Menu

Gedragscode Techniek Nederland

Gedragscode installatiebedrijven

Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI) heeft met een werkgroep van installatiebedrijven een gedragscode opgesteld voor overeenkomsten met consumenten voor het huren van verwarming- en warmwaterinstallaties. De gedragscode is er om duidelijkheid en transparantie te geven over de voorwaarden van die huurovereenkomsten.

Feenstra meent dat zij met de voormalige huurpropositie (huur verwarmingsinstallatie met een vaste looptijd van 12 jaar) zich gedraagt naar de voorschriften uit de gedragscode. Desalniettemin vinden we het wenselijk om elke vorm van twijfel of onduidelijkheid over de juiste toepassing van wet- en regelgeving weg te nemen. Het naleven van de gedragscode voorziet hierin.

Flexibel cv-ketel huren

Vanaf 1 oktober 2016  hanteert Feenstra ‘Flexibele huur Verwarming’ en vervangt daarmee de bovengenoemde huurpropositie . Na 1 jaar kunnen klanten hun huurcontract maandelijks kosteloos opzeggen. Daarmee is die propositie volledig transparant en overstijgen die voorwaarden datgene wat de gedragscode voorschrijft.