Geen warm water, maar wel verwarming

Geen warm water, maar wel verwarming: waar ligt dat aan?

Als uw cv-ketel geen warm water, maar wel verwarming levert, is dit een teken dat er iets mis is met uw cv-ketel. Feenstra helpt u graag het probleem op te sporen. Als u de stappen uit onderstaand stappenplan doorloopt, kunt u de meeste problemen bovendien zelf oplossen. Mocht het met deze handleiding toch niet lukken, dan kunt u contact opnemen met de deskundige monteurs van Feenstra om cv-ketel weer optimaal te laten functioneren!

Wel warm water, maar geen verwarming? Kijk dan hier.

Cv ketel vervangen

Geen warm water uit de kraan, maar wel verwarming: vind de oorzaak

Stap 1: Controleer de batterij van de thermostaat

Wanneer u wel verwarming maar geen warm water heeft, moet u eerst uw kamerthermostaat controleren. Is het display zichtbaar, dan staat de thermostaat aan. Ziet u niets, dan is het waarschijnlijk dat de batterijen moeten worden vervangen. Kijk in de handleiding van uw thermostaat of het apparaat werkt op batterijen. Is dit het geval, vervang de batterijen dan volgens de instructies. Werkt het display gewoon, dan ligt het probleem niet hier en gaat u verder naar stap 2.

Stap 2: Check de warmwaterfunctie

Er bestaan kamerthermostaten waarmee de warmwaterfunctie kan worden uitgeschakeld. Soms is er dan in het display een kraantje te zien met een streep erdoor. Kijk in de handleiding van uw thermostaat hoe u de warmwaterfunctie weer aanzet. Heeft uw kamerthermostaat deze functie niet of staat de warmwaterfunctie gewoon aan, ga dan naar stap 3.

Stap 3: Cv-ketel bijvullen

Als de cv-ketel niet goed functioneert, dan kan het zijn dat de druk te laag is. In dit geval dient dient u het water in uw ketel bij te vullen. Ga na of de waterdruk van de verwarmingsinstallatie in orde is; de druk dient tussen de 1,2 en 2 bar te liggen. Is de waterdruk lager, vul de ketel dan bij. Lees meer over het bijvullen van uw cv-ketel

Stap 4: Controleer of er stroom op het stopcontact staat

Uw cv-ketel heeft stroom nodig om goed te kunnen functioneren. Check daarom of het stopcontact waarop uw ketel is aangesloten het wel doet. Doet het stopcontact het niet? Schakel dan een elektricien in. Is er wel stroom, ga dan naar stap 5.

Stap 5: Cv-ketel resetten

Vrijwel alle cv-ketels hebben een resetknop om de ketel eenvoudig te resetten. Dit doet u door de resetknop enkele seconden lang ingedrukt te houden. Staat er een storingscode op het display? Noteer deze dan altijd voor eventueel later gebruik. Helpt resetten ook niet, ga dan naar stap 6.

Stap 6: Storingscode opzoeken en bijbehorende maatregelen nemen

U kunt de storingscodes die verschijnen op het display van uw ketel eenvoudig opzoeken op de site van Feenstra. Hier leest u ook wat u eraan kunt doen. Uiteraard kunt u ook de gebruiksaanwijzing van uw cv-ketel raadplegen.

Bekijk hier: Eerste Hulp Bij Storing

Stap 7: Monteur inschakelen

Heeft u na de het doorlopen van voorgaande stappen nog steeds geen warm water maar wel verwarming? Neem dan contact op met Feenstra. Geef (indien mogelijk) de genoteerde storingscode aan ons door. Vertel ons ook graag om welk merk, type en bouwjaar ketel het gaat. Maar ook als u deze gegevens niet bij de hand heeft, kunnen wij u uitstekend helpen.

Bel Feenstra: 088 8455 000

Wat vinden onze klanten van onze service bij storingen?

7,9/10

Goed | 454 beoordelingen

79% van onze klanten beveelt ons aan.

Geen cv, wel warm water? Voorkom dit soort problemen met goed onderhoud!

Storingen zoals een cv-ketel die geen warm water maar wel verwarming levert, kunnen worden voorkomen door regelmatig cv-ketel onderhoud. Goed onderhouden ketels werken bovendien een stuk zuiniger en dus goedkoper. Dit geldt voor oude en nieuwe ketels van alle merken. Maak het uzelf dus gemakkelijk en kies voor een onderhoudsabonnement.

Bekijk hier onze onderhoudsabonnementen

Cv ketel geen warm water wel verwarming

  • Keuze uit eenmalig onderhoud of abonnement
  • 800 vakmannen; altijd iemand in de buurt
  • Meer dan 200.000 huishoudens gingen u voor

Certificeringen verwarming

  • 4scios
  • KM kiwa vgm 260x100
  • KvINL
  • KOMO instal
  • Meer met Minder Energie
  • VCA veiligheids checklist aannemers