Menu

Samen besparen

Kostenvermindering door optimale samenwerking

Feenstra meent dat door een goede samenwerking en goede onderlinge communicatie tussen opdrachtgever en samenwerkende partijen de kosten van projecten drastisch naar beneden kunnen. Faalkosten in de bouw of bij renovatie zijn al lange tijd onderwerp van gesprek. Feenstra kijkt breed naar de mogelijkheden om kosten door optimale samenwerkingsverbanden terug te brengen.

Samen bouwen of renoveren is in onze ogen: sneller en kosten-efficiënter bouwen. Hetgeen ook positief voor de huurder is. Onder andere bij het project ‘De Bosleeuw’ in Amsterdam van woningcorporatie Stadgenoot toonde Feenstra met haar partners aan dat door een intensieve voorbereiding, goede afspraken, een bijpassende lean-planning en een open en duidelijke onderlinge communicatie veel te winnen valt. Niet alleen voor de samenwerkende partijen, maar ook voor huurders. De tevredenheid van de bewoners inzake de renovatie steeg enorm.

Waarom Feenstra?

. Ruim 65 jaar ervaring en wijde range aan producten en diensten
. Specialist in service en onderhoud voor comfortabel en warm binnenklimaat
. Jarenlang marktleider in installatietechniek 
. 1500 professionals met 850 volledig uitgeruste bedrijfsauto’s zorgen voor landelijke dekking 
. 24/7 bereikbaar
. Rijke historie in het realiseren van duurzame en energiebewuste oplossingen
. Altijd oog voor kostenreductie

Ketensamenwerking

Door deze ketensamenwerking, waarbij een opdrachtgever in eerste instantie specifiek vastlegt wat er moet gebeuren waarna de geselecteerde partijen onderling bepalen hoe de rollen verdeeld worden, ontstaat er een win-win-win-situatie voor iedereen. Voor de opdrachtgever, de bewoners en de opdrachtnemers. Het plezier en de energie die door deze manier van samenwerken ontstaat, zien wij terugkomen in het projectresultaat.

Gedreven organisatietalenten

De gedrevenheid en het streven naar operational excellence van de Feenstra-vakmensen dragen bij aan dit resultaat. Door hun jarenlange ervaring spelen onze collega’s flexibel in op niet-geplande situaties die tijdens de bouw of renovatie kunnen ontstaan. Ingewikkelde klussen klaren zij vakkundig en in nauwe samenspraak met samenwerkende partners en bewoners. Iedere keten is immers zo sterk als de zwakste schakel; dat realiseren onze vakmensen zich als geen ander. Door gedeeltelijk de verantwoordelijkheid voor planning, kwaliteit en budgetten op het project zelf neer te leggen, maken wij steeds grotere stappen in een in ’één keer goed’ uitvoeren. Tevens kunnen wij hierdoor accuraat en snel inspelen op vragen en behoeftes van bewoners.

Toekomst van de bouw- en installatiewereld

Wij hebben vertrouwen in een toekomst, waarin de bouw- en installatiewereld met alle uitdagingen die er op ons af komen, naar onze mening absoluut zal veranderen. De groeiende aandacht voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de groeiende kosten voor beheer en onderhoud en sociale innovatie hebben er bij Feenstra voor gezorgd dat wij aan het voorsorteren zijn op de toekomst van morgen. Een toekomst waarin wij op zoek gaan naar een optimale samenwerking tussen opdrachtgevers, samenwerkende partners en bewoners, én ook naar kostenreducties. Dit laatste met name door slim en juist gebruik van nieuwe technologieën, operational excellence, en een hoofdrol voor de vakmensen die exact weten waar zij hun focus moeten leggen.

Weten wat Feenstra voor uw organisatie kan betekenen?

Maak gelijk een afspraak