Menu

Geiser

Geiser voor onbeperkt warm water

Geen combi-ketel die naast warmte ook warm water levert maar wel onbeperkt warm water? Dat kan met een geiser. Onbeperkt warm water omdat het water wordt pas verwarmd als de warm waterkraan wordt opengedraaid. Dit in tegenstelling tot een boiler, waarbij er continue warm water paraat is in een voorraadvat. Geiser nodig? Bij Feenstra kunt u een geiser kopen of huren. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor geiser onderhoud.

Vrijblijvend advies aanvragen

Voordelen geiser

  • Onbeperkt warm water
  • Verwarmt alleen bij vraag warm water
  • Veilig door concentrisch afvoer
  • Zuinig in verbruik

 

gesloten geiser

Gesloten geiser

Feenstra levert alleen gesloten geisers, voor koop en huur. Bij een gesloten geiser wordt het water verwarmd door het verbranden van gas. De lucht die hiervoor nodig is wordt van buiten aangevoerd via een concentrische buis. Hierdoor is de kans dat er rookgassen of CO (koolmonoxidevergiftiging) vrijkomt in de ruimte waar de geiser hangt verwaarloosbaar. En door de ingebouwde ventilator is aparte ventilatie niet meer nodig. Wat ideaal is in geïsoleerde woningen. Omdat de werking gebaseerd is op het verbranden van gas, is het wel van belang dat u een onderhoudscontract afsluit, zodat er regelmatig een onderhoud en inspectie plaatsvindt.

Open geiser

Bij een open geiser wordt de benodigde zuurstof voor verbranding uit de woning gehaald en is er dus geen luchttoevoerkanaal nodig. Deze open geisers zijn gevaarlijk omdat steeds meer woningen goed geïsoleerd zijn en er daardoor te weinig zuurstof in de woning is om tot een goede verbranding te komen. Met een open geiser is er kans op koolstofmonoxidevergiftiging.

Om die reden heeft Feenstra geen open geisers in haar assortiment en onderhouden we deze toestellen niet. Wij adviseren onze klanten dan ook om over te stappen op een veiligere gesloten geiser.

Naar geiser assortiment

Hoe werkt een geiser?

Een geiser is een doorstroomtoestel, omdat het water pas opgewarmd wordt als het langs een warmtebron stroomt. In de meeste gevallen wordt het water verwarmd door de verbranding van aardgas. Waar kleine geisers uitsluitend geschikt zijn voor warm water uit de keukenkraan, zorgen grotere badgeisers ook voor warm water voor de douche en/of bad. Let er wel op dat geisers slechts op één kraan tegelijkertijd warm water kan leveren. Doordat een geiser verschillende kanalen moet hebben voor de aanvoer van verse lucht en afvoer van verbrandingsgassen, is een geiser niet overal te installeren.

Elke geiser heeft specifieke eigenschappen, daarom is het goed om voorafgaand aan de aanschaf van een geiser te bedenken welke aspecten voor u belangrijk zijn. Feenstra geeft u graag vrijblijvend advies over de juiste keuze.

Geiser advies

Geiser

Geiser onderhoud

In tegenstelling tot een elektrische boiler, verwarmt de geiser het water door middel van gasverbranding. Als de geiser niet regelmatig wordt onderhouden kan dit het verbrandingsproces beïnvloeden. Buiten uw veiligheid heeft dit ook invloed op uw portemonnee. De geiser verbruikt immers steeds meer energie om het water te verwarmen.

Onderhoud geiser