Laat je wijs maken over warmtepompen, de specificaties

De technische specificaties van een warmtepomp

Alles wit
Alles

Alles over de warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem wat naast of in plaats van uw cv-ketel functioneert. Het verwarmt uw huis zonder gas, doordat het warmte onttrekt aan de lucht of het grondwater. Daarnaast kunnen sommige warmtepompen ook dienst doen als mechanische ventilatie, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de lucht in huis. Een warmtepomp is een duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hij is energiezuinig, waardoor de maandelijkse energielasten voor verwarming lager uitvallen.

Warmtepompcircuit

Oplossingen van Feenstra

Feenstra’s oplossingen onderscheidt zich op een aantal bijzondere kenmerken:

Warmtepomp inclusief nieuwe cv-ketel

Bent u toe aan een volledige vervanging van uw verwarmingssysteem? Maak uw woning dan toekomstbestendig en overweeg de aanschaf van een hybride warmtepomp: de Itho Daalderop HP Cube. De oude hr-ketel wordt vervangen door een combinatie van de HP Cube warmtepomp en een nieuwe cv-ketel. Deze twee werken nauw samen, zodat het meeste rendement uit de warmtepomp gehaald wordt. Deze warmtepomp levert het grootste vermogen en u ontvangt hierbij ook nog eens een hoog subsidiebedrag.

Warmtepomp samen met uw huidige cv-ketel

Wilt u wel een warmtepomp maar functioneert uw huidige ketel nog prima? De oplossing van Inventum is een warmtepomp die in staat is samen te werken met alle type cv-ketels. Hij wordt er eenvoudigweg naast geplaatst. De pomp neemt, mits het niet te koud wordt buiten, de taken van de ketel over. Het is een zeer flexibele warmtepomp maar levert wel iets in op rendement. De aanschafkosten zijn daarom wel weer een stuk lager. Bij de Inventum kunt u kiezen voor een warmtepomp die voor verwarming en warm water zorgt of uitsluitend voor verwarming.

Opvolging warmtepomp adviesaanvraag

Ontvang ook subsidie op uw warmtepomp

Op alle lucht- en waterwarmtepompen ontvangt u nu subsidie vanaf € 1.250. De hoogte van de subsidie is onder meer afhankelijk van het aantal kW wat de warmtepomp aan vermogen levert en dus in hoeverre hij het werk van de traditionele cv-ketel kan overnemen. Des te hoger het wattage, des te meer subsidie. Meer weten? 

ISDE subsidie

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waarvan de hybride pomp voor particulieren de meest gekozen variant is vanwege de lagere aanschafkosten. Een hybride pomp functioneert naast uw cv-ketel, en neemt het grootste deel van de warmteproductie voor zijn rekening. Een voorbeeld van een hybride warmtepomp is de ventilatieluchtwaterwarmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van de buiten- en binnenlucht uit de woning, filtert de warmte uit de afgezogen lucht en verwarmt hiermee het verwarmingswater en zorgt voor verwarming en warm water in huis. Een andere variant is de bodemwarmtepomp. Deze pomp onttrekt via een buizenstelsel diep in de aarde warmte, transporteert deze naar de woning en verwarmt deze.

Alles over de ventilatielucht warmtepomp

Voor consumenten heeft Feenstra drie ventilatieluchtwarmtepompen in haar assortiment. Deze warmtepompen zijn geschikt voor woningen met een cv-ketel en mechanische ventilatie of een wtw-systeem. De ventilatieluchtwarmtepomp zorgt ervoor dat het gasverbruik in uw woning aanzienlijk daalt. Door de lagere energielasten en subsidie vanuit de overheid is de terugverdientijd gemiddeld zo'n 5 jaar, maar sterk afhankelijk van het energieverbruik en isolatie van de woning. Daarnaast gaat de cv-ketel bij het gebruik van een warmtepomp gemiddeld langer mee.

Zo! Nu weet u alles over warmtepompen. Enthousiast en klaar om advies aan te vragen?