Beveiligingscertificaten en -keurmerken

Feenstra heeft vele lidmaatschappen, certificeringen en keurmerken in haar bezit, om aan te tonen dat Feenstra als installatiebedrijf kwaliteit en veiligheid altijd voorop stelt en zowel de organisatie als de dienstverlening van Feenstra van hoogstaand niveau is. Hieronder ziet u specifiek de beveiligingscertificaten die Feenstra Huisbeveiliging in haar bezit heeft. Door de onafhankelijke toetsing, kunt u bij Feenstra altijd uitgaan van veilige en betrouwbare beveiligingssystemen en installatie.

Beveiligingscertificaten

BORG certificaat voor inbraakbeveiliging

Feenstra is een NCP Erkend BORG Technisch Beveiligingsbedrijf.  Een BORG certificaat wordt uitsluitend uitgegeven aan inbraakbeveiligingsbedrijven. Een BORG keurmerk komt tot stand na een onafhankelijk en deskundig toezicht en wordt getoetst op de volgende punten:

BORG beveiliging logo

  • De bedrijfsvoering van Feenstra Beveiliging
  • De bedrijfsprocessen van Feenstra Beveiliging
  • De deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel
  • Het ontwerp en de aanleg van beveiligingssystemen
  • Het installeren en opleveren van beveiligingssystemen
  • Onderhoud van en storingen aan beveiligingssystemen

Korting op uw brand- of inboedelverzekering met BORG

Met een BORG gecertificeerd beveiligingssysteem kunt u als eigenaar aantonen dat uw alarmsysteem deskundig en betrouwbaar is aangelegd en wordt onderhouden volgens de geldende installatievoorschriften. Dit geldt voor zowel de bouwkundige als elektronische maatregelen. Wilt u een BORG certificatie dan stelt Feenstra een beveiligingsplan op en zorgt ervoor dat de maatregelen die hierin staan correct worden uitgevoerd. Vervolgens kan Feenstra een BORG-certificaat afgeven.

Veel verzekeraars bieden korting op de premie voor de inboedelverzekering, als uw huis beveiligd is door een beveiligingssysteem dat een BORG certificaat heeft. Wilt u een BORG certificering krijgen voor uw alarmsysteem, dan dient u dat voorafgaand aan de installatie aan te geven.

REQ certificering

REQ is een stichting zonder winstoogmerk en is opgericht door het Verbond van BeveiligingsOrganisaties (VvBO) en de Vereniging van BeveiligingsOndernemingen in Nederland (VEBON). REQ promoot het gebruik van brand- en beveiligingsproducten die aantoonbaar voldoen aan Europese productnormen of Technical Specification. Het productoverzicht van REQ omvat onder andere inbraakalarmen en brandmeldcomponenten en -systemen, waar Feenstra ook gebruik van maakt in haar dienstverlening.

 

REQ beveiliging logo

OHSAS 18001

Feenstra werkt volgens de OHSAS 18001 certificering. Hiermee laten wij zien dat we aandacht hebben voor de arbeidsomstandigheden, de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers. De gezondheid en veiligheid van medewerkers wordt beïnvloed door onder meer fysieke belasting, fysische omstandigheden, psychosociale arbeidsbelasting en machineveiligheid. 

Kiwa logo Feenstra Beveiliging

VCA certificering

Net zoals de OHSAS is VCA bedoelt om de medewerkers van Feenstra veilig te laten werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is net als OHSAS 18001 bedoelt om de medewerkers van Feenstra veilig te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Het is een veelzijdig programma Feenstra wordt getoetst en gecertificeerd op het VGM-beheersysteem.

VCA

VEBON-NOVB

Feenstra is aangesloten bij branche-organisatie VEBON-NOVB. De VEBON-NOVB is de behartiger van belangen van ondernemers in de technische brand- en beveiligingssector. De vereniging levert een bijdrage aan het vergroten van de veiligheid van de samenleving door het geven van voorlichting over en het stimuleren van kwaliteit, kennis, diensten en producten op het gebied van brandbeveiliging en criminaliteitspreventie.

 

VEBON NOVB

ACN logo

Alarm Control Nederland

Alarm Control Nederland is een particuliere alarmcentrale. De centrale zorgt ervoor dat de alarmmeldingen van zowel particulieren als bedrijven op een adequate manier worden behandeld. Daarnaast is Alarm Control Nederland gespecialiseerd in het verzorgen van 24/7 bereikbaarheid voor diverse bedrijven.

Door de korte communicatielijnen is Alarm Control Nederland in staat om op een snelle en persoonlijke manier te handelen als het gaat om het alarmeringsproces en/of de bereikbaarheid van uw pand. Bij calamiteiten zoals inbraak, brand of een overval staat de centrale in directe verbinding met de hulpdiensten waardoor snel voor u kan worden gehandeld. Vanzelfsprekend wordt hierbij gebruik gemaakt van de meest geavanceerde beveiligingstechnieken.

Dag en nacht staat een ervaren team klaar om er voor te zorgen dat eventuele alarmmeldingen goed worden verwerkt. De uitstekende service komt onder andere doordat de prestaties constant worden gemonitord en vanwege alle vereiste certificaten en vergunningen. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening.

Alarm Control Nederland, onderdeel van Feenstra, is gecertificeerd door middel van het CCV-Certificatieschema Particuliere Alarmcentrales en voldoet aan alle vereiste kwaliteits- en veiligheidseisen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft mede op basis hiervan dan ook de vereiste vergunning verleend.

Particuliere Alarmcentrale (PAC)

Een PAC krijgt zijn vergunning en erkenning vanuit het Ministerie van Justitie. Een justitieel erkende Pac voldoet aan de eisen van de Wet PBR.  In deze wet is geregeld wat wettelijk gezien een verplichting is voor beveiligingsbedrijven. Hierdoor is o.a. geregeld dat bepaalde vakdiploma’s verplicht zijn maar ook bepaalde verplichte screenings bij medewerkers waardoor de betrouwbaarheid van deze medewerkers zeker is. 


Feenstra Meldkamer Pac

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

CCV is een maatschappelijk betrokken partner voor iedereen die (beroepsmatig) bijdraagt aan een veiliger en leefbaarder Nederland. Of het nu gaat om preventie, handhaving of het naleven van regelgeving.

CCV beveiliging logo

De Feenstra alarmsystemen met abonnement op een bemande meldkamer zijn aangesloten op Alarm Control Nederland (ACN). Deze centrale bezit alle vereiste CCV certificaten die zijn gekoppeld aan de noodzakelijke vergunning van het Ministerie van Justitie om een particuliere alarmcentrale in stand te mogen houden. Kiwa NCP is de controlerende instantie van het CCV en beoordeelt of aan de criteria voor certificering wordt voldaan. Is de uitslag positief, dan volgt certificering. 

CCV certificaten worden getoetst op onder andere:

  • Bouwkundige voorzieningen van de alarmcentrale zelf
  • Organisatorische processen
  • IT-structuur
  • Klanttevredenheid

Volgens Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid voldoet de meldkamer aan de vereiste normen en zo toont Alarm Control Nederland wederom aan meesters in het vak te zijn.