Waar blijft mijn warmtepomp?

Tekort aan warmtepompen heeft 3 oorzaken

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for F.j.Engel
  F.j.Engel 14 dagen geleden

  Ik weet niet of in mijn huis de plaatsing van een warmtepomp kan.Als Uw organisatie een personeelslid bij mij langs kan sturen, dan ben ik op de hoogte van de mogelijkheden en kan ik beslissen of de aanschaf van een warmtepomp zin heeft.
  Bij voorbaat dank voor Uw medewerking,
  Hartelijke groeten,

  F.J.Engel

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare F.j.Engel 6 dagen geleden

   Wij helpen u graag bij uw duurzame ambities, maar zijn hier ook eerlijk over. Door de coronapandemie is er een wereldwijd chip- en elektronicatekort. Dit heeft ook invloed op de productie van hybride warmtepompen. De toegenomen vraag naar warmtepompen door de ontwikkelingen op de gasmarkt draagt daar ook niet aan bij. Dit betekent dat wij op dit moment geen nieuwe aanvragen in behandeling kunnen nemen. Onze excuses hiervoor.

   Wilt u geïnformeerd worden wanneer de hybride warmtepomp weer leverbaar is? Check dan eerst of uw huis al klaar is voor een hybride warmtepomp. Dit kunt u doen via https://www.feenstra.com/warmtepomp/warmtepompcheck/

   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Wil Blom
  Wil Blom 19 dagen geleden

  Ik ben al jaren lang klant van Feenstra. Op dit moment huren wij een ketel via Feenstra. Mijn vraag hierover is is dat ook mogelijk met een Waterpomp om deze te huren. Men komt om de twee jaar voor onderhoud voor de ketel, gebeurd dat ook met een Waterpomp. Wanneer wij aan de beurt komen voor zo'n Waterpomp wat voor verbouwing moeten wij doen. Kan de Waterpomp geplaatst worden waar nu de ketel staat. Deze ruimte bevindt zich midden in het huis, nu heb ik gehoord en gelezen dat de waterpomp heel veel herrie kan maken, is dat zo. Wordt er gekeken of de ruimte wel geschikt is voor een Waterpomp.

  • Gravatar for Hans
   Hans Wil Blom 19 dagen geleden

   Een gemiddelde warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit is vrijwel geluidloos, maar de buitenunit kan als hij draait wel geluid maken. Het is dus raadzaam om een goede plek hiervoor te zoeken, zodat je er zelf of de evt. buren zo min mogelijk overlast van hebt.

 • Gravatar for André
  André 19 dagen geleden

  Uw afdeling communicatie communiceert kennelijk niet met de rest van uw organisatie. Ja, wij willen als uw vaste klant graag een hybride warmtepomp. Nee, u geeft geen offerte af. Raar.

 • Gravatar for Gino Laurita
  Gino Laurita 19 dagen geleden

  Ik zou graag ook aan de warmtepomp willen, dus het wachten is op het aanbod.

 • Gravatar for Eppink
  Eppink 19 dagen geleden

  ik heb begin sept 2021 een pomp besteld deze zou 20 dec geïnstalleerd worden een dag voor levering werd ik gebeld dat het niet door ging het zou eind januari worden half jannuari werd in gebeld dat het mei wordt in maar weer telefoon dat het wel sept 2022 kon worden ik vraag mij af wat is hier aan de hand.
  Tot mij verbazing komt maandag25 april de technische unie onderdelen brengen op het goede adres ik heb gebeld, ik kreeg de mededeling dat dit fout is ze komen vrijdag 29 april alles weer ophalen
  IK krijg de indruk dat de organisatie niet op order is ik vraag mij af krijg ik wel of niet een pomp en wanneer
  Ik heb ook extra kosten gemaakt om dat tijdes de verbouwing in dec de pomp geplaatst zou worden wie tegoed die
  Ik word van het kasje naar de muur gestuurd ik wil NU weten wanneer de pomp geplaatst word..
  Het lijk er op dat ik een andere weg moet gaan om een pomp te krijgen ik verwacht dan op kort termijn een antwoord van u

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Eppink 19 dagen geleden

   Beste heer Eppink,
   We willen u graag voorzien van de juiste informatie. Zou u een e-mail met uw gegevens willen sturen naar [email protected] Dan gaan we voor u aan de slag.

   Webcare Feenstra

  • Gravatar for Pouls Geert
   Pouls Geert Eppink 19 dagen geleden

   Meneer Eppink U verhaal is heel herkenbaar en ik kan mij hier helemaal in vinden.
   Vorig jaar 1 oktober 2021 heb ik een offerte aangevraagd. Uiteindelijk op 11 november 2021 bevestiging van de opdracht voor het instaleren van de hybride warmtepomp op 28 februari 2022..
   Dit proces verliep al heel moeizaam. Als je belt is het moeilijk om iemand aan de lijn te krijgen. mensen van de afdeling die er over gaan of er iets van weten zijn bijna niet te bereiken. Thuis werden door mij allerlei werkzaamheden verricht voor het plaatsen van de buitenunit van de warmtepomp.
   Paar dagen voor de geplande installatie van de warmtepomp werd ik gebeld, dat het niet door ging. Vervolgens kreeg ik plotseling op 9 maart een mail, dat op 10 maart de warmtepomp zou worden geïnstalleerd. Dit bleek een fout te zijn. Beiden keren had ik op mijnwerk vrij geregeld.
   Ik ben het met U eens, dat de organisatie niet op orde is en de communicatie slecht loopt met betrekking tot de warmtepompen. Ben zelf al 30 jaar klant bij Feenstra en heb ook mijn CV en andere installaties door Feenstra laten instaleren, maar dit ben ik niet gewend van het bedrijf en derhalve zeer teleurgesteld in het bedrijf.
   Iedere maand dat de installatie van de warmtepomp langer duurt kost mij honderden euro's. Het zou heel netjes zijn als Feenstra, die op enigszins zou compenseren. In mijn ogen blijven zij op het moment zwaar in gebreken.
   In afwachting van de installatie van de warmtepomp.
   Met vriendelijke groeten, Geert

 • Gravatar for Marcel
  Marcel 19 dagen geleden

  Goed artikel. Duidelijke uitleg. MAAR...moment van plaatsen snap ik niet. Wilde paar maanden geleden een offerte aanvragen maar dit was helaas niet mogelijk. Ook als vaste klant heb ik pech gehad. Wordt nu gedwongen ook naar de concurrent te stappen. Snap dus niet helemaal dit verhaal en het stopzetten van offerte aanvragen.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Marcel 17 dagen geleden

   Beste Marcel,

   Door extreem grote aantal aanvragen en het bijna niet beschikbaar zijn van warmtepompen kunnen wij helaas geen nieuwe aanvragen in behandeling nemen. De bestaande aanvragen worden eerst verder in behandeling genomen alvorens er nieuwe offertes worden uitgebracht.

   We hebben getracht de reden van het niet beschikbaar zijn van de warmtepompen in het artikel uit te leggen.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for FvL
  FvL 19 dagen geleden

  Een verdere oorzaak is de Nederlandse voorkeur foor Hybride Warmtepompen. Die worden bijna exclusief voor de Nederlandse markt gemaakt. Daarbuiten worden moderne warmtepompen gebruikt die het ook bij erg lage temperaturen van bv -20 graden Celsius het nog heel redelijk doen.

  • Gravatar for FvL
   FvL FvL 14 dagen geleden

   Een hybride warmtepomp is als een hybride EV auto. De actieradius is te klein oplossing we combineren het oude met het nieuwe. Bij warmtepomp hij werkt te slecht bij lage temperatuur. Echte oplossingen: Grotere Accu die toch compact is en een warmtepomp die het ook bij echte kou het nog afdoende doet. Deze ontwikkelingen gaan nog steeds door en hebben inmiddels een acceptabel stadium bereikt. Hybride oplossingen zijn complex, duur en met extra veel onderhoud. Echt interim oplossingen.

 • Gravatar for Gurbe Feddema
  Gurbe Feddema 19 dagen geleden

  Had de hybride warmtepomp al elders besteld.

 • Gravatar for Janneke de leeuw
  Janneke de leeuw 19 dagen geleden

  Kan ik wel op de wachtlijst komen te staan voor een hybride warmtepomp, of kan ik deze alvast bestellen?

 • Gravatar for Ed
  Ed 19 dagen geleden

  Helaas na 32 jaar klant bij Feenstra kunnen wij geen offerte aanvragen voor een nieuwe warmtepomp en nieuwe CV ketel. Na 2 nieuwe ketels van Feenstra wilde wij overgaan naar nieuwe zuinige ketel incl. Hybride warmtepomp.Maar nemen geen nieuwe orders aan. Dus overgestapt naar nieuwe leverancier. Jammer dat Feenstra zijn "eigen klanten" niet eerst ging bedienen.....