Ventilatie

Lees hier de veelgestelde vragen + antwoorden over ventilatie. Feenstra geeft als expert in ventileren graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 8455 000.

Veelgestelde vragen Ventilatie

Dit is afhankelijk van het systeem dat wel of niet in uw woning aanwezig is. Indien de woning geen ventilatie installatie heeft, zet u wel eens een raam open? Gebruik onze ventilatiecheck en ontvang direct advies.

Dit is afhankelijk van het merk en type van de installatie en het gebruik hiervan. De economische levensduur ligt rond de 15 jaar.  Een nieuwe box levert een frisser huis op en maakt minder geluid. Bovendien is een besparing mogelijk tot ongeveer 80 euro per jaar. 

Vervang uw ventilatiebox

Goed onderhoud is van belang om de installatie zo efficiënt mogelijk te laten werken. Bij goed onderhouden van uw systeem is het reinigen van de unit en ook van de ventilatiekanalen van belang. Juist in deze kanalen hoopt stof en vuil zich op wat de werking van de installatie negatief beïnvloedt. Feenstra adviseert daarom om de zes jaar de kanalen te reinigen. 

Reinig uw mv-systeem

Neem gerust contact op met Feenstra. Wij helpen u zo spoedig mogelijk in een juist advies en daaropvolgend installatie van een nieuw ventilatie systeem. Bel: 088 8455 000.

Indien uw woning na 1980 is gebouwd, is de kans groot dat er in uw woning een ventilatie installatie aanwezig is. Over het algemeen zijn er twee type systemen: mechanische ventilatiebox of een warmte terugwin unit.

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png