Geluidsoverlast is een bekend probleem met mechanische ventilatie. De herrie van een ventilatiesysteem, vaak beschreven als een brommend of zoemend geluid, kan uw woongenot ernstig belemmeren. Feenstra helpt u de oorzaak van het probleem te vinden en het probleem te verhelpen!

Geluidsoverlast direct verhelpen?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Oplossingen met respect voor mens en milieu

Waarom maakt mijn mechanische ventilatie lawaai?

Als uw mechanische ventilatie herrie maakt, kan dat grofweg twee oorzaken hebben. Maakt uw mechanische ventilatie een bromtoon of een zoemend geluid, dan is de bron van de overlast vrijwel zeker de ventilatiebox. Vooral oudere modellen kunnen veel herrie maken, die door de luchtkanalen door het hele huis wordt verspreid. Wanneer uw mechanische ventilatie een ander soort lawaai maakt, dan zijn de problemen waarschijnlijk te wijten aan uw luchtkanalen. De luchtkanalen van uw mechanische ventilatie kunnen geluiden namelijk versterken en overbrengen. Dit kan lawaai van de ventilatiebox zijn, maar ook geluiden die van de ene ruimte naar de andere worden overgebracht. Dit kan zelfs zorgen voor geluidsoverlast van de mechanische ventilatie van de buren.

Hoe kan ik het lawaai van mijn mechanische ventilatie oplossen?

Als de geluidsoverlast van uw mechanische ventilatie afkomstig is van de ventilatiebox, dan is uw oude ventilatiebox laten vervangen door een nieuwe, stille mechanische ventilatie unit de simpelste oplossing. Als het lawaai vooral uit de luchtkanalen komt, dan kunnen deze worden geïsoleerd en voorzien van geluiddempers. Zo kunt u de geluiden van uw ventilatiebox dempen en zorgen dat trillingen niet worden overgedragen naar de rest van uw woning.

Ventilatiebox vervangen

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mechanische ventilatie herrie maakt?

Om geluidsoverlast te beperken, is de juiste installatie van uw mechanische ventilatie cruciaal. De ventilatiebox moet vrijstaand worden geïnstalleerd, en mag geen contact maken met een muur of vloer. Op deze manier voorkomt u dat de box trillingen overbrengt naar de rest van het huis. Verder moet de unit bij voorkeur worden geplaatst in een aparte ruimte die ver verwijderd is van andere kamers. Ook de luchtkanalen kunnen al voor de installatie worden geïsoleerd om te verhinderen dat ze ongewenste geluiden overdragen of versterken. Periodieke onderhoudsbeurten, ten slotte, helpen uw mechanische ventilatie optimaal te functioneren en voorkomen dat deze onnodig veel herrie maakt.

Mechanische ventilatie reiniging en onderhoud

Waarom kiezen voor Feenstra om het lawaai van uw mechanische ventilatie verminderen?

Feenstra is gespecialiseerd in het voorkomen, opsporen en oplossen van problemen met mechanische ventilatie. Onze installateurs plaatsen uw ventilatiesysteem altijd zo, dat het zo stil mogelijk functioneert. Daarnaast zorgen ze met periodiek onderhoud dat uw systeem perfect blijft werken en geen onnodige herrie veroorzaakt. Wanneer u toch hinderlijke geluiden bemerkt, gaan onze specialisten op zoek naar de bron en verhelpen ze de problemen door de geluiden te dempen of de ventilatiebox te vervangen.

Stille mechanische ventilatie?

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png