Laat je wijzer maken over warmtepompen, de verdieping

Een warmtepomp, wat is dat eigenlijk precies?

Genoeg wit
Genoeg

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem wat naast of in plaats van uw cv-ketel functioneert. Het verwarmt uw huis zonder gas, doordat het warmte onttrekt aan de lucht of het grondwater. Daarnaast kunnen sommige warmtepompen ook dienst doen als mechanische ventilatie, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de lucht in huis. Een warmtepomp is een duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hij is energiezuinig, waardoor de maandelijkse energielasten voor verwarming lager uitvallen.

Klaar voor de warmtepomp?

Feenstra geeft u graag een eerlijk advies wat voor uw woning de beste oplossing is. Dit kunnen we alleen doen door uw woning uitgebreid in kaart te brengen.

Warmtepomp advies aanvragen

De ideale situatie

Een warmtepomp werkt het best bij gematigde temperaturen. Een warmtepomp geeft zo’n 45 graden af (ter vergelijk: een hr-ketel ongeveer 85 graden). Daarom werkt hij het best in combinatie met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Die geeft een lagere constantere temperatuur af dan standaard radiatoren. Daarnaast gebruikt een warmtepomp wel wat stroom, dus als u nou ook nog zonnepanelen heeft...

Warmtepomp verwarming Feenstra

Een warmtepomp gaat zo’n 15 jaar mee

Dat is vergelijkbaar met de levensduur van een normale hr-ketel. Ook de grootte is vergelijkbaar met een moderne cv-ketel. Om een warmtepomp te plaatsen is er enige ruimte nodig naast uw ketel op de plek waar uw ventilatiebox hangt.

Prijs en opbrengst

  • Aanschaf: tussen de € 2.200,- en € 15.000,-
  • Subsidie: vanaf € 1.250,-
  • Besparing: 25% - 50% op verwarmingskosten