Trendsetter in duurzaam ondernemen

Feenstra is er voor alle bewoners in Nederland om een veilige, gezonde en duurzame woning te realiseren.
En daar zijn we ambitieus in. Dit betekent dat we op het gebied van duurzaam ondernemen trendsetter in de installatiebranche zijn. We zorgen ervoor dat we iedere dag beter presteren dan de dag ervoor. Met altijd de klant en het milieu als vertrekpunt. Niet alleen een waarde die we inzetten voor onze eigen organisatie, maar juist voor onze opdrachtgevers. Immers; de impact van Feenstra op bijvoorbeeld de totale CO2 uitstoot die onze klanten produceren is heel veel groter dan de impact die we op onze eigen uitstoot hebben.

Techniek die past

Wij zorgen ervoor dat de techniek doet wat de bewoner verwacht. Comfort, de gezondheid en veiligheid van de bewoner staan voorop. Energiebesparing streven wij altijd na.Tijdens onderhouds- en servicewerkzaamheden regelen wij de installaties optimaal in, zodat uw bewoner het maximale uit de installatie haalt op het gebied van energie-efficiëntie. Bij vervanging van installaties maken we gebruik van onze kennis van nu en houden we rekening met de verwachtingen van de toekomst. Met op afstand beheerde installaties zien wij storingen aankomen. Als een bewoner de storing zelf eenvoudig kan oplossen mailen en/of bellen wij. Is het nodig dat er een monteur bij de bewoner langs gaat, dan regelen wij dat. 

In de energietransitie lijkt gasloos de toekomst, maar dat is nu vaak nog niet mogelijk. Feenstra houdt al wel rekening met de mogelijkheden van hybride oplossingen of warmtenetten. Daar waar de mogelijkheden al wel aanwezig zijn, realiseren wij duurzame en veilige oplossingen. Door goed beheer van het bestaande bezit en de juiste keuzes voor de toekomst dragen wij bij aan verlaging van de woonlasten voor bewoners en minimaliseren wij de uitstoot van CO2.

Benieuwd wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Contact opnemen

Verlaging van de CO2 uitstoot

Door installaties goed te onderhouden en in te regelen besparen wij een veelvoud van onze eigen CO2 uitstoot. Ook in onze eigen bedrijfsprocessen ondernemen wij acties. Zo meten wij jaarlijks onze footprint en hebben we vorig jaar 340 zonnepanelen op onze eigen panden geïnstalleerd. Hiermee reduceren we 74.350 kWh aan elektriciteit, goed voor een ruime 34 ton CO2 per jaar. Begin 2017 hebben we nog eens 834 panelen geplaatst. Dit brengt de totale besparing op 259.565 kWh en komt overeen met circa 120 ton CO2 per jaar. Ook zijn onze bedrijfsauto’s gemaximeerd op 130 km/h. In combinatie met met slimme plantechnieken als route-optimalisatie besparen we zo op reistijden en gereden kilometers. 

Grondstofgebruik verminderen door recycling

Ons unieke retourproces past helemaal in het circulaire denken. Feenstra zet in op een snellere analyse van kwetsbare onderdelen en waar mogelijk reviseren wij in plaats van nieuw te maken. Zo gebruiken we minder grondstoffen.  

Duurzame inkoop

Wij doen alleen zaken met leveranciers die de gedragscode van Feenstra hebben ondertekend. In deze gedragscode staan onze standpunten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, het milieu en integriteit.

Goed werkgeverschap

Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal, daarom investeren wij in goed werkgeverschap. Dit doen we door aandacht te besteden aan gezondheid door workshops en trainingen. Medewerkers met een rijbewijs volgen de opfriscursus ‘Veilig Rijden’. Ook tijdens de uitvoering van werkzaamheden staat veiligheid bovenaan. Feenstra handelt onder het motto ‘We werken veilig of we werken niet’. Iedere monteur heeft een map met deze titel in de auto. Met striptekeningen kunnen we aan uw bewoner uitleggen waarom situaties veilig of onveilig zijn. 

Kennismaken met onze werkwijze? Contact opnemen met Feenstra

Duurzaam ondernemen

Social Return en PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen)

Waar mogelijk zetten wij zelf medewerkers in en selecteren wij onze toeleveranciers. Zo is de leverancier van onze veiligheidsschoenen een Nederlandse fabrikant die voor 75% gebruik maakt van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Feenstra certificeringen & lidmaatschappen

  • VCA veiligheids checklist aannemers
  • KOMO instal
  • Zonnekeur installateur keurmerk
  • Techniek Nederland
  • 4scios
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • Meer met Minder Energie
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra