Facturen & Betalen

Uw facturen inzien of IBAN wijzigen

Uw persoonlijke gegevens kunt u altijd inzien en wijzigen in Mijn Feenstra.
Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanpassen van uw rekeningnummer of het inzien van uw serviceabonnement-facturen.

 

 
Nog geen account? Registreer eerst

 

Uw vraag nog niet beantwoord?
Bekijk ook de veelgestelde vragen over de andere onderwerpen. Of neem contact op met onze klantenservice via telefoon 088 - 8455 000 of maak gebruik van ons contactformulier

Veelgestelde vragen Facturen & Betalen

Voor vragen over uw factuur kunt u op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen op 088 - 8455 000. Of maak gebruik van ons online contactformulier.

Indien u uw facturen per automatische incasso betaalt, ontvangt u geen factuur per post.

In Mijn Feenstra, uw persoonlijke online omgeving, kunt u uw facturen inzien en downloaden. 
Vooralsnog geldt dit alleen voor de facturen van de serviceabonnementen. Facturen van onze verhuurdiensten zijn nog geen onderdeel van Mijn Feenstra. 

Nog geen Mijn Feenstra account? Registreer in een paar stappen en u heeft toegang tot uw persoonlijke gegevens, contracten en facturen.

Mijn Feenstra 

U kunt een keer niet betalen. Dat kan iedereen overkomen. Het is belangrijk dat u snel contact met ons opneemt. Wachten maakt het alleen maar duurder en samen zoeken wij een oplossing.

Veelgestelde vragen Betalen via incasso

Incasso van een product
Heeft u een product van Feenstra aangeschaft, dan betaalt u deze na installatie via een eenmalige incasso. U hoeft dus geen cash geld in huis te hebben als Feenstra bijv. uw nieuwe cv-ketel komt installeren.

Incasso van een dienst
Huurt u uw cv-ketel of huisbeveiliging, dan betaalt u het overeengekomen bedrag per maand. Voor verwarming vindt de incasso vooraf per maand plaats. Bij beveiliging wordt er achteraf geïncasseerd.

Voor onze serviceabonnementen geldt dat de abonnementskosten 1x per kwartaal, vooraf, worden geïncasseerd.

Incasso was niet mogelijk? Dat kan een keer gebeuren.
U ontvangt van ons een betalingsherinnering. U heeft nu nog 14 dagen tijd om te betalen. Dit is wel uw laatste kans om zonder extra kosten te betalen.

Betaalt u niet binnen 14 dagen na de herinnering, dan krijgt u een incassobrief. We vertellen welke openstaande bedragen u nog moet betalen. En er staan nu ook incassokosten vermeld. Dit is écht de laatste mogelijkheid om te betalen. Zorgt u ervoor dat het bedrag plus de incassokosten binnen 14 dagen op onze rekening staan?