Een lekkende mechanische ventilatie zorgt niet alleen voor wateroverlast in uw woning, maar is ook een teken dat de installatie niet goed werkt. Als u merkt dat uw ventilatiesysteem lekt, is het dus zaak om snel actie te ondernemen. De ventilatie-experts van Feenstra helpen u hier graag bij!

Lekkend ventilatiesysteem direct laten verhelpen?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Oplossingen met respect voor mens en milieu

Waarom lekt mijn mechanische ventilatie water?

Een lekkend ventilatiesysteem wordt meestal veroorzaakt door een niet goed werkende ventilatiebox. Als de ventilatiebox goed werkt, zuigt hij vochtige lucht vanuit de badkamer en keuken af naar buiten. Maar wanneer de box niet naar behoren functioneert, blijft de vochtige lucht in de luchtkanalen hangen, waar deze condenseert. Vervolgens komt de gecondenseerde lucht als water uit de ventilatieopeningen gelopen, met vervelende gevolgen voor uw muur of vloer.

Hoe kan ik een lekkend ventilatiesysteem verhelpen?

Een ventilatiesysteem dat water lekt, kan worden verholpen door de ventilatiebox na te lopen en op de juiste manier in te stellen. Afhankelijk van de kwaliteit en leeftijd van de box kan het ook nodig zijn de unit te vervangen. Ook met goed onderhoud heeft een ventilatiebox na zo’n 15 jaar namelijk het eind van zijn levensduur bereikt. Een goed werkende ventilatiebox zuigt alle vochtige lucht efficiënt af, zodat de klamme lucht niet in de kanalen blijft hangen. Hierbij helpt het ook als de luchtkanalen schoon zijn.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mechanische ventilatie water gaat lekken?

Goed onderhoud voorkomt dat uw mechanische ventilatie water gaat lekken. Als u uw mechanische ventilatie laat reinigen en onderhouden, kunt u erop vertrouwen dat het systeem goed blijft functioneren, en er geen vochtige lucht in de kanalen blijft hangen. Wij raden aan om uw ventilatiesysteem elke zes jaar compleet te laten reinigen. De ventilatiebox kan het best om het jaar worden onderhouden en gereinigd. Uiteraard speelt ook de installatie van het ventilatiesysteem een belangrijke rol. Wanneer de luchtroosters en afvoeropeningen niet op de juiste plek zijn geplaatst ten opzichte van elkaar, functioneert het systeem niet optimaal en bestaat de kans dat er natte lucht in het systeem blijft hangen.

Mechanische ventilatie reiniging en onderhoud

Waarom kiezen voor Feenstra bij een lekkende mechanische ventilatie?

Feenstra is uw betrouwbare partner voor alle problemen met uw mechanische ventilatie. Met onze ervaring en knowhow kunnen we problemen als lekkage snel en doeltreffend opsporen en oplossen. Nog liever voorkomen we echter dat u problemen met uw ventilatiesysteem ervaart. Daarom zorgen we altijd voor een professionele installatie van onze systemen en verzorgen we deskundig onderhoud om mankementen voor te zijn. Bij Feenstra kunt u kiezen tussen een serviceabonnement en een eenmaligereinigingsbeurt. Als u kiest voor onderhoud van Feenstra, kunt u vertrouwen op een schoon en probleemloos functionerend ventilatiesysteem. Maak direct een afspraak voor ventilatie onderhoud!

Stop het lekken van uw mechanische ventilatie!

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png