De hybride warmtepomp bespaart (véél!) gas

Niet van het aardgas af, wél minder verbruiken
Sneeuw winter

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for R. Zupancic
  R. Zupancic 18 maanden geleden

  Ik zou het liefst helemaal van het gas af zijn. Ik woon in een appartement en heb net toestemming van de ALV voor het plaatsen van een airco buitenunit op het balkon. Maar ik overweeg nu een warmtepomp waarmee ik zowel kan koelen als verwarmen al dan niet in combinatie met een CV ketel. Er moet tenslotte ook nog warm water geproduceerd worden, hoewel dat ook met een elektrische instant heater zou kunnen.

  • Gravatar for R. Zupancic
   R. Zupancic R. Zupancic 18 maanden geleden

   Op www.groenehoedduurzaam.nl staan diverse instant heaters te koop. Misschien weten zij ook iemand die het kan installeren voor u. Een andere leverancier van Instant Heaters is www.clage.nl

  • Gravatar for Mientje
   Mientje R. Zupancic 18 maanden geleden

   Ik ben al enige tijd op zoek naar een installateur die een elektrische instant heater kan plaatsen. Tot nu toe is mij dat nog niet gelukt. In Duitsland schijnen deze apparaten veelvuldig gebruikt te worden

 • Gravatar for gerard te meerman
  gerard te meerman 18 maanden geleden

  als ik het even snel nareken, met de energieinhoud van een kubiek meter aardgas op 10 Kwhu, dan zou de warmtepomp een COP van 14.9 moeten heben om dit voor elkaar te krijgen. Even aannemend dat beide jaren 100% vergelijkbaar zijn. 10 Kwhu is iets te veel, en het rendement van een gasketel is geen 100%, maar 14.9 * 0.8= 11.84, en dat ligt al ver boven wat technisch mogelijk is. Ik vind dit voorbeeld dus nogal misleidend.

 • Gravatar for Stef van Alphen
  Stef van Alphen 18 maanden geleden

  Heel interessant daar wil ik meer van weten.

 • Gravatar for André van Elmpt
  André van Elmpt 18 maanden geleden

  Ik zit in een Huurhuis en vemoedelijk zou ik wel eenwarmte pomp mogen instaleren maar waar moet die zijn warmte dan weghalen, op het Balkon is het wel al vroeg warm mar kanis die warmte opslaan?

 • Gravatar for Jos Dekker
  Jos Dekker 18 maanden geleden

  Jan had wel een erg hoog energie verbruik! Was bijna €7000 en werd bijna €4000. Met deze getallen kan je inderdaad wel gauw besparen. Ik woon in een vrijstaande woning met een energie verbruik van nog geen €1000. Ik vraag mijn af in wat voor "vergiet" Jan woont!

 • Gravatar for H.J. Schot
  H.J. Schot 18 maanden geleden

  Ik heb sinds 2 jaar een airco met een warmtepomp geïnstalleerd, dat betekend ik in de zomer koel en in de winter verwarm. Het resultaat is verbluffend, het is bij mij buiten _6.5 graden geweest en heb tot nu mijn woning kunnen verwarmen via deze warmtepomp. Ik gebruik dus veel minder kosten en er zijn nog 2 voordelen, om dat ik nu minder als 500m3 gas gebruik maakt dat al een verschil van eur 52,00 daar komt bij verschil in prijs van gas en stroom, dus mag u zelf uitreken hoeveel ik nu bespaar.

  • Gravatar for R. Zupancic
   R. Zupancic H.J. Schot 18 maanden geleden

   Beste H.J. Schot, u heeft een airco met warmtepomp. Dus u gebruikt de binnenunits van de airco om uw huis te verwarmen? Of is er ook een koppeling met de CV? U zegt nog gas te verbruiken. Ben benieuwd hoe uw installatie in elkaar zit.