommers die overal op straat staan te brommen en te puffen. De roet wat die brommers uitstoten is vele malen meer als de meest vervuilende diesels. Ik durf met mijn kind niet eens bij de stoplichten te wachten met de fiets als ernaast mij een brommer verschijnt. Bovendien zijn bijna alle brommers ook dik opgevoerd waardoor de uitstoot nog veel meer is als normaal en de politie doet daar niks aan. Ik heb zelf ook een brommer maar ik haat die vervuilende brommers dus ik heb een electrische brommer gekocht, trekt sneller op als een conventionele oude brommer en totaal geen uitstoot, laad hem met mijn zonnepanelen op. Laat de politiek daar eens wat aan doen aan al die vervuilende brommers dus...

  • Gravatar for Karreman
   Karreman Karreman 4 jaren geleden

   Als je denkt even gezond te doen en lekker te fietsen en je wordt ingehaald door een brommer dan krijg je toch een teringzooi naar binnen en die vreselijke lucht en al die roet dat is toch niet gezond. Daarom rijd ik liever in de stad met mijn auto en luchtcirculatie alleen binnen aan en de airco aan en jammer jammer jammer, al die CO2 uitstoot voor niets. Politiek maak de stad echt schoner !! Bovendien mogen die brommers ook in parken etc komen waar je denkt lekker te kunnen wandelen en gezond lucht binnen te krijgen, geen wonder dat er steeds meer kankerpatienten zijn, niet verwonderlijk. Jammer. Weg met die brommers het is tijd voor een nieuwe tijdperk en dat is electrisch rijden !

 • Gravatar for K
  K 4 jaren geleden

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/19/regeerakkoord-helpt-klimaat-met-00003-graden-13584998-a1578000
  Rectificatie.
  Het is 0,0003 gr.C minder opwarming in het jaar 2100. Deze waarde is nog steeds kleiner dan de meetfout (valt dus nooit aan te tonen). Daarmee een volstrekt zinloze exercitie en geld verspilling

 • Gravatar for H.Gordijn
  H.Gordijn 4 jaren geleden

  Waarom wil NL heiliger zijn dan de paus. In de EU gaat niemand van gas af alleen NL . Het effect is daarom 0 % op het totale plaatje. Consumenten worden onnodig op kosten gejaagd. Overheid gebruik je volle verstand en denk eerst na alvorens van alles te roepen.

  • Gravatar for Hanny
   Hanny H.Gordijn 4 jaren geleden

   Ik kan het met uw redenering helemaal eens zijn. Hier in ons speldeknopje op de globe wordt met wensdenken geleefd. Wij als klein landje hebben helemaal niks in te brengen in dit wishfull thinking gebeuren. Er wordt niet gekeken of de bewoners dit kunnen ophoesten, maar we moeten de milieufanatici blindelings volgen. Nog iets, Nederland is Nederland la lang niet meer met al die afschuwelijke windmolens (ik woon in de Flevopolder). Wanneer komt er bezinning bij de ZOGENAAMDE wetenschappers. MOEDER AARDE/DE NATUUR laat zich niet dwingen, dit gaat al miljarden jaren zijn eigen gang. Stop de onzin!

 • Gravatar for J. Rosmolen
  J. Rosmolen 4 jaren geleden

  Citaat;"Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de schouders op te halen en onbekommerd aardgas te blijven verbruiken. Maar dat kost zéker geld, want de belasting op aardgas zal flink omhoog gaan, terwijl de prijs van elektriciteit naar alle waarschijnlijkheid juist zal dalen." Ja ja "naar alle waarschijnlijkheid". Kortom we weten van niets.

 • Gravatar for Arnold
  Arnold 4 jaren geleden

  Ik interesseer me niet zo in wat hier boven beschreven staat, maar wel wat er concreet in het energie akkoord staat, en dat wordt op dit moment niet volledig weergegeven, hoeveel subsidie wordt er toegekend aan het gasvrij maken van een eigen huis, waar wij in wonen.
  Op dit moment hebben we de kruipruimte al voorzien van schuimbeton, en de gaten voor die kruipruimte al gedicht, dat is inmiddels al 12 jaar geleden gedaan, op een paar ramen na is deze al voorzien van HR++ glas, het dak en de spouwmuren zijn ook al van isolatie voorzien, en we hebben 14 zonnepanelen die zijn van ons zelf. We hebben een HR ketel, en we verbruiken 770 m² gas per jaar.
  Nu hebben een project dat we 3 face aansluiting krijgen en dat we eind Augustus overgaan op inductie koken,
  Nu kijken we hoe we verder moeten, maar dat zal volgend jaar wel zijn of langer, dat we bijna geen gas of helemaal van het gas afgaan, maar dat hangt allemaal af van wat er inhoudelijk in het energie akkoord staat, laat duidelijk zijn, ik ben voorstander om het CO2 drastische naar beneden te brengen,
  Allereerst moet het stadsgezicht van tafel, en de horizon vervuiling, zodat er meer windmolens, en meer zonnepanelen kunnen worden ge-installeert. monumenten panden kunnen daardoor niet worden voorzien van HR++, in deze toestand waar nu leven is het belangrijk dat ze die belangrijke regel van tafel vegen,
  Ik kan me voorstellen dat er een lening op een huis met een lage rente voor een heleboel mensen hele last is, je moet het maar terug betalen, de meeste mensen kunnen dat wel betalen, maar er is ook een behoorlijke groep die dat niet kan, daar wordt waarschijnlijk niet naar gekeken, dat wil dus zeggen dat de burger alweer de LUL is,

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Arnold 4 jaren geleden

   Beste meneer De Haan,

   Allereerst willen wij u bedanken voor uw geduld.

   Wij merken dat men steeds meer zelf energie wil opwekken met zonnepanelen. Dat is goed nieuws! Tegelijk zorgt dat ervoor dat wij momenteel veel meer aanvragen te verwerken hebben dan normaal in deze tijd van het jaar. Wij streven ernaar om iedereen zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

   Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres door te sturen naar [email protected]? Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

  • Gravatar for Eduard de Haan
   Eduard de Haan Arnold 4 jaren geleden

   Ik wacht op bericht van Feenstra- Nuon Zonnepanelen die ik aangevraagd heb. De foto's van mijn meterkast is al verzonde tijd je terug.......Ik snap dat het druk is......wachten duurt zo lang hihihihi.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Arnold 4 jaren geleden

   Beste Arnold,

   Wauw, zo te lezen bent u al goed op weg richting de energietransitie. Stap voor stap gaat u naar een duurzame woning.

   Mocht u twijfelen wat u volgende stap kan zijn, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected] Wij ontvangen dan graag uw contactgegevens, zodat wij advies op maat kunnen geven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Mark
  Mark 4 jaren geleden

  Dus eerst maar is beginnen met alle oude (VR) ketels te vernieuwen, scheelt al enorm! Veelal zie je oudere toestellen met boiler of buffervat die 24/7 warm gehouden worden en dat kost een hoop onnodige energie. De huidige HR ketels zijn een stuk zuiniger in gas en stroom en dus mileuvriendelijker. Daarmee doen we al een flinke stap in de goede richting.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Mark 4 jaren geleden

   Beste Mark,

   Wij willen u bedanken voor uw bericht.

   Stap voor stap zal iedereen op zijn eigen tempo de stap nemen naar de energietransitie. Er leiden meer wegen naar Rome.

   Hoe haalt u het meeste uit uw cv-systeem? Bekijk de volgende link waarin wij tips weggeven. https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/haal-het-meeste-uit-uw-cv-systeem

   Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan vernemen wij dit graag. U kunt dan een e-mail sturen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare