Haal het meeste uit uw cv-systeem

Leer van hoofdmonteur André
André Bakema

- Hoofdmonteur

André Bakema (1969) is sinds 1991 werkzaam bij Feenstra, inmiddels in de rol van Hoofd servicemonteur, rayon Noord. Na een technische opleiding in de metaal, aangevuld met een opleiding gericht op cv-installaties en servicewerk, is hij nu een van die vakmannen die altijd klaar staan voor het geven van advies of het verlenen van hulp. Het mooiste aan zijn vak vindt André het helpen van bewoners met problemen die zij zelf niet op kunnen lossen. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn dochter, verder speelt hij basgitaar, gaat André graag op vakantie, is hij een fervent sportliefhebber en tatoeëerder.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Marc Westermann
  Marc Westermann 3 jaren geleden

  Heb het vermoeden dat mijn CV-ketel aan vervanging toe is. Voor een energie zuiniger exemplaar.
  Sta in uw onderhoudschema, dus u kunt dat nazien?
  Wanneer weet je of radiatoren vervangen moeten worden? Of moeten ze eens de zoveel jaar doorgespoeld worden?
  Doe ik een tweede radiator op de bovenverdieping aan, dan wordt de radiator in de kamer waar de thermostaat niet meer verwarmd?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Marc Westermann 3 jaren geleden

   Beste meneer Westermann,

   Wij kijken graag met u mee. Zou u zo vriendelijk willen zijn om ons een e-mal te sturen naar [email protected]? Wij ontvangen graag uw volledige adresgegevens en telefoonnummer, zodat wij u kunnen informeren over de status van uw cv-ketel en de radiatoren.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Marie de Jonge
  Marie de Jonge 3 jaren geleden

  Ik probeer ook te besparen op mijn energierekening en merk dat dit prima kan wanneer je je cv ketel goed laten onderhouden en afstellen. Ook is het verstandig om na te gaan waar je radiatoren wil plaatsen in het geval dat je dat nog moet doen. Maak strategische keuzes!

 • Gravatar for Evelien Pas
  Evelien Pas 4 jaren geleden

  Bericht:Hallo Feenstra. Geven jullie ook advies over een modulerende ketel remeha samen met een huis met oude radiatoren en convectorputten uit 1978. Wij hebben gelezen dat deze convectoren niet warm genoeg worden bij 75 gr zoals bij een modulerende ketel. Wij willen graag advies hoe wij het beste de juiste warmte krijgen ivm met lagere temperatuur 75gr modulerende ketel. Wij verstoken nu in de wintermaanden 100m3 meer per maand dan ten opzichte van onze oude aan en oud ketel die wel op 90 gr stond.Kan daarvoor een installateur dat bij ons langskomen. Zo ja wat zijn daarvan de kosten. Kunt u mij daarover bellen. Wij hebben ook het probleem als het overdag vriest, de Cv de 19gr niet voorbij komt. Graag zouden wij dat eenvoudig op te lossen hebben. Misschien kan de modulerende ketel weer gewoon omgezet worden naar aan en uit ketel op 90 gr met een aan en uit thermosstaat. Graag hebben wij advies van iemand die daar verstand van heeft en ons probleem op kan lossen, wabt wij gerstoken nu nodeloos veel energie helaas. Hoop snel wat van jullie te horen. Mvg Evelien Pas

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Evelien Pas 4 jaren geleden

   Beste mevrouw Pas,

   Bedankt voor uw bericht.

   Graag voorzien wij u van advies op maat. Om dit te kunnen realiseren ontvangen wij graag uw volledige contactgegevens middels een e-mail aan [email protected] Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Theo Verhoeven
  Theo Verhoeven 5 jaren geleden

  Jammer dat Feenstra niet reageerd op een vraag naar info, advies voor aanschaf warmtepomp.

 • Gravatar for angela
  angela 5 jaren geleden

  ik sta versteld!
  zou graag een advies krijgen hoe ik mijn situatie het energieverbruik kan verlagen. sta aan vooravond start funderingsherstel en krijg daarbij dan tevens vloerverwarming en een nieuwe keuken. Op dit moment heb ik een jaarlijks gasverbruik van meer dan 3000m3 (!) in een tussenwoning uit 1900 in een deels 3 pp huishouden. ik heb een intergas Kombi Kompact HR 28 ketel, een oudje, maar volgens feenstra service monteur nog een prima ketel. hoor graag hoe ik mijn energieverbruik kan verbeteren! 400m3 is voor mij een onmogelijkheid, maar halveren naar 1500 m3 lijkt me al een groot feest :-)

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra angela 5 jaren geleden

   Beste Angela,

   Bedankt voor je bericht.

   Graag willen we je in contact brengen met een van onze adviseurs om je hier vrijblijvend in te adviseren.
   Zou je zo vriendelijk willen zijn om je volledige adresgegevens en telefoonnummer te e-mailen naar [email protected]? Bedankt alvast!

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for José la Spina
  José la Spina 5 jaren geleden

  Leuke informatieve mail, maar toch zijn wij teleurgesteld in wat feenstra ons heeft aangeboden. Al jaren zijn wij vaste klant waar het gaat om cv onderhoud, en niets dan goed hierover!
  Nu is het zo dat ook 3 van onze radiatoren boven in de slaapkamers hard aan vervanging toe zijn, dus als eerste contact met u opgenomen. Nu vraagt u 80 euro voor het maken van een offerte terwijl de 'particuliere bedrijven' vrijblijvend langs komen en een offerte voor ons willen maken, ook is onze cv meer dan 15 jaar oud en hebben wij een serieuze overweging alles te vervangen.
  Met vriendelijke groet,
  José

  • Gravatar for José la Spina
   José la Spina José la Spina 5 jaren geleden

   Beste Feenstra,

   Ik wacht uw reactie af, mijn contactgegevens zijn aan u doorgegeven.

   Met vriendelijke groet
   José

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra José la Spina 5 jaren geleden

   Beste José,

   Bedankt voor uw bericht.

   Het bevreemd ons dat er offertekosten ad € 80,- in rekening worden gebracht voor het vervangen van radiatoren. Hier willen wij graag een blik op werpen.

   Zou u ons kunnen voorzien van uw contactgegevens middels een e-mail aan [email protected]?
   Alvast bedankt.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Biem Lap
  Biem Lap 5 jaren geleden

  Goed verhaal, maar ik heb een vraag. Wij hebben in onze kleine badkamer een tamelijk nieuwe radiator (9 jaar oud), vrij klein 2 .20 x 1.50 m, met thermostaatknop die gewoonlijk op 3 staat.
  Wij hebben in de badkamer geen mechanische ventilatie dus zetten wij na het douchen altijd het raam open op de kiepstand en laten dat raam meestal de gehele dag openstaan ook in de winter en voor zover wij waarnemen werkt de ventilatie goed. Wij laten echter ook als het raam openstaat ook de thermostaatkraan op 3 staan, omdat wij denken dat het niet veel uitmaakt omdat de verwarming reageert op de thermostaat in de woonkamer beneden. Wij denken ook dat het helpt bij de ventilatie om de radiator aan te laten staan. Klopt onze redenering of moeten we het anders doen? Zo ja wat is uw advies.
  Bij voorbaat dank.


  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Biem Lap 5 jaren geleden

   Ons advies:
   Het ventileren van uw badkamer is van belang om het vocht (de waterdamp) die ontstaat bij douchen/gebruik van het bad af te voeren. Ventilatie is overigens van belang voor het gehele huis!
   Wanneer er onvoldoende wordt geventileerd in de badkamer en de ruimte te lang “nat” blijft, ontstaan er vochtplekken, verwering en schimmelvorming op wanden, plafond en voegen.

   Warme lucht neemt meer vocht op dan koude lucht. Wanneer warme lucht afkoelt zal een deel van het vocht in de lucht condenseren naar water. Denk hierbij aan waterdruppels op koude wanden, etc.

   Wanneer uw open raam voldoende ventileert, stroomt er continue opgewarmde vochtige lucht (door een soort natuurlijke trek - ventilatie) naar buiten. Deze lucht moet weer worden aangevuld vanuit buiten, maar dit kan ook bijvoorbeeld ook via de kieren onder de deur. Ventilatie is niet alleen het afvoeren van lucht, maar gaat ook over het binnen laten van verse buitenlucht. Dit is van belang voor de gehele woning, niet alleen van belang bij natte ruimtes. De kans in uw geval bestaat dat de ventilatie gering is en u koude lucht naar binnen haalt en het vocht dus niet afvoert.
   Of de ventilatie uiteindelijk voldoende is, kunt u ook bijvoorbeeld constateren aan eventuele vochtproblemen of de tijdsduur dat de badkamer na gebruik weer opdroogt.

   Het klopt dat de radiator in de badkamer alleen warm wordt wanneer de thermostaat in de woonkamer warmte vraagt. De thermostaatkraan zorgt er uitsluitend voor dat de maximale temperatuur in de ruimte niet wordt overschreden (stand 3).

   Met uw open raam verliest u continue warmte. Op koude dagen zal de thermostaatknop niet ingrijpen en gaat de warmte rechtstreeks het raam uit. Uw radiator heeft (aan de afmetingen gezien) toch best een behoorlijk vermogen. Dat kost gewoon geld.
   Ons advies in uw situatie, als er geen andere ventilatie mogelijk is, is om het raam te sluiten als de badkamer weer opgedroogd is na gebruik.

 • Gravatar for C. Visser
  C. Visser 5 jaren geleden

  Op 23 mei 2017 is onze nieuwe Vaillant cv ketel gecontroleerd i.v.m. de eerste 2-jaarlijkse onderhoudsbeurt.
  De monteur heeft toen ook iets gedaan aan de instelling van de thermostaat. Echter bleek later dat de instelling van slag was. Het probleem is dan dat de bijgeleverde gebruiksaanwijzing calorMATIC 350 een ramp is voor iemand die hier niet dagelijks mee heeft te maken. Ook degene van de firma Vaillant, die ik in 2015 benaderde, erkende toen dat de gebruiksaanwijzing voor een leek niet bruikbaar is. Na de nodige pogingen is het tot heden mij niet gelukt om de gewenste instellingen weer op orde te krijgen. Hoe kom ik aan een duidelijke gebruiksaanwijzing, wil ik mijn gewenste instelling terug krijgen. Wat houdt een slimme thermostaat in ? Groet.


  C. Visser

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra C. Visser 5 jaren geleden

   U vraagt hoe u aan een goede gebruiksaanwijzing voor de calorMATIC 350 komt.
   Gebruiksaanwijzingen komen altijd van de fabricant van het product. Als het niet lukt met behulp van deze gebruiksaanwijzing om de gewenste instellingen in de thermostaat te programmeren, dan kunt u ook contact opnemen met de helpdesk van Vaillant.

   Gegevens van de Consumentenservice:
   Openingstijden: 8.00 – 17.00 uur
   Telefoon: 020 565 94 20
   E-mail: [email protected]

   Verder vraagt u wat een slimme thermostaat is.
   Een slimme thermostaat is een thermostaat die ook met een app op uw telefoon te bedienen is. Afhankelijk van het type slimme thermostaat biedt deze mogelijkheden om energie te besparen.
   Als het gaat om het programmeren van een verwarmingsschema in de thermostaat, dan is dat vaak makkelijker bij een slimme thermostaat.

 • Gravatar for Matray
  Matray 5 jaren geleden

  goeie tips, wat oud is vervangen en nieuwe app. zuiniger in gebruik

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra Matray 5 jaren geleden

   Beste Matray,

   Daar zijn wij het helemaal mee eens. Steed een stapje verder.
   Kleine stappen leiden tot grote veranderingen.

 • Gravatar for Bijsterbosch
  Bijsterbosch 5 jaren geleden

  Lijkt wel een sprookje, maar de verwarming, douchen en koken op gas dan zet ik echt een groot vraagteken bij de 400m3/jaar.