Uw eigen elektriciteitscentrale?

Duurzaam verwarmen met warmtekrachtkoppeling (wkk)
wkk vergelijken

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Bart B.
  Bart B. 18 maanden geleden

  Nóg leuker wordt het natuurlijk als in de toekomst 'groen' geproduceerd waterstofgas als energiedrager voor zo'n (nano)wkk breed beschikbaar komt. Via het huidige gasnet bijvoorbeeld. In het hele traject zit natuurlijk helaas wel intrinsiek vrij veel verlies, maar dat is te compenseren met overcapaciteit aan bij die groene electriciteitsopwekking voor de waterstofgaspoductie. En: nu heb je ten slotte ook al veel verlies in de opwekking en transportketen van electriciteit.
  Waar mogelijk zou het ook bijzonder leuk zijn met zonnepanelen zèlf thuis je waterstofgas te produceren. Dat is nl. (in tegenstelling tot de electriciteit rechtstreeks uit je zonnepanelen) op te slaan, dus 24/7 te gebruiken . Dat maakt de individuele consument nog minder afhankelijk van centrale voorzieningen.

 • Gravatar for Robert.W.Houtzager
  Robert.W.Houtzager 20 maanden geleden

  Wij(onze VVE)bestaat uit een appartementencomplex van 5 gebouwen met ieder gebouw 18 appartementen.
  Dus 90 individuele appartementen totaal.
  Gebouwen stammen uit 2001/2002

  Misschien is een WKK oplossing een interessante optie

  • Gravatar for Liendenlaan
   Liendenlaan Robert.W.Houtzager 13 maanden geleden

   Woon in een van de flats ik moest ondanks dat ik nooit de verwarming aan heb 430 meer stookkosten betalen ik gebruik bijna geen stroom hier door is het voor mijn een besparing van 170€ echter voor de meeste bewoners is het een lastenverzwaring zij moesten honderden euro's bij betalen na verkenning van de geleverde stroom en zal alleen maar meer worden door de afbouw van de saldering regeling.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Robert.W.Houtzager 20 maanden geleden

   Beste meneer Houtzager,

   Graag kijken wij voor u na of een WKK een interessante oplossing is. Zou u ons per e-mail kunnen voorzien van uw contactgegevens en wij zouden graag willen weten of er sprake is van 1 ketelhuis voor de 5 complexen of is er sprake van 5 ketelhuizen? U kunt e-mailen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare