• Ventilatie/WTW

WTW-installatie 199 woningen

Geen klachten meer over vocht, schimmel & tocht

Opdrachtgever: Woonforte Woonforte

Woonforte is een woningcorporatie in de gemeente Alphen aan den Rijn met bijna 11.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam. Woonforte investeert in nieuwbouw, renovaties, onderhoud, leefbaarheid en duurzaamheid. Want iedereen moet de kans krijgen op een woning die past bij zijn of haar leven.

Oog voor mensen, hart voor wonen

De bewoners hadden klachten over vocht, schimmel en tocht. Daarom heeft Woonforte De Nederlandse Woonbond gevraagd een advies te maken voor energiebesparende maatregelen voor de 199 woningen, met drie verschillende woningtypen, aan de Akkerbloem-Boterbloem te Alphen aan den Rijn.

Voor de uitvoering van dit advies is Willems Vastgoedonderhoud aangesteld. Voor de ventilatiewerkzaamheden heeft Willems Feenstra als partner gevraagd mee te denken en met oplossingen te komen.

Woonforte Feenstra wtw ppkl1


Complete WTW-installatie door Feenstra Ventilatie

De huidige afvoerkanalen van de oude MV boxen worden hergebruikt. De luchttoevoer kanalen worden geheel nieuw gemaakt. Aan de hand van warme opnames en goed overleg met de bewoners wordt het nieuwe kanaaltracé op de juiste manier aangelegd in de woningen. De oude mv-box wordt gedemonteerd en hiervoor in de plaats komt een nieuwe Itho HRU 300 WTW-unit, CO2 gestuurd.

Naast de aanpassingen aan de ventilatie installatie gaat Willems Vastgoedonderhoud voor het gehele complex aan de slag met het monteren van nieuwe kozijnen, 3-dubbel glas en het isoleren van de woningen. Om zo te komen tot een meer comfortabel en gezond leefklimaat. En tijdens de werkzaamheden blijven de woningen in bewoonde staat.

Projectleider

Vincent Stuip

Feenstra biedt tal van mogelijkheden voor een gezonde en veilige woning; samen komen we tot de invulling die het beste aansluit bij uw huurders of bij u zelf als consument!

06 - 42311812

Kenmerken project

  • Werk: WTW-installatie
  • Plaats/regio: Alphen aan den Rijn
  • Startdatum: juni 2019
  • Einddatum: juni 2020
  • Opdrachtgever: Woonforte
  • Adviesbureau: Nederlandse Woonbond
  • Aantal woningen/eenheden: 199
  • Provincie: Zuid-holland

Samenwerkingen