Alarmsysteem met upgrade naar LCD bedieningspaneel en gratis 2 alarmsleutels!

Veilig wonen, dat wilt u toch ook?

Bescherm uw huis en inboedel tegen inbraak en brand met een gecertificeerd alarmsysteem. Zorg voor maximale veiligheid en weet dat er direct actie wordt ondernomen als dat nodig is. Kies voor het basis alarmsysteem en breidt deze zelf uit met extra componenten. Zo heeft u een alarmsysteem op maat gemaakt voor uw woning en wensen. Feenstra geeft u graag advies voor optimale bescherming. Uiteraard wordt het systeem professioneel geïnstalleerd door onze monteur.

Vrijblijvende advies aanvraag

Hoe werkt ons alarmsysteem?

 • Professionele installatie
 • Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen
 • Verbinding met bemande meldkamer
 • Eenvoudige bediening via de app

Alarmsysteem

Voordelen alarmsysteem

Het alarmsysteem is veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen. U ontvangt een installatiecertificaat zodat u weet dat het systeem professioneel en volgens de laatste richtlijnen is gemonteerd. Het systeem wordt aangesloten op de bemande meldkamer zodat indien nodig de hulpdiensten worden ingeschakeld. En door regulier onderhoud weet u zeker dat het alarm altijd werkt.

 • Zowel huren als kopen mogelijk
 • Eenvoudige bediening via app
 • Uit te breiden met extra componenten

Bij Feenstra kunt u een alarmsysteem kopen of huren. Beide systemen kunt u tegen extra kosten uitbreiden met extra componenten om het systeem volledig op maat te maken. Ook wordt het alarmsysteem altijd door Feenstra geïnstalleerd. Zie de verschillen en kosten van elk pakket hieronder.

Alarm kopen

Alarm huren 1 jaar

Alarm huren 3 jaar

Basissysteem (centrale + 7 componenten)

Basissysteem (centrale + 7 componenten)

Basissysteem (centrale + 7 componenten)

1 jaar aansluiting op bemande meldkamer Aansluiting op meldkamer zo lang het contract loopt Aansluiting op meldkamer zo lang het contract loopt
1 jaar service & onderhoud bij storing Periodiek onderhoud & service bij storing Periodiek onderhoud & service bij storing
Het systeem is uw eigendom Na één jaar maandelijks opzegbaar Na drie jaar maandelijks opzegbaar
Eenmalig 975 euro, inclusief installatie
Actie: Tijdelijk upgrade naar LCD bedieningspaneel en gratis 2 alarmsleutels!
Vanaf 33,75 euro per maand + eenmalige installatiekosten 299 euro
Actie: Tijdelijk upgrade naar LCD bedieningspaneel en gratis 2 alarmsleutels!
Vanaf 33,75 euro per maand + eenmalige installatiekosten 99 euro
Actie: Tijdelijk upgrade naar LCD bedieningspaneel en gratis 2 alarmsleutels!
AlarmBasis Flexhuur 1 jaar Flexhuur 3 jaar


Een alarmsysteem huren of kopen is beide mogelijk, net wat u prettig vindt. Feenstra geeft u graag vrijblijvend advies. Onze adviseur zal dan telefonisch contact met u opnemen en uw woonsituatie en wensen bespreken.

Vraag gratis advies aan

Het draadloze alarmsysteem van Feenstra is via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op onze eigen gecertificeerde bemande Nederlandse meldkamer (Alarm Control Nederland). Daar waakt 24 uur per dag een professioneel team over uw huis en bezittingen. Gaat het alarmsysteem af, dan ziet de alarmcentrale dat meteen. Zij nemen dan telefonisch contact met u op. Als u niet bereikbaar bent, dan bellen de centralisten met de door u aangewezen sleutelhouders. Dat kunnen bijvoorbeeld uw buren, familie of vrienden zijn. In noodsituaties zal de alarmcentrale de hulpdiensten inschakelen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een overval, inbraak of brand.

Een bemande meldkamer heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een systeem dat enkel is aangesloten op een app (virtuele meldkamer). Op het moment dat onze meldkamer een melding ontvangt en deze aan u doorgeeft, hebben zij vanaf hun veilige locatie contact met u. Indien u iets overkomt of wanneer u in uw eigen woning bent kunt u de centralist direct verzoeken om bijvoorbeeld de politie te bellen. Bijvoorbeeld omdat u vanuit uw slaapkamer hoort dat er wordt ingebroken. Wanneer u alleen gebruik maakt van een app zonder doormelding naar een particuliere alarmcentrale, dan staat u er op dat moment alleen voor en kunt u slechts hopen dat u voldoende tijd heeft om de hulpdiensten in te schakelen.

Een app is bovendien niet in staat om de politie aan te sturen wanneer u bijvoorbeeld onbereikbaar bent. Is er sprake van een geverifieerde melding, dan belt onze meldkamer, indien nodig, ook de politie als er niemand bereikbaar is. De ervaring leert dat het zeer regelmatig voorkomt dat er (vooral ’s nachts) niet wordt opgenomen, zelfs niet wanneer er meerdere personen worden gebeld. Dit geldt dus ook voor een app of een systeem dat alleen telefonisch bekenden waarschuwt.

Inbrekers slaan bij een inbraak vaak de centrale kapot. Bij een systeem zonder doormelding naar een bemande meldkamer stopt het systeem dan dus met bellen. Bij een meldkamer is de melding dan al binnen waarna er verdere actie wordt ondernomen.

Het maken van inschattingen, het interpreteren van meldingen en het daarop afstemmen van de te ondernemen acties blijft nu eenmaal mensenwerk. Zo zal onze meldkamer u ’s nachts (tenzij u anders wenst) niet wakker bellen voor storingsmeldingen met een lage prioriteit. Ook dat hoort voor ons bij het op de juiste wijze interpreteren van de meldingen die onze meldkamer van uw alarmsysteem ontvangt.

Meer over de meldkamer

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw alarmsysteem eenvoudig uit te breiden met rookmelders? Om uw huis te beschermen tegen brand, is het noodzakelijk om een rookmelder in huis te hebben hangen. De melder van Feenstra is een rook- en brandmelder in één en wordt aangesloten op uw Feenstra alarmsysteem. De melder meet de temperatuur in huis, maar detecteert ook rook. Dit zorgt voor een vroegtijdige detectie, óók als u niet thuis bent. En de melder geeft behalve een hard geluid, ook direct een signaal naar de meldkamer, zodat snel gehandeld kan worden.

Het alarmsysteem van Feenstra is uit te breiden met verschillende extra componenten, zoals bewegingsmelders met camera en rookmelders. Deze kunt u gelijk selecteren in onze webshop of in overleg met de monteur tijdens de installatie van het alarmsysteem. De beveiligingsmonteur heeft de componenten altijd op voorraad bij zich, waardoor de onderdelen gelijk op uw systeem kunnen worden aangesloten en geïnstalleerd.

Het overzicht aan componenten

Alarmsysteem appThuis op de bank, onderweg of vanaf uw vakantieadres. Met de gratis app op uw smartphone of tablet bedient u uw Feenstra alarmsysteem snel en eenvoudig. Zet het systeem aan of uit en bekijk in het logboek de gebeurtenissen van alle sensoren. Daarmee kunt u bijvoorbeeld zien of er recent een storing is geweest of dat de batterij van een sensor leeg is. Heeft u ook een bewegingsmelder met camera, dan kunt u via de app foto’s maken van de ruimte waarin deze melder hangt en direct bekijken. Deze app werkt op Apple- en Android-toestellen.

Al onze beveiligingsproducten zijn REQ-gecertificeerd. Zo weet u zeker dat u een product van hoge kwaliteit heeft. Het is ook mogelijk een Borg-gecertificeerd alarmsysteem te laten installeren. Alleen erkende beveiligingsbedrijven zoals Feenstra kunnen die leveren. Met een Borg opleverbewijs krijgt u bij veel verzekeraars korting op de premie voor uw inboedelverzekering. Check vooraf bij uw verzekering wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Waarom moet u kiezen voor een gecertificeerd alarmsysteem in plaats van een zelf te monteren plug-and-play systeem? Het inbrekersgilde wordt steeds professioneler. Daarom zijn de alarmsystemen van Feenstra op meerdere manieren beschermd tegen sabotage. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van veel andere systemen in de markt. Als daarbij bijvoorbeeld de internet- of stroomverbinding wegvallen, is ook uw beveiliging weg.

Dit komt omdat de alarmsystemen van Feenstra via zowel het mobiele telefoonnetwerk (SIM) als via een internetverbinding (IP) communiceren. Bovendien heeft het systeem een ingebouwde noodaccu. Ook is de verbinding met de bemande Nederlandse meldkamer extra beveiligd.

Ook van andere sabotagepogingen krijgt u direct een melding en kunt u actie ondernemen. Denk aan het onklaar maken van de meterkast of het van de muur trekken van een melder. Bovendien checkt het systeem regelmatig of de verbinding met onze bemande meldkamer nog correct werkt en of alle sensoren nog correct functioneren. Bij veel andere systemen in de markt kunnen sensoren verwijderd worden zonder dat het alarmsysteem reageert.

Vergelijk het alarmsysteem met de concurrenten

Heeft u met spoed een beveiligingssysteem nodig? Geef dit dan aan bij uw bestelling. Voor eenmalig 150,- extra installeren we uw systeem met voorrang binnen enkele dagen (ook in de avonden en weekeinden). We verzoeken u dan wel telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer: 088 - 6660670.

thema-veiligheid

Feenstra huisbeveiliging certificeringen

 • Techniek Nederland
 • Feenstra Meldkamer Pac
 • KM req 260x100
 • Borg certificaat beveiliging
 • ACN logo
 • Kiwa gecertificeerd OHSAS 18001
 • InstallQ aantoonbaar beter Feenstra