Wordt de toekomst elektrisch?

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Sagis MH
  Sagis MH 13 maanden geleden

  Ik mis waterstof (groene) ons duur leidingsysteem kunnen we daar ook voor gebruiken dat hebben we verdiend dit is goed koper. Tenslotte heeft niet iedereen 40.000 euro liggen .(warmtepomp)panelen noem maar op.Daar word niet over gepraat.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Sagis MH 13 maanden geleden

   Beste Sagis MH,

   In dit artikel wordt waterstof inderdaad niet genoemd maar hiermee zijn we zeker ook bezig, in dit artikel spreken we hier uitgebreid over: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/de-opvolger-van-het-aardgas/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Thijs Jansen
  Thijs Jansen 13 maanden geleden

  1) Bouw een grote kerncentrale in Nederland, over 10 jaar inzetbaar, spreek af dat de centrale maximaal 50 jaar werkt. Over 60 jaar afbreken. Ondertussen doorgaan met werken aan alternatieven. Misschien is kernfusie dan ook een optie.
  2)Trek dit wereldwijd en controleer wereldwijd op veiligheid.
  Alle fossiele brandstoffen in 50 jaar afbouwen
  3) Atoomwapens kunnen over een aantal jaren door alle landen worden gemaakt
  Dit is geen argument meer

 • Gravatar for Ida
  Ida 3 jaren geleden

  Zeer leerzaam, ik hoop dat er ook een elektrische ketel komt, volgens mij is daar veel vraag naar, te meer omdat lang niet ieder huis voldoet aan de strenge voorwaarden van de warmtepomp.

 • Gravatar for Willem
  Willem 5 jaren geleden

  Zeerwaarschijnlijk zijn we korter bij n werkbare oplossing als dat velen denken alleen wordt er nog niet over geschreven en gesproken.

 • Gravatar for Hans Borgerdijn
  Hans Borgerdijn 5 jaren geleden

  Prachtige techniek, maar wel erg duur, bv. een cv met warmtepomp.
  Hoe moet je trouwens de elektrische energie bij de cv ketel krijgen?
  Zelfs een bescheiden 7Kw is met mijn normale huisinstallatie van 1960 niet mogelijk.
  Als dan ook nog iedereen een elektrische auto heeft dan worden de kabels in de straat erg warm.
  Zonnepanelen zullen dan zeker 10Kw moeten leveren, tewijl ik de 8 panelen maximaal 2Kw zie doen. bij volle zon.
  Ik ben benieuwd.... groet Hans

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Hans Borgerdijn 5 jaren geleden

   Beste Meneer Borgerdijn,

   Allereerst willen wij u bedanken voor uw bericht.

   In het Parijs-akkoord zijn afspraken gemaakt over een energie neutrale wereld. Hoe we daar precies gaan komen, dat weten we nog niet. Vanuit allerlei verschillende hoeken wordt er naar vele opties gekeken. Dat dit grote invloed gaat hebben op bewoners en industrie is een feit. Niet alleen qua woongedrag, aanpassingen aan woningen of productieprocessen, maar zeker ook in de infrastructuur.
   Met zijn allen werken we er heel hard aan om van deze energietransitie een succes te maken.

   Mocht u willen weten wat dit op dit moment voor u persoonlijk kan betekenen, houd dan zeker ons Zorgeloos wonen-platform in de gaten of stuur een e-mail naar [email protected] met uw volledige gegevens. Wij nemen dan contact met u op om advies op maat te geven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Wierd Kaltmann
  Wierd Kaltmann 5 jaren geleden

  Een achtertuin van 1,1 km lang, da's ook wel overdreven groot. Aan zo'n grote tuin als die van heer Seldam grenst altijd wel iets minder fraais, dat kan ook haast niet anders.

 • Gravatar for Simon Nikkel
  Simon Nikkel 5 jaren geleden

  Tja, als je wel stroom wilt gebruiken maar het uitzicht op een windmolen aan de horizon liever een ander gunt, ben je wel wat hypocriet. Wel de lusten, niet de lasten. Van dat soort mensen zit Nederland inmiddels behoorlijk vol. Daarvan valt bitter weinig progressie te verwachten.

  Persoonlijk zou ik best af willen van de gasgestookte CV, de radiatoren en leidingen waarin warm water wordt rondgepompt. Zonnepanelen, een zonneboiler voor het warme water voor de badkamer en keuken en elektrische radiatoren hebben mijn voorkeur. Alstublieft geen gas meer, in welke kleur of geur dan ook. Haal die leidingen maar uit de grond.
  Het rondpompen van warm water door het hele huis vind ik een ouderwetse, onderhoudsgevoelige, storende en armoedige manier van verwarmen. Er zijn diverse landen te bedenken, zoals Noorwegen en Duitsland, waar men al veel verder is met andere manieren van verwarmen, zoals elektrische verwarming en warmtepompen. Helaas, in Nederland wordt menig nieuwbouwwijkje nog steeds voorzien van een gasaansluiting met ouderwetse CV-installaties. Als een nieuwe woning maar aan de absoluut minimale eisen van het bouwbesluit voldoet, is het voor de projectontwikkelaar helemaal klaar en af. Ook van de bouwsector valt weinig te verwachten.

  Nee, de overheid zal met dwingende maatregelen moeten komen m.b.t. de eisen van nieuwbouwwoningen. Sowieso schandalig dat je nu nog een woning opgeleverd krijgt, waaraan de koper straks enorme kosten krijgt om van het gasnet af te komen.

  Maar goed, de geschiedenis leert dat vooruitgang slechts door zeer weinigen worden gesteund en herkend. Net zoals toen het elektrische licht geïntroduceerd werd, hielden hele volksstammen vol intens tevreden te zijn over de sfeervol brandende kaarsverlichting. De eerste stoomtreinen werden tegengehouden door boeren die meenden dat de koeien zure melk gingen geven. Terwijl het enige zure in de wijde omtrek de gelaatstrekken op de gezichten van de uiterst conservatieve lieden was.

  Dus: twee daken voorzien van zonnepanelen (à 15 m2), een zonneboiler, de hele cv-installatie er uit, een boilertje in de keuken, en elektrische verwarming in hal, keuken, woonkamer, 4 slaapkamers en 2 badkamers.
  Wat kost dat volgens de natte vinger in de wind?

 • Gravatar for gert seldam
  gert seldam 5 jaren geleden

  Stroom is mooi en schoon. Alleen wanneer die windmolens in mijn achtertuin komen te staan, heb ik wel een probleem. Wij krijgen ze hier op 1,1 km achter ons te staan (N33-Zuid). En jullie maar stroom promoten?
  Bah. Waar bleven jullie toen Kamp hier toch die kogel door de kerk joeg en zijn handtekening zette?
  Wanneer je stroom wil gaan promoten, en ik ben de 1ste die dit zal nemen, dan moet je wel zorgen dat die stroom geen menselijk leed veroorzaakt. Er zijn gebieden genoeg, waar dit zeer goed kan.
  Dus voor jullie die stroom promoten, bedenk dan wel waar het vandaan komt. Hier in Holland schijnt de zon niet altijd, dus het zakelijk voordeel van panelen t.o.v. windmolens is hier nihiel en dus overwinnen die slagschaduw zijnde en horizonvervuilende molens ons energie genot. Doe hier wat mee.
  gert seldam
  www.kainstobbe.nl

 • Gravatar for Wim
  Wim 5 jaren geleden

  Geachte Feenstra, ik begrijp dat u belang heeft bij installaties en onderhoud van installaties die een gasvrije toekomst mogelijk maken en hoe uw klanten daarover denken.. Voor uw toekomst is dit nu van groter belang dan de huishoudens waar u zich hiermee op richt. Maar een discussie starten zonder vermelding of een schatting wat dit allemaal financieel betekent? Daar doe ik niet aan mee.