HRe-ketel

Wat is een HRe-ketel?

Een HRe-ketel levert verwarming en warm water voor uw woning en wekt daarnaast elektriciteit op. De HRe-ketel is een verbeterde versie van een 'doorsnee' hr-ketel, die alleen warmte en warm water levert. Het grote voordeel van deze verwarmingsketel is dat het nauwelijks energie verliest en u zo flink kunt besparen op uw energierekening. De primaire taak van de ketel blijft het leveren van warmte en warm water, net zoals 'gewone' verwarmingsketels.

Voor- en nadelen HRe-ketel

. Lagere energiekosten
. Eigen energie-opwekking mogelijk
. Beter voor het milieu door 20% minder CO2 uitstoot
. Verhogen woningwaarde met een beter energielabel
. Hoge aanschafkosten 
. Voorlopig alleen rendabel voor grotere huishoudens

HRe-ketel Feenstra

Hoe werkt een HRe-ketel?

Een HRe-ketel bestaat uit een zuinige hr-ketel en een kleine heteluchtmotor. De heteluchtmotor wekt elektriciteit op. Dit gebeurt door middel van een warmte-krachtkoppeling (WKK). De HRe-ketel wordt dan ook wel een microwarmte-krachtkoppeling genoemd. Het opwekken van elektriciteit gebeurt op momenten dat de ketel brandt voor verwarming of warm water. De opgewekte elektriciteit wordt vervolgens afgegeven aan uw eigen elektriciteitsnetwerk. Pas wanneer u meer elektriciteit nodig heeft dan de HRe-ketel kan leveren wordt elektriciteit van uw stroomleverancier aangeroepen. De hoeveelheid stroom die u opwekt met de ketel is mede afhankelijk van uw gasverbruik. In de winter wanneer u doorgaans uw woning meer verwarmt, kan de stroomproductie van de ketel zeer groot zijn.

HRe-ketel kopen

De Nederlandse fabrikant Remeha één van de cv-ketel merken die Feenstra in haar assortiment heeft en in staat is om HRe-ketels te leveren. Feenstra heeft enkele adviseurs die zich gespecialiseerd hebben in de HRe-ketel. Samen met u kunnen zij bepalen of deze ketel ook voor u interessant is. Omdat de ketel prijshoger ligt dan een hr-ketel, geeft Feenstra u graag advies of een HRe-ketel aanschaffen voor u rendabel is.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wat kost een HRe-ketel?

Met een HRe-ketel kunt u een flink bedrag op uw energierekening besparen, omdat de ketel zelf energie opwekt. Uit testen blijkt dat de installaties het meest rendabel zijn voor grotere woningen met een hoog gasverbruik. Gemiddeld loont het kopen van een HRe-ketel (voor het milieu en de energierekening) vanaf een jaarlijks gasverbruik voor verwarming van 1.600 m3. Zo besparen huishoudens van 4 personen gemiddeld tussen de € 230,- en € 500,- per jaar. Dit komt neer op zo'n 70% van uw elektriciteitsverbruik, wat weer zo'n 25% scheelt op uw totale energienota!

  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Gecertificeerde vakmannen
  • Altijd inclusief installatie
  • Uitsluitend A-merken in ons assortiment

HRe-ketel subsidies

Energiebespaarlening

Bent u voornemend om uw huis energiezuiniger te maken middels een HRe-ketel? Dan kunt u gebruikmaken van het Warmtefonds. Dit fonds is opgericht voor huiseigenaren om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hierdoor krijgt u een lagere energierekening en wordt de woningwaarde met een beter energielabel beoordeeld. Van het Warmtefonds ontvangt u een lening tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunt u dit jaar al beginnen met besparen op uw energieverbruik! Wilt u weten wat het Warmtefonds precies is en voor welke energiebesparende maatregelen u dit kunt inzetten? Lees hier alles over het Warmtefonds.

HRE ketel

Duurzame maatregelen voor de HRe-ketel

Gezien de hogere aanschafprijs van de HRe-ketel ten opzichte van een cv-ketel, is de investering niet voor elk huishouden weggelegd. In het verleden bestonden er enkele landelijke subsidies voor aanschaf van de ketel, maar anno nu is er geen subsidie vanuit de overheid die de aanschaf van een energiezuinige HRe-ketel stimuleert. Wel zijn er regelmatig regionale subsidieregelingen vanuit de gemeente, provincie of energiebedrijf, waardoor het loont dit regelmatig te checken.

Feenstra
Feenstra verkoopt op dit moment geen HRe-ketels, uitsluitend energiezuinige hoog rendement combiketels. Wij geven u graag advies over de meest geschikte ketel voor uw huishouden, passend bij uw warm water en verwarmingsbehoefte.

Vrijblijvend keteladvies

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers