Soms veroorzaakt de mechanische ventilatie stank. Dit is erg vervelend, omdat het uw woongenot verstoord wordt en er mogelijk schadelijke stoffen uw huis binnenkomen. Feenstra helpt u graag om de oorzaak te vinden en de stank te verhelpen. Ook vertellen we u graag hoe u stank uit uw mechanische ventilatie kunt voorkomen.

Stank door mechanische ventilatie direct verhelpen?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Oplossingen met respect voor mens en milieu

Waarom stinkt mijn ventilatie?

Als uw mechanische ventilatie stinkt, dan kan het zijn dat er onaangename geuren van buiten worden aangezogen via de luchtroosters. Ook is het mogelijk dat de luchtroosters zelf vervangen moeten worden. Een andere verklaring voor de stank kan een gedeelde ventilatieschacht zijn. Deze komen vooral in appartementen voor. Als het systeem niet goed is afgesteld, lek is, of er bijvoorbeeld een afzuigkap met motor is aangesloten op de mechanische ventilatie in de keuken, dan kunnen vieze geurtjes van de buren uw woning in worden geblazen.

Hoe kan ik de stankoverlast door mijn ventilatiesysteem verhelpen?

Omdat het niet altijd duidelijk is waar de stank vandaan komt, moet eerst de bron van de geur worden achterhaald. De installateurs van Feenstra hebben speciale apparatuur om luchtstromen te analyseren en lekken te vinden. Wanneer u een gedeeld ventilatiesysteem heeft en een ventilatiespecialist wilt inschakelen, dan raden wij u wel aan eerst te overleggen met uw verhuurder of VVE. Als de oorzaak van de onaangename geuren eenmaal bekend is, dan kan de stank onder meer worden verholpen door het systeem beter op elkaar af te stemmen, luchtroosters te vervangen of te verplaatsen en eventuele lekken te dichten.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mechanische ventilatie stinkt?

Voorkomen is beter dan genezen; dit geldt uiteraard ook voor stankoverlast. Om een stinkend ventilatiesysteem te voorkomen is het essentieel dat uw mechanische ventilatie op de juiste manier is geïnstalleerd. Luchtroosters moeten bijvoorbeeld zo worden geplaatst, dat ze voldoende schone lucht kunnen aanvoeren. De ventilatiebox en luchtkanalen, op hun beurt, moeten vuile lucht tijdig en effectief kunnen afvoeren. Om uw ventilatiesysteem optimaal te laten werken en stank te voorkomen is het daarnaast aan te raden om uw mechanische ventilatie regelmatig te laten reinigen en onderhouden. Zo houdt u stank buiten de deur!

Mechanische ventilatie reiniging en onderhoud

Waarom kiezen voor Feenstra bij een stinkende mechanische ventilatie?

Feenstra is dé specialist in mechanische ventilatie. Hierdoor weten wij precies hoe wij stankproblemen kunnen voorkomen, opsporen en oplossen. Onze installateurs zorgen voor een deskundige installatie, waardoor de meeste problemen op voorhand voorkomen worden. Met periodiek onderhoud van Feenstra kunt u er verder op vertrouwen dat uw systeem perfect en geurloos blijft werken. Wanneer u toch last heeft van ongewenste geurtjes, gaan onze specialisten op zoek naar de bron en verhelpen ze de problemen snel en definitief!

Geurloze mechanische ventilatie?

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png