Filteren
Gasloos

Niks missen van uw favoriete thema’s? Krijg een melding bij elk nieuw artikel!

Thema's volgen

In Nederland willen we in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat we per saldo geen CO2 meer uitstoten. Voor het verwarmen van onze woningen gebruiken we dan dus niet langer aardgas. In veel gevallen zal een elektrische warmtepomp de cv-ketel op aardgas vervangen. Ook koken op aardgas is straks verleden tijd; het gasfornuis maakt plaats voor een inductiekookplaat.

Nieuwe huizen worden al een aantal jaren gasloos opgeleverd, maar miljoenen bestaande woningen hebben nog wél een aardgasaansluiting. ‘Van het aardgas af’ klinkt makkelijk, maar in de praktijk kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig kunt u uw woning ook stap voor stap loskoppelen van het aardgasnet. Bijvoorbeeld met een hybride warmtepomp.

Bent u benieuwd wat er zoal bij komt kijken om afscheid te nemen van het aardgas? Wilt u weten wat er nodig is om úw woning gasloos te maken? Op Zorgeloos Wonen vindt u onder het thema gasloos tientallen artikelen. De artikelen besteden aandacht aan actuele ontwikkelingen op het gebied van gasloos wonen, maar ze geven ook achtergrondinformatie en praktische adviezen.