• All-electric

Woonplus gaat all electric

Opdrachtgever: Woonplus Woonplus

Feenstra Capelle heeft in november 2017 de eerste all electric woning opgeleverd van de in totaal 66 woningen aan de Johan de Wittsingel en Hensiusstraat te Schiedam. Dit realiseerde Feenstra samen met Smits Vastgoedzorg voor Woonplus.

Woonplus gaat all electric

Het volledige cluster Johan de Wittsingel bestaat uit 318 woningen in 12 complexen in de Staatsliedenbuurt. In de woningen van deze clusters is geen cv-ketel aanwezig en er is sprake van achterstallig onderhoud. Op het gebied van comfort en onderhoud werden deze woningen als slecht beoordeeld door de bewoners.

Woonplus all electricIn de wijk Nieuwland van Schiedam heeft Woonplus een zestal complexen die voor grootschalige renovatie in aanmerking komen. De complexen hadden het label ‘complex-gewijze verkoop’.

Echter er is geconstateerd dat de complexen een bijdrage kunnen leveren aan de streefportefeuille, mits er een investering plaatsvindt.Het gaat om comfort verbeterende maatregelen, isolatie, onderhoud en functionele & esthetische maatregelen. Met deze integrale aanpak realiseren we een verbetering die de woningen klaar maakt voor de komende 30 jaar, met meer comfort én een betere energie-index.


Wat heeft Feenstra precies gedaan?

Voor de verwarming en warm water in huis is er een warmtepompsysteem geïnstalleerd; de Ecolution Combi 50. Hiervoor zijn er ook een elektrische-boiler, elektrische naverwarmer (2 kW) en elektrische radiatoren geplaatst. Er kunnen door de Ecolution meerdere functies worden uitgevoerd. De Combi 50 zorgt voor de mechanische ventilatie, levert warmte voor de cv en draagt bij aan het opwekken van warm tapwater. 

Warmtepomp WoonplusHet concept is gebaseerd op basis van natuurlijke toevoer en mechanische afvoer, dit heet ventilatie type C. Via de afzuigventielen in onder andere de keuken, toilet en badkamer wordt vervuilde en vochtige lucht door de Ecolution afgezogen. De Ecolution voert vervuilde lucht af, wint de warmte uit de afgevoerde lucht terug door middel van de warmtepomp en waardeert deze op tot maximaal 50 °C, om het vervolgens weer af te staan aan het verwarmingssysteem of aan het warme water. De gebruikte afgekoelde lucht uit de Ecolution wordt vervolgens naar buiten afgevoerd. 

De woningen worden 24 uur per dag geventileerd, dus kunnen continue warmte terugwinnen en efficiënt hergebruiken. Bovendien draagt juist ventileren ook bij aan een gezond binnenklimaat. In de slaapkamers is het niet nodig om permanent te verwarmen en is een conventioneel systeem niet de juiste investering. De elektrische radiatoren van Masterwatt zijn een goede keuze om in deze ruimte het juiste comfort te geven. De radiatoren zijn gemakkelijk te bedienen en zijn voorzien van keramische elementen voor warmte-opslag. Deze elementen zorgen voor een optimale verdeling van stralings- en convectiewarmte. Zo ontstaat een natuurlijke manier van verwarmen, die zorgt voor een lagere luchtcirculatie en de juiste luchtvochtigheid.

Woonplus all electric installaties

Projectleider

Harry Slump

Meer informatie of een oriënterend gesprek? Ik informeer u graag over de diensten van Feenstra.

06 - 20 39 42 99

Kenmerken project

  • Werk: Grootschalige renovatie
  • Plaats/regio: Schiedam
  • Startdatum: november 2017
  • Einddatum: maart 2019
  • Opdrachtgever: Woonplus
  • Aantal woningen/eenheden: 66
  • Provincie: Zuid-holland

Samenwerkingen