• Stadsverwarming

Rochdale stadswarmte

Van gas naar stadswarmte

Opdrachtgever: Rochdale Rochdale

Rochdale is een woningcorporatie, die er voor zorgt dat mensen met een laag inkomen kunnen wonen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit biedt zij ruim 80.000 mensen een thuis.

Meer dan alleen betaalbare woningen van kwaliteit

Rochdale geeft haar huurders, medewerkers en samenwerkingspartners niet alleen de verantwoordelijkheid en regelruimte om zaken meteen goed op te lossen, maar ook de ruimte om mee te denken. En dat is precies wat Feenstra doet. In tien complexen van Rochdale met grotendeels zeer verouderde ketels, heeft Feenstra de collectieve gasketels verwijderd. De installatie is aangepast zodat deze geschikt is voor stadswarmte. Vervolgens zijn deze collectieve installaties weer aangesloten op een door Nuon ge├»nstalleerde IWAS (warmte-afleverstation).

Project stadswarmte Rochdale


Meerjarenbegroting

Feenstra verzorgt het onderhoud aan de collectieve installaties van Rochdale.  Op verzoek van Rochdale heeft Feenstra een Meerjaren-Onderhoudsbegroting gemaakt. Daarin is precies omschreven welke componenten wanneer aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld vanwege het verstrijken van de technische levensduur. In overleg met Rochdale worden deze componenten vervangen. Zo onderhoudt Feenstra in woningen in Zaandam, Amsterdam en Diemen ruim 1.200 warmte-afleversets (Een warmte-afleverset is vergelijkbaar met een combiketel in een woonhuis. Het verschil is dat een warmte-afleverset zijn warmte verkrijgt uit stadswarmte of een collectieve installatie).

Projectleider

Vincent Stuip

Feenstra biedt tal van mogelijkheden voor een gezonde en veilige woning; samen komen we tot de invulling die het beste aansluit bij uw huurders of bij u zelf als consument!

06 - 42311812

Kenmerken project

  • Werk: Collectieve gasinstallatie > stadswarmte
  • Plaats/regio: Amsterdam
  • Startdatum: januari 2016
  • Einddatum: maart 2016
  • Opdrachtgever: Rochdale
  • Aantal woningen/eenheden: 10 wooncomplexen
  • Provincie: Noord-holland