Uw eigen elektriciteitscentrale?

Duurzaam verwarmen met warmtekrachtkoppeling (wkk)
wkk vergelijken

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Wim Hafkamp
  Wim Hafkamp 4 maanden geleden

  Wij zijn twee VVE's die de koppen bij elkaar steken omdat de huidige CV-ketels (voor verwarming van de woningen, niet voor tapwater) over enkele jaren vervangen moeten worden. De idee is dat de VVE's 'van het gas afgaan'. Toch willen we ook kijken naar de mogelijkheden van WKK. Dat leidt volgens uw website tot een reductie in CO2 uitstoot met zo'n 30%, de besparing op gas lijkt op wel 40% uit te komen (schema hierboven). Klopt dat? Is dit een realistische optie voor ons? Het ene appartementencomplex heeft100 woningen, het andere heeft er 200. We verstoken ca. 300.000m3 aardgas per jaar, Beide VVE's hebben een stookruimte, met elk twee HR cv-ketels.
  Op deze site staat dat de kostenbesparing op 15% uitkomt (en dat is bij gasprijzen 'pre-Putin'). Daarbij wordt het efficiency voordeel helemaal toegerekend aan de ruimteverwarming, terwijl de elektriciteit tegen een markrprijs verkocht wordt. Right?
  Kunt u een voorbeeldberkening geven?
  Dank, en met vriendelijke groet, Wim Hafkamp

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   Feenstra Webcare Wim Hafkamp 4 maanden geleden

   Beste heer Hafkamp,

   Dank voor uw bericht.

   Wij komen graag hierover in contact met u. Bent u in de gelegenheid om een e-mail te sturen naar [email protected] met uw contactgegevens?

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for J Tummers
  J Tummers 7 maanden geleden

  Voor de BB's van Nederland,met BB's daar bedoel ik de burgers/belastingbetalers mee zou een WKK aantrekkelijk zijn maar als ik dan op het eind van Uw omschrijving lees dat de huurders van de appartementen met wkk 200 euro per jaar kunnen besparen heb ik spijt dat ik het hele artikel rondom deze door U aangeprezen wkk heb gelezen en waarom? Het is nu eenmaal in dit rijke land Nederland gebruikelijk de eerste levensbehoeften (en daar hoort gas ook onder)te voorzien van een belastingkostenopslag die momenteel maar liefst 100 % bedraagt, ja ik vergis mij niet als het gas netto 80 eurocent kost duwt onze legale-dievenbende in de Haag er nog eens 80 ct per m3 bovenop en spiraalt mee naar boven als er ruzie is aan de Krim ,lekker zakken vullen ten koste van onze burgers en dan komt mijn stelling, de door ons gekozen regering is er niet voor de kiezer, die is er voor de schatkist maar dat wisten we al zo lang en waar zou er meer dictatuur zijn in Kiev of in Den Haag waar gepland wordt dar de gemeentes Uw CV ketel met dwang mogen uitbreken als U niet mee wil doen aan de onderhand wel aardig in de buurt komende zg .klimaatgekte,neem een pilsje 3 euro svp.

 • Gravatar for Bart B.
  Bart B. 2 jaren geleden

  Nóg leuker wordt het natuurlijk als in de toekomst 'groen' geproduceerd waterstofgas als energiedrager voor zo'n (nano)wkk breed beschikbaar komt. Via het huidige gasnet bijvoorbeeld. In het hele traject zit natuurlijk helaas wel intrinsiek vrij veel verlies, maar dat is te compenseren met overcapaciteit aan bij die groene electriciteitsopwekking voor de waterstofgaspoductie. En: nu heb je ten slotte ook al veel verlies in de opwekking en transportketen van electriciteit.
  Waar mogelijk zou het ook bijzonder leuk zijn met zonnepanelen zèlf thuis je waterstofgas te produceren. Dat is nl. (in tegenstelling tot de electriciteit rechtstreeks uit je zonnepanelen) op te slaan, dus 24/7 te gebruiken . Dat maakt de individuele consument nog minder afhankelijk van centrale voorzieningen.

 • Gravatar for Robert.W.Houtzager
  Robert.W.Houtzager 3 jaren geleden

  Wij(onze VVE)bestaat uit een appartementencomplex van 5 gebouwen met ieder gebouw 18 appartementen.
  Dus 90 individuele appartementen totaal.
  Gebouwen stammen uit 2001/2002

  Misschien is een WKK oplossing een interessante optie

  • Gravatar for Liendenlaan
   Liendenlaan Robert.W.Houtzager 2 jaren geleden

   Woon in een van de flats ik moest ondanks dat ik nooit de verwarming aan heb 430 meer stookkosten betalen ik gebruik bijna geen stroom hier door is het voor mijn een besparing van 170€ echter voor de meeste bewoners is het een lastenverzwaring zij moesten honderden euro's bij betalen na verkenning van de geleverde stroom en zal alleen maar meer worden door de afbouw van de saldering regeling.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Robert.W.Houtzager 3 jaren geleden

   Beste meneer Houtzager,

   Graag kijken wij voor u na of een WKK een interessante oplossing is. Zou u ons per e-mail kunnen voorzien van uw contactgegevens en wij zouden graag willen weten of er sprake is van 1 ketelhuis voor de 5 complexen of is er sprake van 5 ketelhuizen? U kunt e-mailen naar [email protected]

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare