Als uw mechanische ventilatie tocht, kan dat uw wooncomfort ernstig verstoren. Niemand zit immers te wachten op koude luchtstromen in de woning. Gelukkig is er vrijwel altijd wat te doen aan een ventilatiesysteem dat tocht. Ontdek nu wat de oorzaak van dit probleem is en hoe u het kunt verhelpen én voorkomen!

Tochtend ventilatiesysteem direct laten verhelpen?

Neem contact op met Feenstra!

Bel: 088 8455 000 

  • Gecertificeerde vakmensen
  • 24/7 bereikbaar, ook op feestdagen
  • Altijd een vestiging bij u in de buurt
  • Oplossingen met respect voor mens en milieu

Waarom tocht mijn mechanische ventilatie?

Een mechanisch ventilatiesysteem voert vuile lucht af, en verse lucht aan via luchtroosters in de ramen of de muren. Vooral bij harde wind en grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten kan de frisse lucht aanvoelen als tocht. Ook hoge luchtsnelheden (vanaf 0.25 m/s) kunnen een gevoel van tocht veroorzaken, zelfs als de aangevoerde lucht dezelfde temperatuur als de lucht in de woning heeft.

Hoe kan ik een tochtend ventilatiesysteem verhelpen?

De makkelijkste manier om tocht door mechanische ventilatie te verhelpen, is het sluiten van de ventilatieroosters. Dit betekent echter wel dat er geen frisse lucht meer wordt aangevoerd. Een betere optie is daarom om de plaatsing en de grootte van de luchtroosters aan te laten passen. Om tocht te voorkomen moeten deze hoog geplaatst zijn; een groter oppervlak zorgt daarnaast dat er minder hoge luchtsnelheden ontstaan. Ook kunnen de roosters boven een radiator worden geplaatst, om de verse lucht direct op te warmen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mechanische ventilatie tocht?

Een goede installatie voorkomt bijna altijd dat uw mechanische ventilatie gaat tochten. Deskundige installateurs bepalen zorgvuldig de grootte en de juiste oppervlakte van de luchtroosters, waardoor de snelheid van de luchtstromen wordt beperkt. Omdat een mechanische ventilatie met ventilatiebox nou eenmaal werkt met verse buitenlucht, kan het altijd gebeuren dat u wat tocht voelt. Als u dit wilt uitsluiten, kunt u kiezen voor een wtw-installatie die verse lucht via een luchtkanaal uw woning inblaast en alvast verwarmt.

Meer over de warmte terugwin installatie

Waarom kiezen voor Feenstra bij een mechanische ventilatie die tocht?

Feenstra is dé specialist op het gebied van ventilatie installatie en onderhoud. Dankzij onze jarenlange ervaring en up-to-date kennis zorgen we voor een deskundige installatie die tocht en andere ventilatieproblemen geen kans geeft. Als u kiest voor installatie en onderhoud door Feenstra, kunt u dus rekenen op een schoon en perfect functionerend ventilatiesysteem. Mocht u toch problemen hebben, dan lossen we deze snel voor u op. Maak direct een afspraak!

Stop tocht door uw mechanische ventilatie!

Bel Feenstra: 088 8455 000

Zie ook:

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png