Menu

Geiser onderhoud: zorgeloos en veilig

Voor een geiser is periodiek onderhoud belangrijk voor een zorgeloos gebruik. Niet alleen om storingen te voorkomen. Maar ook om te zorgen dat er geen levensgevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide in de ruimte vrijkomt. Laat uw gesloten geiser onderhouden door Feenstra, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.

Wat zit er in een geiser onderhoudscontract?

AbonnementService & OnderhoudWarmteGarantie
Prijs per maand € 2,22 € 4,18
2-jaarlijks onderhoud aan gesloten geiser . .
Storing voor 10.00 uur gemeld dezelfde dag geholpen . .
Onderhouds- en voorrijkosten volledig gedekt . .
Uurloon bij reparatie . .
Materiaalkosten bij reparaties . .
Afsluiten? Bel onze Klantenservice  Bel 088 8455 000  Bel 088 8455 000

Wat is een gesloten geiser?

Bij een gesloten geiser wordt het water verwarmd door het verbranden van gas. De lucht die hiervoor nodig is wordt van buiten aangevoerd via een concentrische buis. Hierdoor is de kans dat er rookgassen of CO vrijkomt in de ruimte waar de geiser hangt verwaarloosbaar. Hiermee voorkomt u de kans op koolmonoxidevergiftiging. 

Serviceabonnement geiser afsluiten

Een WarmteGarantie serviceabonnement voor uw geiser kan alleen afgesloten worden voor toestellen die niet ouder zijn dan 9 jaar, en alleen in combinatie met een serviceabonnement voor een cv-ketel of luchtverwarming. Lees meer over de verschillende abonnementen en prijzen in onze brochure: Feenstra Service- & Onderhoudsabonnementen.

Wilt u een aanvullend serviceabonnement afsluiten voor uw geiser? Bel met onze Klantenservice: 088 8455 000 en wij helpen u graag verder. 

Open geiser onderhoud

Jaarlijks worden duizenden mensen het slachtoffer van koolmonoxidevergiftiging. Met name open toestellen zijn relatief vaak de oorzaak van koolmonoxide-incidenten. De reden hiervoor is dat open toestellen zuurstof onttrekken uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt en koolmonoxide direct de woon- en leefruimte in kan komen. Feenstra ziet dit als een risico voor uw veiligheid en heeft daarom vanaf heden besloten geen open toestellen meer te plaatsen of te verkopen. Daarnaast worden servicecontracten voor een open toestel niet meer aangeboden. Wel biedt Feenstra eenmalige dienstverlening voor onderhoud of het verhelpen van een storing. Onderhoud en service aan open toestellen wordt geboden zolang er onderdelen beschikbaar zijn en de installatie voldoet aan de voorwaarden voor veiligheid en er een CO-melder aanwezig is of wordt geplaatst.

Gebruik uw geiser veilig:

  • Ventileer uw huis goed
  • Hang een koolmonoxidemelder op in de buurt van de geiser
  • Laat een open geiser jaarlijks onderhouden en een gesloten geiser tweejaarlijks

Op de sticker op uw geiser kunt u zien wanneer er voor het laatst onderhoud is geweest.

Nieuwe geiser nodig?

Feenstra plaatst, verkoopt en onderhoudt om veiligheidsredenen alleen gesloten geisers. Elke geiser heeft specifieke eigenschappen, daarom is het goed om voorafgaand aan de aanschaf van een geiser u goed te laten informeren. Feenstra helpt u graag met vrijblijvend en vakkundig advies over de juiste keuze.

Gratis advies nieuwe geiser