Menu

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie reinigen

Goed ventileren is essentieel voor een gezond huis. In elk huis is vocht en vuil aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit vocht de woning verlaten. Heeft u een ventilatiesysteem in huis? Dan is belangrijk uw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen en onderhouden. Met regelmatig onderhoud en het schoonmaken van uw ventilatiesysteem bent u verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en dus ook van gezonde en frisse lucht in uw woning. Bij Feenstra kunt u kiezen voor een eenmalige reiniging of een serviceabonnement voor uw mechanische ventilatiesysteem.

Het belang van ventileren

Uit Europabreed onderzoek blijkt dat 27% van alle Nederlanders de eigen gezondheid ondergemiddeld beoordeelt. 49% van hen heeft last van verminderde energie en lusteloosheid. 66% heeft vaak last van een zere keel of loopneus. In 22% van de gevallen is de oorzaak vocht en in 24% is onvoldoende frisse lucht de oorzaak van de problemen.

Mechanische ventilatie schoonmaken en vakkundig onderhouden

OnderhoudEenmalige reinigingServiceabonnement
Reiniging van de luchtkanalen    
Onderhoud en reiniging van de unit en de ventielen   . 2 jaarlijks
Meting van de afzuigcapaciteit . .
Afstelling van het systeem en de ventielen .  
Advies over juist gebruik van het ventilatiesysteem . . 2 jaarlijks
Kosten per maand . € 3,50
Eenmalige kosten € 175,-  
Voor € 275,- extra uw ventilatiebox vervangen tijdens het onderhoud optioneel optioneel
   Eenmalige reiniging Serviceabonnement

Ons advies

Voor een gezond huis en goed onderhouden ventilatiesysteem, adviseren wij u om minimaal elke 6 jaar een eenmalige reiniging uit te laten voeren. Tussentijds is het  slim om elke 2 jaar de ventilatiebox en ventielen in huis te laten reinigen. Sluit hiervoor een serviceabonnement bij Feenstra af, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Ventilatiebox vervangen

Ventilatiebox

Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? En is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is het slim om uw mechanische ventilatie te vervangen.  

Het vervangen van de ventilatie-box heeft het meeste effect wanneer ook uw ventilatiesysteem wordt gereinigd. Kies daarom voor eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem i.c.m. het vervangen van de box. Deze combinatie geeft u het beste rendement en een optimaal fris en gezond binnenklimaat. Vervang uw mechanische ventilatie gelijktijdig met het onderhoud aan uw ventilatiesysteem. De extra investering hiervoor is € 275,-. 

VENTILATIE-BOX VERVANGEN

Milieu Centraal adviseert nieuwe ventilatiebox

Voor een gezonde lucht in huis is 24 uur per dag ventilatie nodig, het hele jaar door. Veel woningen hebben hiervoor een mechanisch ventilatiesysteem. ‘Het is belangrijk om dat ventilatiesysteem goed te onderhouden’, vertelt Mariken Stolk van Milieu Centraal. ‘Hierbij vergeten mensen vaak een belangrijk onderdeel: de ventilatiebox die het systeem aanstuurt'.

Stroomverbruik oude ventilatiebox

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude (wisselstroom) ventilatiebox hangt. Deze box verbruikt ruim € 80,- per jaar aan stroom. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Een nieuwe, zuinige ventilatiebox verbruikt slechts € 8,- per jaar.

Waarom is gezonde lucht zo belangrijk?

Elke dag ademt u zo’n 11.000 liter lucht in, waarvan zo’n 80% wanneer u binnen bent. In elk huis is vocht en vuil aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit de woning verlaten. Dat is belangrijk, want een te vochtig binnenklimaat kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Met goede ventilatie kunt u genieten van een gezond huis en voelt u zich fris en energiek. Lees ook onze tips over ventileren.

Onderhoud door Feenstra:

  • Minder risico op schimmels en vocht.
  • Altijd schone, frisse lucht in huis.
  • Professionele reiniging en deskundig onderhoud.

Wat doet de monteur bij een eenmalige reiniging?

Actie logo LongfondsFeenstra strijdt mee voor het Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Feenstra strijdt mee.

Kiest u voor een serviceabonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem bij Feenstra?
Dan schenken wij € 10,-  aan het Longfonds.