Menu

Mechanische ventilatiebox vervangen

Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? En is de box ouder dan 15 jaar? Dan is het slim om deze te vervangen. Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude (wisselstroom) ventilatiebox hangt. Deze box verbruikt ruim € 80,- per jaar aan stroom. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Een nieuwe, zuinige box verbruikt tussen de 8 - 16 euro aan stroom per jaar. Dus dat scheelt in de kosten. Het vervangen van een ventilatiebox heeft pas een groot effect als ook de ventilatiekanalen gereinigd worden. Daarom levert Feenstra bij het vervangen van de box standaard een eenmalige reiniging van de kanalen.

Reiniging + ventilatiebox vervangen

ventilatiebox

  • Gezonder binnenklimaat
  • Afname energieverbruik en lawaai
  • Ingebouwde radiografische ontvanger
  • Binnen 5 jaar terugverdiend

Geld besparen, een stil systeem en een frisser huis

In meer dan 90% van de huizen met mechanische ventilatie hangt nog een oude ventilatiebox uit de jaren tachtig of negentig.

"Oude ventilatieboxen zuigen lucht minder goed af, kunnen veel lawaai maken en hebben een wisselstroomventilator die veel energie verbruikt. Een ventilatiebox is na 15 tot 20 jaar echt aan vervanging toe. Een nieuwe box levert een frisser huis op en maakt minder geluid. Bovendien is een besparing mogelijk tot ongeveer 80 euro per jaar, doordat de wisselstroomventilator wordt vervangen door een gelijkstroomventilator. Die verbruikt veel minder energie."
Mariken Stolk van Milieu Centraal

Nieuwe ventilatiebox kopen en laten installeren bij ventilatie onderhoud

Het vervangen van de ventilatiebox heeft het meeste effect wanneer ook de kanalen van uw ventilatiesysteem regelmatig worden gereinigd. Kies daarom voor een eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem in combinatie met het vervangen van de box. Deze combinatie geeft u het beste rendement en een optimaal fris en gezond binnenklimaat.

Feenstra vervangt uw huidige ventilatiebox (ongeacht welk merk) met de CVE S van Itho Daalderop. Deze geluidsarme ventilatiebox is voorzien van een RV-sensor die de relatieve vochtigheid van de lucht meet. Vervang uw ventilatiebox gelijktijdig met het eenmalige onderhoud aan uw ventilatiesysteem. Naast de reiniging € 195,- bedraagt de extra investering voor een nieuwe box € 295,-.

Ventilatiebox vervangen

Ventilatiebox

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png