Gasloos wonen doet u zó

Op naar duurzaam wonen zonder aardgas
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Ad
  Ad 5 jaren geleden

  Ik zou wel eens willen weten wat ik zou moeten doen om mijn verwarming van gas naar electrisch te laten overzetten en hoeveel dit zou kosten ? Koken doe ik al elektrisch.

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Ad 5 jaren geleden

   Goedemiddag Ad,

   Bedankt voor uw bericht.

   Uw kookkunsten doet u al elektrisch en dan is al een mooie stap naar gasloos wonen.

   Het kostenplaatje is pers situatie verschillend. Het heeft namelijk met meerdere factoren te maken.

   Wij ontvangen graag uw adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres, zodat wij contact met u kunnen opnemen om advies op maat te geven. Het e-mailadres waar u naartoe kunt e-mailen is [email protected]

   Wij zien uw e-mail graag tegemoet. • Gravatar for Erwin Molenaar
  Erwin Molenaar 5 jaren geleden

  Prima initiatief, ik zou wel mee willen doen aan een pilot. Misschien is iets dergelijks te organiseren. Op projectbasis kan er ook de overheid betrokken zijn. Alle beetjes helpen. Ik zou heel graag energieneutraal wonen. Feenstra heeft de bal her zijn de spelers.
  Ps dhr. Rotgans vindt dat we losgeslagen zijn, dit klopt. Wij steken onze losgeslagen energie in nieuwe projecten.

 • Gravatar for M de Vaan
  M de Vaan 5 jaren geleden

  Hoeveel geluid maakt zo'n warmtepomp? Het toch een soort omgekeerde koelkast. Die zijn ook niet echt stil. En hoeveel ruimte heb je nodig om zo'n ding te installeren? Ben je je halve balkon kwijt? En wat kosttie inclusief de aanpassingen die nodig zijn voor de aansluiting op de verwarming en warm water? En hoe groot is de verbouwing die nodig is?

 • Gravatar for Lidy Movig
  Lidy Movig 5 jaren geleden

  mogelijkheid van zonnepanelen is door u al onderzocht.
  jammer dat de thermostaat niet automatisch op nacht en dag stand gezet kan. nu hangt dat af van of ik niet te vroeg in slaap val. of dat ik niet in orde ben, of ik de thermosstaat op tijd verander.
  met vriendelijke groeten,
  Lidy Movig

 • Gravatar for Paul Rutgers van der Loeff
  Paul Rutgers van der Loeff 5 jaren geleden

  De ± 900 woningen van onze Woningvereniging Samenwerking in Amsterdam ( ) zijn al zowat een eeuw oud. Zou u ons kunnen adviseren over wat er allemaal nodig is om ons woningbezit t.z.t. van het gas af te helpen?

  • Gravatar for Marinus Morsink
   Marinus Morsink Paul Rutgers van der Loeff 3 jaren geleden

   Paul Rutgers , Ik denk dat er maar een oplossing is , afbreken en weer opbouwen !

 • Gravatar for jan
  jan 5 jaren geleden

  Ik had zonnepanelen op mijn dak gewild en iedere aanbieder zei dat het prima te doen was en het rendement prima zou zijn. Via ver eigen huis heb ik zzelfs de dakscout aan huis gehad en die raadde mij het af ivm met schaduw werking e.d. Wil je gaan besparen lukt het op die manier dus niet. Gelukkig is mijn huis verder zeer goed geïsoleerd maar ik zou graag meer willen, Dus maar blijven lezen en inlezen

 • Gravatar for Peter
  Peter 5 jaren geleden

  5000 euro zonnepanelen geen ruimte voor zonneboiler op sommige plaatsen in Nederland is het verboden om warmte uit de grond te halen doormiddel van pompen. dus hoezo gasloos

 • Gravatar for Jeroen
  Jeroen 5 jaren geleden

  Mijn huis is van 2002, dus redelijk geisoleerd. Cv ketel kan er dus binnenkort mee stoppen. Wat zijn (alle) kosten om mijn ketel te vervangen voor een gasloze oplossing?

 • Gravatar for Van Der Veer
  Van Der Veer 5 jaren geleden

  Mooi verhaal en zeker interessant. Maar zet de kosten er ook bij. Want ik weet zeker. Voor vele Huishoudens is dit niet te betalen en dat is jammer.

 • Gravatar for Frank Vogel
  Frank Vogel 5 jaren geleden

  Ik zou graag zien dat er een collectief werd gestart om meer met aardwarmte te doen, natuurlijk, het aanleggen van een dergelijke installatie is duur maar bij ons in de Agriport wordt ook met aardwarmte gewerkt en het super geringe verlies aan warmte nadat het hete water uit de aarde komt en ove rgrote afstand werd getransporteerd is werkelijk onbegrijpelijk. Waarom dus niet meer op die vorm van verwarming en energie opwekking? waarom kan alleen een kasbouw bedrijf hier iets mee en niet een soort van stadsverwarming voor gemeenten? Ik vind het voorgestelde scenario mooi gekozen maar er is meer mogelijk dan perse dure polossingen als zonneboilers, warmtepompen en gevoelige zonnepanelen, laat de gemeenten samenwerken...