Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw tapwater te verwarmen, dan is een warmtepompboiler misschien wel dé oplossing! Feenstra vertelt u graag hoe dit slimme apparaat werkt, en welke voordelen dit u oplevert. Besluit u een warmtepompboiler aan te schaffen, dan bent u bij Feenstra ook aan het juiste adres voor een kwalitatief hoogwaardige warmtepompboiler en vakkundige installatie.
Een warmtepompboiler is een boiler die werkt volgens hetzelfde principe als een warmtepomp. Het apparaat gebruikt warmte uit de lucht om water naar een hogere temperatuur te brengen. Waar een ‘gewone warmtepomp’ water verwarmt voor de verwarming van uw woning en voor warm tapwater, verwarmt een warmtepompboiler alleen tapwater voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer.
Een warmtepompboiler werkt vrijwel hetzelfde als een warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit lucht, veelal uit ventilatielucht. De bestaande warmte wordt in een vrij technisch proces, waarin warmtewisselaars, koudemiddelen en een compressor de hoofdrol spelen, naar een hogere temperatuur gebracht. De opgewekte warmte gebruikt de warmtepompboiler vervolgens om het tapwater in het boilervat op de gewenste temperatuur te brengen.
Doordat een warmtepompboiler geen gas maar ventilatielucht gebruikt om water te verwarmen, zal uw energierekening een stuk lager uitvallen. Warme ventilatielucht die u anders zo naar buiten blaast wordt nu gebruikt voor opwarmen van tapwater. Een warmtepompboiler verbruikt wel elektriciteit, maar dit is gemiddeld drie keer minder stroom dan een geheel elektrische boiler. Een warmtepompboiler heeft verder een positief effect op het energielabel van uw woning, waardoor deze meer waard wordt. Ook zijn er subsidies die de aanschaf van een warmtepompboiler aantrekkelijk maken. Naast grote voordelen voor uw portemonnee heeft een warmtepompboiler grote voordelen voor het milieu. Met deze duurzame oplossing vermindert u uw CO2-uitstoot namelijk aanzienlijk!
Als u een elektrische boiler gebruikt voor warm tapwater in uw woning is een warmtepompboiler een duurzaam alternatief. Als u uw bestaande woning wel wilt verduurzamen, maar geen trek heeft in een grote verbouwing, is een warmtepompboiler een slimme keuze. Het apparaat is namelijk gemakkelijk te installeren en behoeft geen aanvullende werkzaamheden.
U kunt bij de aanschaf van een warmtepompboiler subsidie krijgen. De regeling die hierin voorziet is de Investeringssusbsidie Duurzame Energie (ISDE). Hiermee wil de overheid particulieren en bedrijven stimuleren over te stappen op duurzame energie. De hoogte van de subsidie hangt af van het type warmtepompboiler dat u koopt. Op de website van de RVO kunt u opzoeken hoeveel subsidie u krijgt voor welk apparaat.
Als u een warmtepompboiler gaat kopen, wilt u uiteraard weten wat de kosten zijn. Helaas is daar moeilijk eenduidig antwoord op te geven. De prijs van een warmtepompboiler hangt onder meer af van het merk, type, en vooral de inhoud. Welke boiler u nodig heeft, hangt dus mede af van de warmwaterbehoefte van uw huishouden. Een warmtepompboiler kost grofweg tussen € 2500,- en € 3000,-.. Over het algemeen ligt de aanschafprijs van een warmtepompboiler wat hoger dan die van een elektrische boiler, maar u bespaart wél flink op uw stroomkosten. Wilt u weten wat de juiste warmtepompboiler voor uw situatie is, en wat deze gaat kosten inclusief installatie? Neem contact met ons op!
Een warmtepompboiler installeren is relatief eenvoudig. Er hoeven bijvoorbeeld geen bouwkundige aanpassingen aan uw huis te worden gedaan. Omdat het apparaat geen gas verbruikt, hoeft het enkel te worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Om een goede werking te garanderen, is het echter wel belangrijk dat de boiler deskundig wordt aangesloten. Daarom is een warmtepompboiler bij Feenstra altijd inclusief professionele installatie.