Een energiezuinige woning: soms zit het tegen…

7 Duurzame valkuilen (en hoe u ze kunt vermijden)

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Marga van der Schalie
  Marga van der Schalie 16 maanden geleden

  Erg informatief, uw nieuwsbrief. Helaas hebben wij een aantal problemen bij de noodzakelijke verduurzaming maar gelukkig ook een voordeel. Om met dat laatste te beginnen: in onze wijk komt een warmtenet en daar ben ik erg blij mee. Of alles gesmeerd zal gaan verlopen en of er al dan niet kinderziektes zullen optreden weten we nog niet. Maar ik heb er vertrouwen in en het ontslaat mij van een aantal zorgen.
  Helaas is ons dak niet geschikt voor zonnepanelen en nog helazer: de huizen in deze buurt hebben éénsteens muren en isolatie is dus een ingrijpende en dus ook dure zaak. Wel is ons dak en de bodem geïsoleerd. Ik ga al met al nog even afwachten.

 • Gravatar for José Lambrix
  José Lambrix 16 maanden geleden

  Het kan wel duurzamer zonder veel gedoe. Wij (2 pers. Huishouden) hebben 2 airco's van Daikin waarmee we met 1 in de huiskamer van 40 m2 ook verwarmen. We verwarmen de badkamer met elektrisch kacheltje van 2000 watt, regelbaar op 750 watt n/of 1250 watt. Als het overdag vriest doen we de gasverwarming aan. Daardoor is ons gasverbruik vorig jaar 750 m3 verminderd en de elektriciteit met 750 kwh vermeerderd. Tel uit je winst. We hebben zonnepanelen en muurisolatie. We hebben een maandlast van €50 (dit jaar zal vanwege koude voorjaar ca. €100 de energierekening hoger uitvallen).

 • Gravatar for Saskia
  Saskia 16 maanden geleden

  Dit artikel geeft maar weer heel helder aan hoe moeilijk het is voor de goedbedoelende leek om het allemaal voor elkaar te krijgen! Waar zijn de bedrijven die inzetten op een stappenplan voor particulieren waarbij zij ook de bedrijven bij elkaar weten te krijgen om deze stappen te kunnen zetten? Alleen al het feit dat isolatiebedrijven niets of weinig van ventilatie weten is om te huilen. Tel daarbij tegenstrijdige adviezen en ervaringen, een draaiende overheid, voortschrijdende inzichten etc. op, en de chaos is compleet. En dan heb ik het nog niet over combinaties met funderingen, drainaige, dakrenovatie. Soms denk ik wel eens dat we beter (en makkelijker, en goedkoper) ons huis uit 1977 kunnen slopen en opnieuw bouwen.

 • Gravatar for Arie van Rooijen
  Arie van Rooijen 16 maanden geleden

  Ik vind dit artikel zeer leerzaam, hieruit blijkt dat de voorlichting nog steeds onvoldoende is.

 • Gravatar for Hans
  Hans 16 maanden geleden

  Wat een negatief artikel. In plaats van te focussen wat wel kan, is het artikel gericht op afschrikken. Lijkt wel de schrijver er belang bij heeft dat mensen bepaalde verduurzamingen niet doorvoeren.

 • Gravatar for Hans
  Hans 16 maanden geleden

  Wat een negatief artikel. In plaats van te focussen wat wel kan, is het artikel gericht op afschrikken. Lijkt wel de schrijver er belang bij heeft dat mensen bepaalde verduurzamingen niet doorvoeren.

 • Gravatar for André van Elmpt
  André van Elmpt 16 maanden geleden

  Ik zou graag geheel van het gas afgaan, mar in de Flat waar ik woon zie ik geen mogelijkheid voor zonne panelen. Ik zou ze op het nalkon moeten plaatsen maar ik vrees dat ik dan de overburen op mijn nek krijg, en daarbij ben 82 en haal ik dan nog wel wat voordeel?

 • Gravatar for John Coenen
  John Coenen 16 maanden geleden

  Duidelijke en fijne update van mogelijkheden. Zal in de toekomst zeker gebruik maken van deskundigheid !

 • Gravatar for T.G.
  T.G. 16 maanden geleden

  En wat dacht je van de buitenproportioneel hoge kosten voor een warmtepomp. Wij waren €35.000,- kwijt voor een warmtepomp. Vergelijk dat eens met een CV-installatie van €7.000,- tot €10.000,-. Zo'n verschil verdien je never nooit weer terug.
  En daarmee proberen we dan in Europa de CO2 terug te dringen; de hele Europese Unie bij elkaar stoot 8% van de wereldwijde CO2 uit. Dat zal wat uithalen.
  Om dus en paar procent terug t dringen zetten we de hele Noordzee vol met windmolens en laten we hele velden volzetten met zonnepanelen, gerund door schimmige Chinese allianties.

  • Gravatar for Pieter
   Pieter T.G. 16 maanden geleden

   CV voor meer dan € 6000,-???
   Al wel weer 7 jaar geleden, een nieuwe cv voor €1400, en ons huis wordt gemakkelijk warm gestookt meestal met water van 50°.

  • Gravatar for P.M. G.
   P.M. G. T.G. 16 maanden geleden

   Ik las laatst in mijn vakblad dat collega 's voorlopig geen warmtepomp overwogen, omdat de prijs nog steeds te hoog is en je dit niet terugverdient. Ik ben ook gewaarschuwd dat je moet uitkijken met na isoleren van muren van de woning, omdat je het risico loopt van vocht en schimmel in je woning en dit onomkeerbaar is. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.