* verplichte velden
In 2025 is het kiezen van de juiste warmtepomp voor uw woning belangrijker dan ooit. Door de veranderende wetgeving, groeiende focus op duurzaamheid, technologische vooruitgang en de beschikbaarheid van subsidies, is het belangrijk om goed geïnformeerd een keuze te maken voor een warmtepomp die het beste past bij uw woning. Wij informeren u graag.
Vrijblijvend advies aanvragen
De vraag ‘wat is de beste (hybride) warmtepomp?’, heeft geen eenduidig antwoord. Het hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van uw woning, isolatie en uw verwarmingseisen. Bij Feenstra bieden we hybride warmtepompen die met uw bestaande cv-ketel kunnen samenwerken. Hybride warmtepompen zijn geschikt voor woningen die niet volledig elektrisch verwarmd kunnen worden.
Er zijn verschillende factoren om op te letten bij het kiezen van de beste warmtepomp voor uw woning. We lichten deze factoren verder toe.
Bij Feenstra verkopen we voornamelijk hybride systemen, die kunnen samenwerken met uw huidige cv-ketel. Er zijn ook warmtepompen beschikbaar voor wie volledig elektrisch wil verwarmen.
De meeste warmtepompen werken op basis van lucht/water. en zijn de populairste keuze, omdat ze efficiënt zijn en goed werken in gematigde klimaten.
Warmtepompen kunnen met verschillende temperatuurbereiken werken. Een hoge temperatuur-warmtepomp kan gebruikt worden in huizen met radiatoren, terwijl een lage temperatuur-warmtepomp beter past bij huizen met vloerverwarming, bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen of gerenoveerde huizen.
De efficiëntie van een warmtepomp wordt gemeten met de COP (Coefficient of Performance). Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de pomp. Dit betekent meer warmte per verbruikte kilowattuur energie. De COP van een warmtepomp kan wel 4 of 5 zijn. In dat geval verbruikt de warmtepomp 1 kWh elektriciteit om 4 of 5 kWh warmte af te geven.
De warmtepomp moet goed aansluiten op uw huidige verwarmingssysteem. Dit is een belangrijke factor bij de keuze tussen hybride of volledig elektrische systemen. Een hybride warmtepomp kan samenwerken met uw huidige cv-ketel. Bij een volledige elektrische warmtepomp vervalt de cv-ketel.
De keuze van de warmtepomp hangt af van de grootte van uw woning, de mate van isolatie en de geschiktheidvan vloerverwarming en/of radiatoren. Overweegt u een warmtepomp? Dan is het belangrijk om voldoende ruimte buiten te hebben voor de buitenunit. Dit is belangrijk voor de werking en het beperken van geluidsoverlast.
De kosten voor een warmtepomp variëren en zijn afhankelijk van het type systeem en de installatie. Dit is een belangrijke overwegingsfactor in de aanschaf van een warmtepomp. Houd ook rekening met eventuele subsidies waar u recht op heeft.
Een warmtepomp heeft een lange levensduur, doorgaans tussen de 15 en 20 jaar. Regelmatige onderhoudsbeurten zijn belangrijk om de warmtepomp zo efficiënt mogelijk te laten werken. Feenstra biedt niet alleen installatie, maar ook onderhoudsservices aan, zodat uw warmtepomp optimaal blijft presteren. Vaak wordt het onderhoud en de installatie door dezelfde partij gedaan. Met een Feenstra-serviceabonnement wordt uw warmtepomp vakkundig eens per 2 jaar onderhouden en worden storingen verholpen zonder voorrijkosten.
Wanneer u op zoek bent naar de beste hybride warmtepomp, kunt u terecht bij Feenstra. Wij bieden een breed scala aan warmtepompen die goed aansluiten bij uw wensen en behoeften. Onze professionals installeren en onderhouden uw warmtepomp waardoor u verzekerd bent van een efficiënte en langdurige werking van het systeem.
Onze specialisten staan bovendien klaar om u te adviseren over de optimale plaatsing, afgestemd op uw specifieke woonomstandigheden. Vraag vrijblijvend advies aan en ontdek of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp.
Advies aanvragen
Wij kunnen ons voorstellen dat u op zoek bent naar alle benodigde informatie over de buitenunit. Hier vindt u de veel voorkomende vragen.
De beste warmtepomp is afhankelijk van uw specifieke situatie. Voor goed geïsoleerde woningen met vloerverwarming is een lage temperatuur lucht/water warmtepomp vaak de beste keuze. Voor oudere huizen met radiatoren is een hybride warmtepomp wellicht geschikter.
Er is niet een universele ‘beste’ hybride warmtepomp. Een hybride systeem dat goed integreert met uw bestaande cv-ketel en past bij uw woning en wensen, is de beste keuze.
Ja, in 2025 kunt u mogelijk nog profiteren van subsidies voor de aanschaf van een warmtepomp. Het is belangrijk om te controleren welke subsidies beschikbaar zijn in uw regio en of u in aanmerking komt.
Monoblock systemen hebben alle componenten in één unit, terwijl split units de buiten- en binnenunits scheiden. Beide hebben hun voordelen en nadelen, afhankelijk van de ruimte en installatievereisten van jouw woning.
Dit hangt af van uw woning en behoeften. Een lucht/water hybride systeem is vaak de beste warmtepomp voor een standaard woning.
Een split warmtepomp is compacter en goedkoper, terwijl een monoblock een hoger rendement biedt.
Merken zoals ATAG, Remeha en Intergas staan bekend om hun betrouwbare en duurzame warmtepompen, met een levensduur van 15-20 jaar bij goed onderhoud. Feenstra werkt veel met deze merken.
Lucht-water warmtepompen bieden doorgaans een goed rendement, vooral in goed geïsoleerde woningen met lagetemperatuurverwarming, met een COP die kan variëren tussen 3 en 5.
Nee, er is op dit moment geen verplichting voor de aanschaf van een warmtepomp.