• Gasloos
  • Nul op de meter

Aanbesteding van Groene Hart Corporaties

4800 ketelvervangingen - 21500 woningen onderhoud

Opdrachtgever: Groene Hart Corporaties Groene Hart Corporaties

De vier woningcorporaties in het Groene Hart hebben gezamenlijk het onderhoud aan de cv-installaties aanbesteed. Per 1 juli 2018 wordt het onderhoud aan de cv-installaties van ruim 28.000 individuele huurwoningen uitgevoerd door twee bedrijven, Comfort Parters en Feenstra.

Meer slagkracht door samenwerking corporaties

Mozaïek Wonen, QuaWonen, Woonforte en Woonpartners Midden-Holland besparen daarmee ieder 10 tot 25% met behoud van kwaliteit en goede dienstverlening. Deze besparing zal gebruikt worden om te investeren in de kwaliteit van hun woningen. De vier corporaties werken al enkele jaren samen. Door het gezamenlijk aanbesteden van contracten en het inkopen van diensten, krijgen de corporaties meer slagkracht.

Met deze aanbesteding is het aantal woningen wat Feenstra reeds voor de Groene Hart Corporaties  in onderhoud heeft, uitgebreid met 12.500 woningen. Het totaal komt hiermee op ca. 21.500 woningen waar Feenstra het cv-ketelonderhoud mag uitvoeren. Ook zijn 4.800 ketelvervangingen in het contract inbegrepen.

De corporaties waren vooral op zoek naar leveranciers die kunnen ontzorgen en adviseren. Brink Advies Groep was verantwoordelijk voor begeleiding en advies binnen het aanbestedingstraject. ​Vanuit Brink Advies Groep kwam dan ook het fantastische nieuws dat Feenstra samen met ComfortPartners het vertrouwen van alle betrokken partijen kreeg.

Groene Hart Feenstra

Gezamenlijk tekenmoment met de directieleden van de vier corporaties, en ComfortPartners (verantwoordelijk voor 7.000 woningen).

Co-makersschap

Binnen de contracten zijn er afspraken gemaakt over de kwaliteit en de continuïteit van de dienstverlening, het inzetten van personeel, de onderhoudskosten per woning en vervanging van ketels, etc. “Deze contracten zijn opgesteld op basis van een co-makerschap/partnerschap. Dit wil zeggen dat de samenwerkingsrelatie belangrijker is dan de opdrachtgever-opdrachtnemersrol. Op basis van gelijkwaardigheid gaan de partijen aan de slag” aldus de vier corporaties. De individuele corporaties zullen ieder voor zich de adviezen analyseren, beoordelen en al dan niet opvolgen”

"Een super voorbereiding en waanzinnige inzet van alle betrokkenen heeft geresulteerd in deze bijzondere prestatie. Wij, als tenderteam, zijn dan ook enorm trots en kijken uit naar de implementatie. Inmiddels zijn alle kick-off gesprekken met de corporaties voldaan en zijn we klaar om aan de slag te gaan!"
Vincent Stuip, commercieel manager

Projectleider

Vincent Stuip

Feenstra biedt tal van mogelijkheden voor een gezonde en veilige woning; samen komen we tot de invulling die het beste aansluit bij uw huurders of bij u zelf als consument!

06 - 42311812

Kenmerken project

  • Werk: Ketelvervanging & -onderhoud
  • Plaats/regio: Groene Hart
  • Startdatum: juli 2018
  • Einddatum: juli 2023
  • Opdrachtgever: Groene Hart Corporaties
  • Adviesbureau: Brink Adviesgroep
  • Aantal woningen/eenheden: 21.500
  • Provincie: Zuid-holland

Samenwerkingen