• 1

    Type warmtepomp

    Bij Feenstra verkopen we voornamelijk hybride systemen, die kunnen samenwerken met uw huidige cv-ketel. Er zijn ook warmtepompen beschikbaar voor wie volledig elektrisch wil verwarmen.

  • 2

    Werking van de warmtepomp

    De meeste warmtepompen werken op basis van lucht/water. en zijn de populairste keuze, omdat ze efficiënt zijn en goed werken in gematigde klimaten.

  • 3

    Werkingsbereik: lage of hoge temperatuur

    Warmtepompen kunnen met verschillende temperatuurbereiken werken. Een hoge temperatuur-warmtepomp kan gebruikt worden in huizen met radiatoren, terwijl een lage temperatuur-warmtepomp beter past bij huizen met vloerverwarming, bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen of gerenoveerde huizen.

  • 4

    Energiebesparing en rendement

    De efficiëntie van een warmtepomp wordt gemeten met de COP (Coefficient of Performance). Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de pomp. Dit betekent meer warmte per verbruikte kilowattuur energie. De COP van een warmtepomp kan wel 4 of 5 zijn. In dat geval verbruikt de warmtepomp 1 kWh elektriciteit om 4 of 5 kWh warmte af te geven.

  • 5

    Aansluiting op uw huidige verwarmingssysteem

    De warmtepomp moet goed aansluiten op uw huidige verwarmingssysteem. Dit is een belangrijke factor bij de keuze tussen hybride of volledig elektrische systemen. Een hybride warmtepomp kan samenwerken met uw huidige cv-ketel. Bij een volledige elektrische warmtepomp vervalt de cv-ketel.

  • 6

    Geschiktheid voor uw woning

    De keuze van de warmtepomp hangt af van de grootte van uw woning, de mate van isolatie en de geschiktheidvan vloerverwarming en/of radiatoren. Overweegt u een warmtepomp? Dan is het belangrijk om voldoende ruimte buiten te hebben voor de buitenunit. Dit is belangrijk voor de werking en het beperken van geluidsoverlast.

  • 7

    Kosten en subsidies

    De kosten voor een warmtepomp variëren en zijn afhankelijk van het type systeem en de installatie. Dit is een belangrijke overwegingsfactor in de aanschaf van een warmtepomp. Houd ook rekening met eventuele subsidies waar u recht op heeft.

  • 8

    Levensduur en onderhoud

    Een warmtepomp heeft een lange levensduur, doorgaans tussen de 15 en 20 jaar. Regelmatige onderhoudsbeurten zijn belangrijk om de warmtepomp zo efficiënt mogelijk te laten werken. Feenstra biedt niet alleen installatie, maar ook onderhoudsservices aan, zodat uw warmtepomp optimaal blijft presteren. Vaak wordt het onderhoud en de installatie door dezelfde partij gedaan. Met een Feenstra-serviceabonnement wordt uw warmtepomp vakkundig eens per 2 jaar onderhouden en worden storingen verholpen zonder voorrijkosten.

Hybride warmtepomp merken
Hybride warmtepomp kopen
Monoblock warmtepomp

Certificeringen warmtepompen

}