• Warmtekrachtkoppeling
  • Verduurzamen

Project Kasteel Bleienbeek Maastricht

Complex uit 1964 verduurzamen met de WKK

Opdrachtgever: Phidec VvE Beheer Phidec VvE Beheer

Bij Feenstra komen steeds meer verzoeken binnen van VvE’s die willen verduurzamen. Verduurzamen in een ouder pand is soms best een uitdaging. Met de oplossing van Cheappower4u is het zelfs mogelijk om een complex uit 1964 te verduurzamen. Dit bewijst de portiekflat aan de Kasteel Bleienbeekstraat in Maastricht.

Samen met de VvE beheerder Phidec, hebben Feenstra en Cheappower4u gekeken naar het kostenplaatje en de vergelijking gemaakt met het aanschaffen van een nieuwe centrale HR ketel. Door de speciale huurcombinatie, is het concept van de warmtekrachtkoppeling (WKK) voor VvE’s een goede oplossing. Vooral als er weinig budget in kas is en de ketel(s) in het ketelhuis aan vervanging toe zijn. Een ander groot voordeel is dat de VvE ook nog een labelsprong kan maken en uiteindelijk duurzamer zal verwarmen.

WKK Kasteel Bleienbeekstraat

Tijdens het project is de centrale VR ketel in het ketelhuis verwijderd. Daarvoor in de plaats is er een WKK geplaatst, met een elektrisch vermogen van 15kW en een thermisch vermogen van 30kW. Daarnaast is er nog een tweetal kleinere HR ketels geïnstalleerd, die als back-up dienen.

Hoe werkt een warmtekrachtkoppeling?

In principe werkt het hetzelfde als de techniek van een elektriciteitscentrale, waarbij er restwarmte wordt geproduceerd. Door de ingebouwde stroomverdeler kunnen bewoners profiteren van deze opgewekte elektriciteit die door de WKK wordt geproduceerd.

WKK installatie Kasteel Bleienbeekstraat

In samenwerking met Vattenfall

In 2016 is Cheappower4u een samenwerking aangegaan met Feenstra en haar moederorganisatie Nuon (nu bekend als Vattenfall). Waarbij Feenstra de installateur is die de WKK installaties plaatst & onderhoud en Vattenfall de energieleverancier is.

Projectleider

Roger Aarts

Feenstra zorgt zowel in de zakelijke als ook de consumentenmarkt voor een Duurzaam, Comfortabel, Veilig en Gezond woonklimaat. Wij zorgen dat de bewoner verbonden wordt met de techniek in huis.

06 - 41659390

Kenmerken project

  • Werk: Warmte Kracht Koppeling (WKK)
  • Plaats/regio: Maastricht
  • Startdatum: juli 2017
  • Einddatum: augustus 2017
  • Opdrachtgever: Phidec VvE Beheer
  • Aantal woningen/eenheden: 32
  • Provincie: Limburg

Samenwerkingen