Warmtepomp kopen

Het kopen van een warmtepomp

Een warmtepomp kopen voor duurzame verwarming? Een warmtepomp gebruikt energie uit de lucht, water of de bodem om uw woning te verwarmen. Het is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel, waarmee u bovendien investeert in een lagere energierekening. Twijfelt u tussen een hybride of een andere warmtepomp? Feenstra geeft u graag een eerlijk advies wat voor uw woning de beste oplossing is.

Vraag warmtepomp advies aan

6 handige tips als u een warmtepomp gaat kopen

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waarmee u uw woning op verschillende manieren kunt verwarmen. Weet u niet waar u moet beginnen? Met de volgende handige tips van Feenstra vindt u snel een warmtepomp die past bij uw situatie. 

1. Geluid van de warmtepomp

Een warmtepomp kopen en de prijzen vergelijken? Let onder andere op het geluidsniveau van het model. Veel modellen hebben buiten een ventilator staan. Die maakt geluid, waarvoor een niveau aan decibellen (dB) wordt opgegeven. De hybride warmtepomp maakt alleen geluid als u de pomp gebruikt. De volledige pomp maakt doorgaans meer en vaker geluid, omdat u die ook gebruikt voor warm kraanwater. Geef tijdens de installatie aan dat u niet te veel last wilt hebben van geluidsoverlast. Bovendien garandeert de vakman een goede werking en maximale levensduur, om er goed gebruik van te maken.

2. Kosten van de warmtepomp

Benieuwd naar de kosten van de warmtepomp? De prijst hangt af van het type pomp en de staat van uw woning. Zo moet u lagere temperatuurverwarming in huis hebben en goede isolatie. Wilt u een warmtepomp die alleen kan verwarmen of in combinatie met warm water levering? En denk aan de installatiekosten. Houd er bij een hybride pomp rekening mee dat u daarnaast een cv-ketel nodig heeft. U kunt gebruik maken van subsidies en uiteindelijk het rendement dat bepaalt of u een goede keuze maakt. De warmtepomp is een investering in duurzame verwarming door geen of minder gas te gebruiken.

3. Beschikbare subsidies

Tot 2021 zijn er subsidies beschikbaar voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Het is de makkelijkste manier om op de kosten te besparen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type pomp dat u kiest. Met een subsidie krijgt u achteraf een deel van de gemaakte kosten terug. Op die manier stimuleert de overheid het gebruik van deze pompen, als alternatief voor de cv-ketel. Of als aanvulling daarop, als u kiest voor een hybride model.

4. Verwacht rendement

Tegenover de kosten staat het te verwachten rendement van de pomp. Een hybride warmtepomp bespaart volgens Milieu Centraal zo’n € 200 per jaar aan energiekosten. Een hoger rendement maakt het soms aantrekkelijk om een duurder model aan te schaffen. Zo verbruikt u minder of zelfs helemaal geen gas meer en zijn de energiekosten lager. Wij denken graag met u mee over de ideale warmtepomp voor uw woning met ons warmtepomp advies.

5. COP-waarde warmtepomp

Bij het kopen van een warmtepomp moet u ook letten op de COP-waarde. COP staat voor Coefficient of Performance, en kan dus worden vertaald als de prestatiecoëfficiënt. Deze waarde, die wordt uitgedrukt in een cijfer, geeft aan hoeveel stroom een warmtepomp gebruikt om een bepaalde hoeveelheid warmte te leveren. Een warmtepomp met een COP van levert bijvoorbeeld kWh aan warmte bij een input van 1 kWh aan elektriciteit. De COP laat dus zien hoe efficiënt een warmtepomp werkt: hoe hoger het cijfer, hoe efficiënter het apparaat. In de praktijk zijn ook factoren als de mate van isolatie en de buitentemperatuur van invloed op de werkelijke COP.

6. Installatie warmtepomp

Een warmtepomp installeren is een klus waarbij de nodige nauwkeurigheid komt kijken. Een warmtepomp is een complex systeem, dat bestaat uit verschillende componenten, zoals een pomp, tapwatervat, buffervat en. Deze moeten goed op elkaar aangesloten worden. Voor sommige installaties een F-gassen certificaat nodig. De onderdelen moeten goed op elkaar afgestemd zijn en passen bij uw woning. Aarzel dus niet om een vakman in te schakelen voor de installatie van uw warmtepomp. Zo weet u zeker dat alles goed werkt en u een optimaal rendement behaalt. Bij Feenstra is deskundige installatie altijd inbegrepen bij de prijs van een warmtepomp.

Lucht-water warmtepomp kopen

Op dit moment zijn lucht-water warmtepompen het meest populaire systeem op de markt. Dit type warmtepomp haalt warmte uit de lucht, en geeft deze af aan water. Dit verwarmde water kan zowel voor verwarming als tapwater worden gebruikt. Feenstra heeft lucht-water warmtepompen en warmtepompboilers (die volgens hetzelfde principe werken) in verschillende uitvoeringen. Neem dus gerust contact met ons op als u een lucht-water warmtepomp wilt kopen!

Lucht water warmtepomp

Meer dan de prijs: goede warmtepomp kopen

Feenstra biedt een ruime keuze aan warmtepompen. Wij hebben bijvoorbeeld lucht-water warmtepompen en warmtepompboilers met verschillende capaciteiten en COP-waardes. Verder kunt u kiezen tussen all-electric en hybride varianten. Bij een hybride warmtepomp combineert u de warmtepomp met een cv-ketel die werkt op gas. Maak een afspraak voor warmtepomp advies om de meest geschikte warmtepomp te vinden voor uw woning! 

Warmtepomp advies

Wat klanten van Feenstra vinden

8,4/10

Goed | 2657 beoordelingen

84% van onze klanten beveelt ons aan.

Alle beoordelingen

  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Gecertificeerde vakmannen
  • Ervaring met verschillende systemen