Tolhuis 1950

ActiveWarmth All Electric

Opdrachtgever: Patrimonium Woonservice Patrimonium Woonservice

Woningbouwstichting De Gemeenschap is één van de vijf woningcorporaties in de gemeente Nijmegen. Hun bestand telt bijna 2.400 verhuureenheden, waarvan 2.171 huurwoningen.

Het huis dat mensen verwarmt. In plaats van zichzelf

Technologie ontwikkelt zich in razend tempo en in even razend tempo raken de natuurlijke bronnen van de aarde uitgeput. Stel dat we een comfortabel huis bouwen met een verwarming zo slim als de slimste technologie, zonder dat het een aanslag op de aarde betekent? Het antwoord is ActiveWarmth All Electric: afgestemd op de bewoner, in harmonie met de omgeving.

Innovatietraject in samenwerking met ActiveWarmth
Binnen dit traject zijn pilot woningen gerealiseerd en gemonitord, die zijn voorzien van elektrische wandverwarming. De nadruk ligt op de ontwikkeling van een compleet concept, zodat elektrische verwarming op een verantwoorde wijze kan worden toegepast. Centraal staan het verbeteren van het wooncomfort en reductie van het energieverbruik. De combinatie van juiste maatregelen aan de bouwkundige schil, het inzetten van ActiveWarmth voor de ruimteverwarming, de juiste uitvoering van het ventilatiesysteem en de warmtapwater- en energieopwekking zijn hier onderdeel van het totale en integrale concept. Op basis van de monitoringsresultaten wordt o.a. gewerkt aan de optimalisering van de regeling in samenwerking met TU Eindhoven. Een volgende pilot woning waarin ook de koppeling met energieopslag wordt gerealiseerd is in ontwikkeling.

 

Projectleider

Vincent Stuip

Feenstra biedt tal van mogelijkheden voor een gezonde en veilige woning; samen komen we tot de invulling die het beste aansluit bij uw huurders of bij u zelf als consument!

06 - 42311812

Kenmerken project

  • Werk: Onderhoud cv & mv
  • Plaats/regio: Veenendaal
  • Startdatum: juli 2016
  • Einddatum: juli 2017
  • Opdrachtgever: Patrimonium Woonservice
  • Aantal woningen/eenheden: pilot
  • Provincie: Utrecht

Samenwerkingen