Menu

Gasmelder

GasmelderGasmelder om gasexplosies te voorkomen


De gasmelder detecteert de ophoping van kook- en andere hete gassen zoals butaan-, propaan- en methaangas. Bij het detecteren van een hoge concentratie gas geeft de detector een alarmsignaal en alarmeert tevens het basisstation van het alarmsysteem. Het alarmsysteem stuurt vervolgens een melding door naar de meldkamer en u als eigenaar. De snelle reactie van de gasmelder zorgt ervoor dat u tijdig gewaarschuwd wordt voor gevaar door een gaslek wat een gasexplosie tot gevolg kan hebben. De gasmelder heeft een testfunctie. Bij het indrukken van de testknop zal de melder een signaal geven dat hij nog actief is en dus niet een lege batterij heeft.

Voordelen gasmelder

  • Vroegtijdige detectie van hete gassen
  • Testknop voor het testen van de melder
  • Aan te sluiten op elk alarmsysteem van Feenstra

Gasmelder aansluiten op uw alarmsysteem

Feenstra verkoopt draadloze gasmelders van RISCO. De gasmelder wordt door onze beveiligingsmonteur aangesloten op uw Feenstra alarmsysteem. De gasmelder is bedraad en moet worden aangesloten op stroom.

Technische specificaties

  • Voeding: AC120V of AC230V, ~ 50/60Hz
  • Geluidssterkte 85 dB
  • Formaat melder: 140 x 80 x 49 millimeter

Bestellen gasmelder

De kosten van de gasmelder bedragen € 179,-. De prijs is inclusief installatie door onze monteur. Bij aanschaf van een alarmsysteem bij Feenstra of tijdens een onderhoudsbeurt van uw alarmsysteem kunt u bij de beveiligingsmonteur aangeven dat u graag één of meerdere gasmelders wenst. 

Wilt u een component los bestellen?
Dan betaalt u naast de kosten voor de gasmelder ook € 60,- aan voorrijkosten. Een component los bestellen is alleen telefonisch mogelijk; bel: 088 - 6660666 of bekijk alle huisbeveiligingscomponenten.