Menu

Wtw-unit onderhoud

Warmte terugwin onderhoud

Een warmteterugwin (wtw) installatie zorgt behalve voor een goede ventilatie ook voor een behaaglijke warmte in uw woning. Verse lucht in uw woning is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Feenstra kan uw wtw-unit perfect onderhouden en is daarvoor volledig gecertificeerd.

Reiniging van uw WTW systeem

Het belang van wtw ventilatie

Staat u er wel eens bij stil wat er in de lucht zit die u inademt? Uit onderzoek blijkt dat 25% van de Nederlanders kampt met gezondheidsklachten door met name vocht en onvoldoende frisse lucht in huis.

Onderzoek: Healthy Homes Barometer 2016 door Velux

Wtw installatie onderhoud vergelijken

Serviceabonnement

Reiniging box

6,50 per maand

49,50 eenmalig

2-jaarlijks komt Feenstra voor:

Onderhoud en reiniging van de unit Advies over juist gebruik van het ventilatiesysteem Jaarlijks ontvangt u 2 sets filters

Serviceabonnement aanvragen

Meest gekozen

Eenmalige reiniging

Reiniging box + kanalen

295,- eenmalig

Reiniging van de afvoerende luchtkanalen Onderhoud en reiniging van de unit Onderhoud en reiniging van de ventielen Meting van de afzuigcapaciteit Afstelling van het systeem en de ventielen Advies over juist gebruik van het ventilatiesysteem Nieuw filters (vervanging door monteur)

Eenmalige reiniging aanvragen

Tip van de vakman

Tip Feenstra
Collectief voordeel

Vereniging van Eigenaren

Bent u VvE met meer dan 10 woningen? Mogelijk kunt u profiteren van collectief voordeel op onderhoud en vervanging van uw WTW-systeem.

Advies voor VvE aanvragen

Besparen

  • Minder kans op schimmels en vocht
  • Vermindering van luchtwegklachten
  • Altijd schone, gezonde lucht in huis
  • Afname energieverbruik en lawaai

Waarom is gezonde lucht zo belangrijk?

Elke dag ademt u zo’n 11.000 liter lucht in, waarvan zo’n 80% wanneer u binnen bent. In elk huis is vocht en vuil aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit de woning verlaten. Dat is belangrijk, want een te vochtig binnenklimaat kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Met goede ventilatie kunt u genieten van een gezond huis en voelt u zich fris en energiek.

Meer tips over ventileren

Warmte terugwin ventilatie

Ons advies voor een gezond huis en goed onderhouden wtw ventilatiesysteem:

  • Laat elke 6 jaar een eenmalige reiniging uitvoeren.
  • Laat elke 2 jaar de ventilatiebox reinigen.
  • Sluit hiervoor een serviceabonnement bij Feenstra af, zodat u hier geen omkijken naar heeft. 

Wat is een wtw-unit?

Een wtw-unit is een ventilator waarbij vuile lucht afgevoerd wordt en schone lucht aangevoerd. Dan naam zegt het al: er wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. De unit wordt centraal in de woning geplaatst alwaar de ventilatiekanalen worden aangesloten die de lucht aan- en afvoeren. De aangevoerde lucht gaat door een wtw filter die fijnstof uit de lucht filtert. Vervolgens wordt de schone lucht via de ventilatiebuizen terug de woning ingeblazen en de vervuilde lucht afgevoerd. De schone lucht die weer in huis wordt geblazen krijgt via de warmtewisselaar de warmte van de vervuilde lucht die naar buiten gaat. Dit bespaart weer energiekosten.

wtw unit

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png