14 stevige uitspraken over een toekomst zonder aardgas. Feit of fabel?

Is aardgasloos wonen een droom of een nachtmerrie?
Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Willem
  Willem 2 jaren geleden

  Nederlandse plannen vormen piepkleine druppeltjes op een uiterst gloeiende plaat! Ze leveren NIETS op voor het klimaat, maar kosten handen vol geld. Bovendien schuilt er een enorm gevaar in onze toekomstige afhankelijkheid van stroom. Bij een cyberaanslag liggen dan werkelijk ALLE sectoren van ons land plat!!! Dat mag nooit gebeuren!

 • Gravatar for Arnold verheij
  Arnold verheij 3 jaren geleden

  Wordt er ook bijgemeld... en begin woest te worden dat het in doofpot wordt gestopt, dat die dingen een herrie maken JA HERRIE! Ik heb de stilste variant met kast er omheen en nog steeds een irritant geluid als je in de tuin zit of op de bank. Dat het uren duurt voordat je boiler weer water heeft als je mensen op bezoek hebt die allemaal
  even douchen in de ochtend, dus simpelweg geen warm water hebt.... met je raam open slapen in de winter kun je vergeten HERRIE... vergelijkbaar comfort? Gatverdamme zeg dat is de grootste LEUGEN... ik hoop werkelijk waar dat ik mijn nieuwe woning verkocht krijg en een gas woning kan kopen en anders stap ik over op palletkachels openhaarden of alle andere varianten, als ik maar van dat gezoem afben!!!!

 • Gravatar for Oscar Jonk
  Oscar Jonk 3 jaren geleden

  Ik woon in Groningen. Het gas heeft Nederland één generatie rijkdom bezorgd en ik mag in de toekomst fors investeren omdat ik van het gas af moet terwijl ik kan vrezen voor (mogelijk) gevaarlijke aardbevingen ten gevolge van de gaswinning. Hier klopt iets niet: flink betalen om van het gas (waar Groningen weinig profijt van heeft gehad) af te komen en vijftien jaar vrezen voor een zware beving.

 • Gravatar for drs F.Bennink Bolt
  drs F.Bennink Bolt 3 jaren geleden

  Wij hebben 20 zonnepanelen. Huis (220 m2) (1965). Kunnen we nu al iets doen?Onzeker wat
  de gemeente (Amsterdam zuidoost) gaat doen. Kunne wij NU al iets doen?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare drs F.Bennink Bolt 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Bennink Bolt,

   Fijn te lezen dat u zonnepanelen op het dak heeft liggen.

   Elke gemeente in Nederland moet binnen nu en 3 jaar de plannen in kaart hebben gebracht.

   Bekijk de volgende link voor meer informatie. https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/begin-zelf-met-de-energietransitie. Zo kunt u lezen wat u op dit moment zelf kunt doen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Jos
  Jos 3 jaren geleden

  Het klimaat is, sinds de vorming van onze planeet, al ca. 4,6 miljard jaar aan verandering onderhevig. Van invloed zijn o.m.: de activiteit van de zon, variaties in de baan van de aarde om de zon en de stand van de aardas. CO2 is ook nuttig voor de groei van alle planten en bomen die zuurstof leveren. Deze "energie- transitie"is een enorme kapitaalvernietiging. Met fossiele brandstoffen moeten wij zuinig omgaan. Investeer in moderne kernenergie (thoriumcentrales) die betrouwbare en schone energie leveren.

 • Gravatar for ANK
  ANK 3 jaren geleden

  Hoe zit het met de aansluiting op krachtstroom? Dit is een behoorlijke investering die boven op alle kosten komt. Gaan de netbeheerders dat ook samen regelen, net zoals de overstap op de slimme meter? Of mag de huiseigenaar dat ook weer zelf ophoesten en ook nog iedere maand een verhoging van het vastrecht.
  Komt dan ook nog bij dat warmtepompen het beste werken met een lage-temperatuur-verwarming..dus ook alle oude radiatoren eruit en alles vernieuwen?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare ANK 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw ANK,

   Goed te vernemen dat u al zoveel informatie verzameld heeft met betrekking tot aardgasloos wonen.
   U heeft inderdaad gelijk dat wanneer u geheel aardgasloos wilt stoken, er wellicht een 3 fasen aansluiting nodig is. Door het elektrisch balanceren van de aansluiting, kunnen (mogelijk) veel kosten worden bespaard. Een zwaardere aansluiting (met hoger vast recht ) is niet nodig. U kunt dit vergelijken met het waterzijdig inregelen van uw cv-installatie. Door dit goed te doen, hoeft uw cv-ketel minder hard te werken.

   De huidige generatie warmtepompen functioneert inderdaad prima met lagetemperatuur-verwarming. Bewoners van woningen met hoge temperatuurverwarming (45 graden en een hogere aanvoertemperatuur van het cv-water) adviseren wij dan ook te overwegen te investeren in een modulair systeem. Dat levert direct een verlaging van de CO2-uitstoot en maakt de woning toekomstbestendig. Deze oplossing is echter nog niet breed voorhanden.


   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for A.M Janssen
  A.M Janssen 3 jaren geleden

  Maar ik heb 3 jaar geleden een nieuwe ketel gekocht bij Feenstra, die gaat minstens nog 10 jaar mee. Als de gasprijzen omhoog gaan wat moet ik dan doen? En als ik mijn huis nu wil verkopen scheelt het dan in mijn verkoop prijs dat ik nog steeds aardgas nodig heb?

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare A.M Janssen 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Janssen,

   Bedankt voor uw bericht.

   Helaas weten wij niet wat dit in de toekomst met de woningmarkt zal doen. De huizenprijs is afhankelijk van meer factoren.

   De cv-ketel welke onlangs geïnstalleerd, zal nog jaren mee moeten gaan. Dus, voor nu geen zorgen en hoeft u geen drastische maatregelen te treffen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Feiko
  Feiko 3 jaren geleden

  Wat mij het meest aan de transitie irriteert is dat de regering eerst stimuleert om leningen (hypotheken) af te lossen. Nu dat massaal is gedaan wordt de stimulans terug gedraaid en vervolgens zetten ze aan om je weer in de schulden te steken door een lening af te sluiten gekoppeld aan je huis, oftewel een nieuw hypotheek.

 • Gravatar for Verwoerd
  Verwoerd 3 jaren geleden

  Het valt mij tegen dat ook Feenstra meegaat met de milieu maffia, had ik niet verwacht, ik dacht dat ze bij Feenstra normaal denkende mensen aan het stuur had, want als ik kijk naar de afgekeurde politici zoals Nijpels en de activist van de PvdA (kan zijn naam niet door mijn keel krijgen) die zeggen dat 75 % achter hun plannen staan is alleen 75 % van de politiek Niet van Normaal denkende Nederlanders, DOE EENS EEN ANQUETTE EN VERTEL DAN DE CIJFERS

  • Gravatar for Mieke
   Mieke Verwoerd 2 jaren geleden

   Klopt Feenstra is niet goed bezig. Draait allemaal om geld.

 • Gravatar for GJB Pietersma
  GJB Pietersma 3 jaren geleden

  Neem eens de moeite om het boek van Salomon Kroonenberg/ SPIEGELZEE te lezen.
  Dan begrijpt u dat het stijgen en dalen van alle tijden is en de mens er geen invloed op heeft.
  Volg ook eens Ingenieur THEO WOLTERS dan krijgt u goede info hoe de werkelijk stand van zaken op energie gebied is.
  IK begrijp dat het een mooi verdien model is voor een aantal bedrijven om alles om te bouwen en over 10 jaar weer terug te bouwen naar aardgas.
  Met vriendelijke groet,
  GJB Pietersma