Menu

Ventilatiebox vervangen


Bij onderhoud mechanische ventilatie


Mechanische ventilatiebox vervangen

Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? En is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is het slim om deze te vervangen. Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude (wisselstroom) ventilatiebox hangt. Deze box verbruikt ruim € 80,- per jaar aan stroom. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Een nieuwe, zuinige ventilatiebox verbruikt slechts € 8,- aan stroom per jaar. De extra investering van een nieuwe ventilatiebox is € 275,-.

Het is uitsluitend mogelijk om uw ventilatiebox te vervangen tijdens een onderhoudsbeurt aan uw mechanische ventilatie. Onze monteur belt u hierover terug na uw aanvraag van onderhoud. 

Onderhoud regelen

Nieuwe ventilatiebox:

  • Gezonder binnenklimaat
  • Veel minder energieverbruik
  • Lager geluidsniveau
  • Ingebouwde radiografische ontvanger
  • Binnen 5 jaar terugverdiend

Geld besparen en een frisser huis

In meer dan 90% van de huizen met mechanische ventilatie hangt nog een oude ventilatiebox uit de jaren tachtig of negentig.

Mariken Stolk van Milieu Centraal: ‘Oude ventilatieboxen zuigen lucht minder goed af, kunnen veel lawaai maken en hebben een wisselstroomventilator die veel energie verbruikt.’ Een ventilatiebox is na 15 tot 20 jaar echt aan vervanging toe. ‘Een nieuwe box levert een frisser huis op en maakt minder geluid. Bovendien is een besparing mogelijk tot ongeveer 80 euro per jaar, doordat de wisselstroomventilator wordt vervangen door een gelijkstroomventilator. Die verbruikt veel minder energie.’

Vervang uw ventilatiebox tijdens het reinigen van uw ventilatiekanalen

Het vervangen van de ventilatiebox heeft het meeste effect wanneer ook de kanalen van uw ventilatiesysteem regelmatig worden gereinigd. Kies daarom voor een abonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem in combinatie met het vervangen van de box. Deze combinatie geeft u het beste rendement en een optimaal fris en gezond binnenklimaat.

Itho ventilatieZehnder ventilatieFeenstra vervangt uw huidige ventilatiebox (ongeacht welk merk) met de rode Comfofan S van Zehnder of de blauwe CVE ECO-RFT van Itho.


Heeft u interesse in het vervangen van uw ventilatiebox tijdens de reiniging van uw mechanische ventilatiesysteem? Het is uitsluitend mogelijk om uw ventilatiebox te vervangen, tijdens een onderhoudsbeurt van uw mechanische ventilatie. Het vervangen van uw ventilatiebox kan vanaf € 275,-.  

Onderhoud ventilatiesysteem

Feenstra Ventilatie steunt het LongfondsFeenstra strijdt mee voor het Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Feenstra strijdt mee. 

Kiest u voor een serviceabonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem bij Feenstra? 
Dan schenken wij 10 euro aan het Longfonds.