Certificeringen

Feenstra is in het bezit van een groot aantal certificeringen

Het is een bewuste keuze om hiermee niet alleen te vertellen, dat de dienstverlening en de organisatie van hoogstaand niveau zijn, maar ook externe gespecialiseerde bedrijven dit te laten bevestigen. Certificeringen die Feenstra bezit en beheerst, zijn o.a. KOMO-Instal, SCIOS, VCA, OHSAS, KIWA, VLA en Zonnekeur.

4sciosKOMO instalVCA veiligheids checklist aannemersVLA logoKiwa gecertificeerd OHSAS 18001Zonnekeur FeenstraKiwa

Onze monteurs

Onze gekwalificeerde monteurs voeren de werkzaamheden aan de installaties van uw woningbezit met de grootste zorg uit. Zij zijn allen in het bezit van vakdiploma’s. Feenstra doet er alles aan om haar monteurs zo goed mogelijk te faciliteren en de kwaliteit van hun werk hoog te houden. De monteurs van Feenstra werken uitsluitend met goedgekeurd gereedschap.

Ook werken met onze monteurs?

Competentieprofiel

Feenstra heeft competentieprofielen opgesteld voor haar medewerkers welke getoetst zijn met de Vakraad Metaal en Techniek, Handboek Functie-indeling voor de metaal en de techniek. Deze competentiematrix geeft per monteur aan voor welke type cv-ketels de medewerker geschikt is om werkzaamheden uit te voeren. In de matrix worden tevens opleidingen en certificeringen geregistreerd en gemanaged.

Veiligheid

Met betrekking tot veiligheid hebben alle Feenstra monteurs het VCA certificaat 1. De projectleiders, werkvoorbereiders en operationeel leidinggevenden hebben het certificaat VCA 2 (VCA-VOL), zodat ze getraind zijn om in een veilige omgeving te werken. Door middel van een LMRA (Last Minute Risk Analyse) kunnen zij hun eigen werkplek beoordelen en eventueel passende maatregelen nemen. Daarnaast hebben alle Feenstra utiliteit monteurs een Periodieke Inspectie en Periodiek Onderhouds opleiding gevolgd om volgens de SCIOS-regelgeving een stookrapportage op te stellen.

Wet- en regelgeving

De medewerkers die Feenstra inzet, bezitten allen de gevraagde competenties. Feenstra vergroot de kwaliteit continu. Meerdere keren per jaar worden toolboxen gegeven, waar onder andere de veranderingen in wet- en regelgeving met betrekking tot SCIOS certificering en constateringen uit de audits besproken worden. Daarnaast worden sleutelavonden in samenwerking met fabrikanten georganiseerd en cursussen zoals bijvoorbeeld correct omgaan met de klant.

Intern opleidingscentrum

Wij zorgen ook dat onze monteurs op de hoogte zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen.

Opleiden doen we zelf

Feenstra certificeringen & lidmaatschappen

  • VCA veiligheids checklist aannemers
  • KOMO instal
  • Zonnekeur installateur keurmerk
  • Techniek Nederland
  • 4scios
  • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
  • Meer met Minder Energie
  • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra