Wtw onderhoud

Wtw reinigen en onderhouden noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat

Uw warmte terugwin installatie (wtw) zorgt voor een goede ventilatie en een behaaglijke warmte in uw woning. Om er zeker van te zijn dat hij goed blijft functioneren en een gezond binnenklimaat te garanderen, heeft uw wtw installatie onderhoud nodig. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw installatie volledig gereinigd en nagelopen. Feenstra heeft veel ervaring met wtw onderhoud en is volledig gecertificeerd.

Laat uw wtw systeem reinigen

wtw onderhoud

Wtw reinigen kosten en pakketten

Wtw serviceabonnement

Reiniging box

6,50 per maand

49,50 eenmalig

2-jaarlijks komt Feenstra voor:

Onderhoud en reiniging van de wtw installatie Advies over juist gebruik van het ventilatiesysteem Jaarlijks ontvangt u 2 sets wtw filters

Serviceabonnement aanvragen

Meest gekozen

Wtw eenmalige reiniging

Reiniging box + kanalen

295,- eenmalig

Reiniging van de afvoerende luchtkanalen Onderhoud en reiniging van de wtw unit Onderhoud en reiniging van de ventielen Meting van de afzuigcapaciteit Afstelling van het systeem en de ventielen Advies over juist gebruik van het ventilatiesysteem Nieuw filters (vervanging door monteur)

Eenmalige reiniging aanvragen

Tip van de vakman

Tip Feenstra
Collectief voordeel

Vereniging van Eigenaren

Zit u in een VvE met meer dan 10 woningen? Mogelijk kunt u profiteren van collectief voordeel op onderhoud en vervanging van uw wtw installaties.

Advies voor VvE aanvragen

Besparen

  • Minder kans op schimmels en vocht
  • Vermindering van luchtwegklachten
  • Altijd schone, gezonde lucht in huis
  • Afname energieverbruik en lawaai

Waarom is wtw onderhoud zo belangrijk?

Wtw ventilatie is essentieel voor uw gezondheid. Elke dag ademt u zo’n 11.000 liter lucht in, waarvan zo’n 80% wanneer u binnen bent. Goede ventilatie en een goed onderhouden ventilatiesysteem zijn noodzakelijk om het vocht en vuil dat in huis aanwezig is af te voeren. Wanneer uw ventilatie niet op orde is, kan dit resulteren in een te vochtig binnenklimaat, wat weer kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Periodiek wtw onderhoud zorgt voor goede ventilatie, waardoor zich altijd energiek en fris voelt.

Meer tips over ventileren

Onderhoud wtw systeem in beeld

Hoe vaak uw wtw systeem onderhouden en reinigen?

  • Laat elke 6 jaar een eenmalige reiniging uitvoeren.
  • Sluit hiervoor een serviceabonnement bij Feenstra af, zodat u er geen omkijken naar heeft. 
  • Laat daarnaast elke 2 jaar de ventilatiebox goed reinigen.

Wat is een wtw-unit?

Een wtw-unit is een ventilator waarbij vuile lucht afgevoerd wordt en schone lucht aangevoerd. Dan naam zegt het al: er wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. De unit wordt centraal in de woning geplaatst alwaar de ventilatiekanalen worden aangesloten die de lucht aan- en afvoeren. De aangevoerde lucht gaat door een wtw filter die fijnstof uit de lucht filtert. Vervolgens wordt de schone lucht via de ventilatiebuizen terug de woning ingeblazen en de vervuilde lucht afgevoerd. De schone lucht die weer in huis wordt geblazen krijgt via de warmtewisselaar de warmte van de vervuilde lucht die naar buiten gaat. Dit bespaart weer energiekosten.

wtw unit

Ventilatie certificeringen

  • Hier klimaatbureau
  • milieu centraal
  • MmM.png