Warmtepomp kopen

Het kopen van een warmtepomp

Een warmtepomp kopen voor duurzame verwarming? Een warmtepomp gebruikt energie uit de lucht, water of de bodem om uw woning te verwarmen. Het is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel, waarmee u bovendien investeert in een lagere energierekening. Twijfelt u tussen een hybride of een andere warmtepomp? Feenstra geeft u graag een eerlijk advies wat voor uw woning de beste oplossing is.

Vraag warmtepomp advies aan

4 tips bij aanschaf van een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel, waarmee u bovendien investeert in een lagere energierekening. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning te verwarmen met een warmtepomp. Rondom de aanschaf van de pomp hangen allerlei vragen, waar we u graag antwoord op geven. Wat zijn bijvoorbeeld 4 belangrijke punten om op te letten als u een warmtepomp wilt kopen? We zetten ze voor u op een rij.

Warmtepomp kopen

1. Geluid van de warmtepomp

Een warmtepomp kopen en de prijzen vergelijken? Let onder andere op het geluidsniveau van het model. Veel modellen hebben buiten een ventilator staan. Die maakt geluid, waarvoor een niveau aan decibellen (dB) wordt opgegeven. De hybride warmtepomp maakt alleen geluid als u de pomp gebruikt. De volledige pomp maakt doorgaans meer en vaker geluid, omdat u die ook gebruikt voor warm kraanwater. Geef tijdens de installatie aan dat u niet te veel last wilt hebben van geluidsoverlast. Bovendien garandeert de vakman een goede werking en maximale levensduur, om er goed gebruik van te maken.

2. Kosten van de warmtepomp

Benieuwd naar de kosten van de warmtepomp? De prijst hangt af van het type pomp en de staat van uw woning. Zo moet u lagere temperatuurverwarming in huis hebben en goede isolatie. Wilt u een warmtepomp die alleen kan verwarmen of in combinatie met warm water levering? En denk aan de installatiekosten. Houd er bij een hybride pomp rekening mee dat u daarnaast een cv-ketel nodig heeft. U kunt gebruik maken van subsidies en uiteindelijk het rendement dat bepaalt of u een goede keuze maakt. De warmtepomp is een investering in duurzame verwarming door geen of minder gas te gebruiken.

3. Beschikbare subsidies

Tot 2021 zijn er subsidies beschikbaar voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Het is de makkelijkste manier om op de kosten te besparen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type pomp dat u kiest. Met een subsidie krijgt u achteraf een deel van de gemaakte kosten terug. Op die manier stimuleert de overheid het gebruik van deze pompen, als alternatief voor de cv-ketel. Of als aanvulling daarop, als u kiest voor een hybride model.

4. Verwacht rendement

Tegenover de kosten staat het te verwachten rendement van de pomp. Een hybride warmtepomp bespaart volgens Milieu Centraal zo’n € 200 per jaar aan energiekosten. Een hoger rendement maakt het soms aantrekkelijk om een duurder model aan te schaffen. Zo verbruikt u minder of zelfs helemaal geen gas meer en zijn de energiekosten lager. Wij denken graag met u mee over de ideale warmtepomp voor uw woning met ons warmtepomp advies.

Meer dan de prijs: goede warmtepomp kopen

We houden in ons advies rekening met uw woning, door die uitgebreid in kaart te brengen. Op die manier begrijpen we beter hoe u het huis wilt verwarmen en welke mogelijkheden er zijn. Bovendien zijn we goed op de hoogte van de beschikbare pompen, het rendement en de kosten daarvan. We denken met u mee over de beste keuze en leggen uit hoe dat nu en in de toekomst helpt om uw huis duurzamer te verwarmen.

Warmtepomp advies

Tip

Genieten van een maximaal rendement van de warmtepomp? Onderzoek de mogelijkheid om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. U kunt daarmee duurzaam elektriciteit opwekken, die de pomp vervolgens kan gebruiken.