Gasloos wonen doet u zó

Op naar duurzaam wonen zonder aardgas
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Humphrey Schillevoort
  Humphrey Schillevoort 6 jaren geleden

  Echt een interessant verhaal. Maar iedereen zal willen weten wat de kostenverhoudingen zijn en bovenal: welke investeringen ijn gemoeid met al dat moois.

 • Gravatar for gerard werner
  gerard werner 6 jaren geleden

  ja, interessant maar hoe verder?

 • Gravatar for Driel
  Driel 6 jaren geleden

  Ik vind dit wel degelijk een interessant artikel. Het gebruik van een warmtepomp zou een goed alternatief kunnen zijn, echter verbruikt zo'n ook enorm veel stoom. Een warmtepomp zonder dat zonnepanelen om de stroom op te wekken is ook niet echt handig. Het wel overigens ook nog allemaal maar passen in een bestaande woning. Bij mij is er nauwelijks plek voor extra apparatuur en het dak ligt ook totaal verkeerd tov van de zon. Kortom lastig vraagstuk, maar het aanbod moet concreter, zeker voor bestaande bouw.

 • Gravatar for Gerard van Oostrom
  Gerard van Oostrom 6 jaren geleden

  Ik vind het heel interessant dat gasloos wonen want op een gegeven moment zullen we wel moeten.
  Waar ik nog niemand over hoor is dat het elektriciteitsnet ook zwaarder belast zal worden en is dat daar wel op berekend?
  Kijk ik naar mijn eigen situatie dan slaat de vrees mij om het hart. Ik woon in een appartementencomplex van 12 verdiepingen met drie appartementen per verdieping. Daar kunnen maar weinig zonneboilers, zonnepanelen en weet ik veel wat nog meer op geplaatst worden. Maar goed als de nood het hoogst is is de redding nabij, er zal wel een oplossing komen.

 • Gravatar for Jan
  Jan 6 jaren geleden

  Wellicht kunnen jullie ook eens inzicht geven in de kosten die dat allemaal met zich mebrengt. Stel je het nu gas cv voor een huis van 6ookub. Wat kost een warmte pomp die dan je verwarming en warmwater gaat regelen. Inklusief montage, btw etc en hoelang gaat dat mee ? Is het economisch haalbaar en betaalbaar in een bestaand huis ?

 • Gravatar for Tanja van Boeijen
  Tanja van Boeijen 6 jaren geleden

  Gasloos wonen? Hoe krijg ik warm water zonder zonneboiler? Met zonneboiler ben ik nl. een deel van de badkamer kwijt.

 • Gravatar for Amk
  Amk 6 jaren geleden

  Marselrotgans lees je wel wat je schrijft? Slaat helemaal nergens op. Bedenk is wat je nalaat aan diegenen die na jou komen ! Zelf ben ik voorstander heb zonnepanelen daken spouwmuur isolatie Hr ++ glas want ik wil ook nog schone lucht i.p.v. Fijnstof inademen.denk daar maar is overna

  • Gravatar for Marinus Morsink
   Marinus Morsink Amk 4 jaren geleden

   Amk , Van het gas af krijg jij geen schonere lucht , dan moet je de hele economie afschaffen , dus kun jij niets meer kopen , geen inkomsten , kun jij je auto inleveren etc , door het gas af te schaffen , gaan meer mensen hout stoken , zoals ik ook , dus meer fijnstof , even nadenken voor je iets schrijft !

 • Gravatar for marcelrotgans@gmail.com
  [email protected] 6 jaren geleden

  Jullie zijn echt totaal los geslagen he gasloos wonen ja moet je eerst duizenden euro's investeren in zonnepanelen en weet ik niet wat voor zooi daarbij komt dat dit alles veel duurder is dan de prijs van aardgas en die maatschappijen zullen dit niet zonder slag of stoot pikken van een of andere knakker die denkt slim te zijn