Welk beveiligingssysteem kiezen?

Alarm, camera, of beide?

U weet wat een inbraak teweeg kan brengen. Bij een inbraak kan de schade behoorlijk oplopen. Naast gestolen spullen en een hoge kostenpost kan er ook emotionele schade zijn aangericht. Voorkom daarom een inbraak met een professionele beveiliging. Begin allereerst met gecertificeerd goed hang- en sluitwerk voor uw deuren en ramen. Daarnaast kunt u kiezen voor een betrouwbaar beveiligingssysteem. Maar valt de keuze op een alarmsysteem, camerabeveiliging, of beide? Wij hebben de verschillen hieronder voor u op een rijtje gezet zodat u een juiste keuze kan maken.

Gratis beveiligingsadvies

Voor direct contact tijdens kantooruren, bel: 088 - 6660666

Of digitaal vrijblijvend advies op maat: 

Beveiligingsadvies aanvragen

Poging tot inbraak

Waarom is beveiliging nodig?

Een inbreker heeft maar gemiddeld 30 seconden nodig om een woning binnen te vallen die niet goed beveiligd is. Er zijn verschillende manier waarop een inbreker naar binnen kan komen. Zo kan hij insluipen (binnenlopen), hengelen (het slot opendraaien via de brievenbus), flipperen (de dagschoot wegduwen met plastic), ramen en deuren openwrikken of het cilinderslot afbreken. En dit zijn nog lang niet alle manieren. Als u een goed beveiligingssysteem aanschaft, worden inbrekers afgeschrikt. Goede sloten zijn natuurlijk belangrijk, maar een alarmsysteem en camerabewaking zijn extra effectief om inbrekers tegen te gaan.

Beveiligen met een alarmsysteem

Een alarmsysteem zorgt voor detectie en vertraging. Als de inbreker zich binnen bevindt, dan krijgt hij door het alarmsysteem zo min mogelijk tijd om spullen te stelen. Alarmsystemen nemen met behulp van sensoren waar wanneer indringers deuren openen of zich op ongewenste plaatsen bevinden. Dit is dan ook het moment dat de sirene afgaat en er een melding aan de meldkamer wordt doorgegeven. Nu krijgt de inbreker het signaal om zo snel mogelijk te verdwijnen. Er zal snel iemand aanwezig zijn om de schade te controleren. De kans dat de inbreker een grote buit heeft, wordt hierdoor dus sterk geminimaliseerd.  

Kies voor een alarm

 • Uitbreiding met extra componenten mogelijk
 • Aansluiting op bemande meldkamer
 • Beveiligde VPN verbinding
 • Gecertificeerde systemen

Meer weten over alarmsystemen

Beveiligen met een camerasysteem  

Beveiligingscamera's zorgen ervoor dat potentiële inbrekers herkenbaar zijn. Identificatie en verificatie zijn dan ook de twee belangrijke pijlers van camerabewaking. Inbrekers worden afgeschrikt bij het zien van camera’s. Hang ze dus vooral in het zicht en jaag inbrekers weg! Beveiligen met beveiligingscamera's is het meest efficiënt wanneer er gebruik wordt gemaakt van meerdere camera’s. Het mooie aan beveiligingscamera’s is dat ze uw ogen zijn wanneer u niet thuis bent. Met infraroodbeeld is het mogelijk ook ‘s nachts haarscherp beeld te hebben. De beelden kunt u zowel live als achteraf bekijken via de app. 

Kies voor camera's

 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Infrarood voor nachtzicht
 • Moeilijk te hacken
 • Live beelden kunnen meekijken/terugkijken

Meer weten over beveiligingscamera's

Alarmsysteem mét camerabewaking

Zowel alarmsystemen als camerasystemen zijn een goede oplossing om woning, familie en bezittingen te beveiligen. Maar wanneer u ze in combinatie gebruikt is uw huis nog beter beveiligd. Camerabewaking is een goede aanvulling op een alarmsysteem. Dringt er gevaar bij u thuis? Dan gaat het alarm af en krijgt u hier een melding van. Daarnaast kunt u live meekijken met de beelden en ziet u direct wat er wel of niet aan de hand is. Loos alarm? Fijn. Is er wel iets aan de hand? Dan kunt u direct actie ondernemen zoals uw buurman of de politie bellen. Bovendien neemt de camera de beelden op waardoor het bewijsmateriaal dus veilig op een harde schijf staat opgeslagen.   

Advies nodig?

Heeft u vragen over welk systeem met welke toevoegingen het beste past bij uw situatie? Vraag dan gratis vakkundig advies op maat aan. Dit bieden wij kosteloos, we begrijpen dat dit soort keuzes lastig kunnen zijn. Bent u er al wel uit? Kijk dan naar onze mogelijkheden in de webshop. Zowel huren als kopen is mogelijk. 

Beveiligingsadvies aanvragen

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

 • Techniek Nederland
 • Feenstra Meldkamer Pac
 • KM req 260x100
 • Borg certificaat beveiliging
 • ACN logo
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra