Wat is de energiebron van de toekomst?

De beste alternatieven voor aardgas
Ernie van Dalen

- operationeel directeur

Ernie van Dalen, was van 2014 tot medio 2018 operationeel directeur bij Feenstra. Ernie is sinds zijn afstuderen op de energiebesparing van een papierfabriek in 1990, verantwoordelijk geweest voor vele energiebesparende en duurzame projecten in de installatiebranche. Het verbeteren van individuele- en teamprestaties ziet hij als een uitdaging in zijn werk. Daarnaast maakt hij zich sterk voor meer plezier in werk en leven, waarbij Ernie zijn omgeving uitdaagt bewuste keuzes te maken, zodat beslissingen weloverwogen genomen worden.


Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Els Schepers
  Els Schepers 56 dagen geleden

  Ik weet dat in de jaren 1950 een meneer was die auto's op (water) kon laten rijden.
  Welk soort water weet ik niet, ik was te jong hiervoor maar luisterden mee naar de verhalen.
  Een groot bedrijf in benzine heeft de procedé voor een paar centen afgekocht , dus meer dan een halve eeuw ligt er een formule in een kast en word niet gebruikt.

 • Gravatar for kees
  kees 3 jaren geleden

  Beste

  Ik vind thorium energie een interessante optie, dit is een veilige kernenergie die werkt in een gesmolten zout reactor, deze zijn zo veilig dat ze gewoon binnenlands kunnen, in steden bijvoorbeeld en hoeft niet persé aan de kust wegens de koeling. ander voordeel, het werkt drukloos, dat is stukken veiliger. en we hebben genoeg voor paar duizend jaar minimaal.

  • Gravatar for Jacques Höppener
   Jacques Höppener kees 3 jaren geleden

   Als zo velen ben ook jij niet voldoende op de hoogte. De gesmolten zout reactor is niet 100% veilig. Als er water in doordringt wordt er plotseling heel veel waterstof geproduceerd die bij ontbranding tot een gevaarlijke ontploffing kan leiden. Dus niet dicht bij de bebouwing te plaatsen en dure beveiliging installeren! De ontwikkeling duurt nog wel 10 jaar of meer en het bouwen dan nog eens tien jaar. Veel beter is de HTGR-reactor. Die is echt 100% veilig en kan overal geplaatst worden en is goedkoop en direct in drie jaar te bouwen.