• Nul op de meter

NOM woningen Amersfoort

Duurzame 'boost' door renovatie

Opdrachtgever: Plegt Vos Plegt Vos

Feenstra is de landelijke installatiepartner voor BOOST, het NOM renovatieconcept van Plegt-Vos. BOOST biedt onder andere woningcorporaties de kans om hun woningen toekomstbestendig te maken. In slechts 4 dagen tijd krijgt een woning een upgrade naar een A-energielabel.

Partnership Feenstra in het BOOST-concept van Plegt-Vos

Het unieke aan dit renovatieconcept is, dat door slimme oplossingen de overlast beperkt is en de montage tijd slechts enkele dagen in beslag neemt. De binnenwanden van de woning blijven staan, waardoor de bewoner geen extra kosten heeft voor wandafwerking en vloerbedekking.

Het bijzondere aan het BOOST-concept is, dat de woning in één keer een complete duurzaamheidsupgrade (‘boost’) krijgt en daarmee dus toekomstbestendig wordt:

  • De gevel en het dak worden los ’gepeld’ en in één keer voorzien van een nieuwe (prefab) schil;
  • Pv-panelen, isolatie, warmtepomp en CO2 gestuurde ventilatie worden geplaatst.

Daarna volgt voor Feenstra de periode van monitoring en onderhoud voor de langere termijn (10 - 40 jaar). Het is de intentie van Plegt-Vos en Feenstra om samen binnen 3 jaar circa 300 BOOST-woningen te realiseren, verspreid over de verschillende delen van Nederland.

BOOST Plegt Vos FeenstraBOOST Plegt Vos NOM woning

Meedenken in de verdere doorontwikkeling van het duurzame concept, inbreng en delen van kennis en kunde, volledige installatie en service & onderhoud zijn de sleutelwoorden binnen dit partnership. Investeringskosten: tussen € 55.000 en € 65.000 per woning, waarbij er mogelijkheden zijn voor subsidies en verrekeningen in de huur middels EPV en labelstappen.

Het begrip ‘Nul-Op-de-Meter’ betekent, dat een woning evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Dat kan door middel van een mix van isolatie en ventilatie (gevelaanpak), verwarming en koeling (slimme installaties) en eigen, duurzame energieopwekking door zonnepanelen.

Belangrijke pijlers van BOOST zijn het woongenot, de bewonersbegeleiding en het inzicht in het energieverbruik voor de bewoners. Het BOOST-concept voldoet aan het NOM keur. Plegt-Vos heeft hiervoor op 1 maart 2016 het NOM keurmerk ontvangen. Binnen het BOOST-concept zijn enkele basismodellen opgenomen die als referentiewoning zijn ontwikkeld.

Projectleider

Jan Wijbenga

Ik kom graag langs voor een oriënterend gesprek. Neem contact op en ik laat u graag weten wat Feenstra voor u kan betekenen.

06 - 46 09 27 22

Kenmerken project

  • Werk: Renovatie
  • Plaats/regio: Amersfoort
  • Startdatum: januari 2017
  • Einddatum: januari 2022
  • Opdrachtgever: Plegt Vos
  • Aantal woningen/eenheden: 1
  • Provincie: Utrecht

Samenwerkingen